Hoe laat speelt Engeland tegen Zwitserland?

Laatste update 28-08-2024

5 min leestijd

promotional image

De kwartfinales beloven weer ongekend veel spektakel op het EK 2024. De landen kunnen de finale al bijna ruiken, maar moeten nog twee hordes zien te overleven. Engeland mag van geluk spreken dat het überhaupt de kwartfinale wist te bereiken. Zwitserland blaakt daarentegen van het zelfvertrouwen na een mooie overwinning op de regerend Europees kampioen Italië. De winnaar van de wedstrijd tussen Engeland en Zwitserland, zal Nederland of Turkije treffen in de halve finale!

Aftraptijd Engeland – Zwitserland

De kwartfinale Engeland - Zwitserland zal op zaterdagavond 6 juli worden gespeeld. De aftrap van de kraker zal plaatsvinden om 18:00 uur in Düsseldorf. De Merkur Spiel-Arena zal het decor vormen voor de wedstrijd. Het stadion biedt plaats aan 47.000 toeschouwers en zal tot de nok toe gevuld zijn. Je kan bij BetCity een weddenschap afsluiten op de kwartfinales op het EK 2024! Plaats een pre-match of een live weddenschap op één van de interlands. Het is tevens mogelijk om te wedden op de gratis BetCity applicatie!

Engeland op het EK 2024

Engeland eindigde op de 1e plaats in de groepsfase, maar dat kwam niet vanzelf tot stand. The Three Lions stelde teleur. Engeland won slechts één van de drie groepswedstrijden en speelde tweemaal gelijk. De aanvalslinie wist weinig potten te breken. Er werd met 1-0 gewonnen van Servië. Daarna volgde er een 1-1 gelijkspel tegen Denemarken en een doelpuntloze wedstrijd tegen Slovenië. In de achtste finales scoorde Engeland vlak voor tijd de 1-1 tegen Slowakije, waarna Harry Kane de beslissende treffer voor zijn rekening nam in de verlenging.

Zwitserland op het EK 2024

De Zwitserse voetbalploeg eindigde op de 2e plaats in de groepsfase. Zwitserland begon aan het EK met een 1-3 overwinning op Hongarije. Er werd vervolgens met 1-1 gelijkgespeeld tegen zowel Schotland als het gastland Duitsland. In de achtste finale wist Zwitserland opvallend eenvoudig met 2-0 te winnen van Italië. De ervaren ploeg is dan ook een gevaarlijke opponent voor de favoriet Engeland.

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!