back arrow

SPORT

Parc des Princes: PSG stadion

Laatste update 21-03-2024

5 min leestijd

promotional image

In Parijs ligt het Parc des Princes, een voetbaltempel waar geschiedenis en passie samenkomen. De thuisbasis van Paris Saint-Germain is het toneel waar sterren zoals Kylian Mbappé hun klasse vertonen. Wij zetten alle ins en outs van het Parc des Princes - het stadion van PSG - voor jou op een rijtje.

Parc des Princes

Gelegen in het zuidwesten van Parijs, is het Parc des Princes sinds 1972 gevestigd in het Franse voetbal en is het de thuishaven van Paris Saint-Germain. Paris Saint-Germain verhuisde naar het Parc des Princes in 1974. De reden voor deze verhuizing was de behoefte aan een groter en moderner stadion om de ambities van de club te ondersteunen en om een betere ervaring voor de fans te bieden.

Capaciteit PSG stadion

Het Parc des Princes staat bekend om zijn indrukwekkende capaciteit en sfeer, dankzij het 'Collectif Ultras Paris', dat wekelijks op de Tribune Boulogne is terug te vinden. Met een zitcapaciteit van ongeveer 48.000 toeschouwers, biedt het Parc des Princes meer dan voldoende ruimte voor de PSG-fans. Het Parc des Princes legt het overduidelijk af tegen het 1st of May Stadium in Noord-Korea. Dit stadion is namelijk het grootste stadion ter wereld. In Frankrijk zijn er echter 4 stadions die meer toeschouwers kwijt kunnen dan de capaciteit van het PSG stadion: Stade de France (81.338), Stade Vélodrome (67.394), Parc Olympique Lyonnais (59.186) en Stade Pierre-Mauroy (50.186). Mede dankzij deze hoge capaciteit is het Parc de Princes in het verleden al het toneel geweest van wedstrijden op EK's en WK's. De hoeveelheid plekken is immers een flinke slag groter dan bij de Red Bull Arena in Leipzig en nagenoeg gelijk aan die van het RheinEnergieStadion in Keulen en het Deutsche Bank Park in Frankfurt, die allemaal als stadions voor het EK 2024 dienen. Stadions als het Olympiastadion in Berlijn en de Allianz Arena in München zijn dan weer een slag groter.

PSG stadion adres

Het Parc des Princes is gelegen op 24 Rue du Commandant Guilbaud, 75016 Parijs, Frankrijk. Het stadion is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, met de dichtstbijzijnde metrostation Porte de Saint-Cloud (lijn 9) op korte loopafstand. Daarnaast zijn er verschillende buslijnen die in de buurt stoppen.
Voor bezoekers die met de auto komen, zijn er parkeergelegenheden beschikbaar in de omgeving, maar het wordt aanbevolen om het openbaar vervoer te gebruiken vanwege mogelijke verkeersdrukte op wedstrijddagen.

PSG stadion bezoeken

Een bezoek aan het Parc des Princes is een must voor elke voetbalfan en toerist die de pracht van Parijs wil ervaren. Het Parc des Princes staat bekend om zijn intense sfeer, vooral tijdens grote wedstrijden waar de passie van de fans voelbaar is. De supporters, bekend om hun vocale steun en indrukwekkende tifo's, maken elke wedstrijd tot een onvergetelijk spektakel. Daarnaast is het een unieke kans om wereldster Kylian Mbappé live aan het werk te zien.
Een wedstrijd en/of een rondleiding is een must. Een rondleiding door het Parc des Princes biedt een blik achter de schermen, inclusief de kleedkamers, de perszaal en een wandeling door de geschiedenis van PSG via het stadionmuseum.

Stadion Paris Saint-Germain

De indrukwekkende selectie waarover Paris Saint-Germain beschikt is absoluut een reden om een bezoekje te brengen aan het stadion van Paris Saint-Germain. Stadsgenoot Paris FC is ongetwijfeld jaloers op de selectie van PSG. Hoewel Lionel Messi naar Inter Miami is vertrokken, zijn supersterren Kylian Mbappé, Achraf Hakimi, Marco Asensio en Ousmane Dembélé zijn wekelijks actief in het Parc des Princes. Xavi Simons is verhuurd aan RB Leipzig. Ondanks de vele miljoenen die aan spelers en salarissen worden uitgegeven, is het ultieme doel nog niet bereikt voor PSG: het winnen van de Champions League. Wij zetten de volledige selectie van de Parijzenaren voor jou op een rijtje:
Keepers: Gianluigi Donnarumma, Sergio Rico, Alexandre Letellier Verdedigers: Achraf Hakimi, Presnel Kimpembe, Marquinhos, Lucas Hernández, Lucas Beraldo, Nordi Mukiele, Layvin Kurzawa, Nuno Mendes Middenvelders: Carlos Soler, Danilo Pereira, Fabián Ruiz, Vitinha, Manuel Ugarte, Warren Zaïre-Emery, Ethan Mbappé, Kang-in Lee, Senny Mayulu Aanvallers: Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé, Gonçalo Ramos, Marco Asensio Randal Kolo Muani, Bradley Barcola
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!