back arrow

SPORT

DwhW #19: Liverpool - Man United & AZ vs. PSV!

Laatste update 14-03-2024

5 min leestijd

promotional image

De negentiende editie van ‘Dit wordt het weekend’ staat in teken van de Premier League en de Eredivisie op zondag 17 december 2023. De volgende wedstrijden worden in deze rubriek editie uitgelicht: Liverpool - Manchester United, Brentford - Aston Villa & AZ - PSV.

Het idee

Wekelijks lichten wij voor jullie 3 wedstrijden uit, waar een betslip uit komt rollen. Elk weekend lichten wij voor jullie 3 elementen uit: de Wedstrijd van de Week, de verrassing van het weekend en het zekerheidje.

Wedstrijd van de Week

Onze Wedstrijd van de Week speelt zich af in de Premier League. Zondagmiddag ontvangt Liverpool op het magische Anfield Manchester United. Een nederlaag voor The Red Devils zou voor Erik ten Hag weleens fataal kunnen zijn.
Liverpool is na de eerste 16 speelrondes de koploper van de Premier League. The Reds staan op 37 punten, 10 voor op Manchester United. De laatstgenoemde is op de zesde plek terug te vinden. Een overwinning van Liverpool staat dan ook op slechts 1.36 keer je inzet, wat absoluut niet interessant is. Wij spelen op Anfield 7+ schoten op doel van thuisploeg tegen 1.87 keer je inzet.
In 8 van de laatste 9 wedstrijden wist Liverpool deze line te halen. Alleen tegen stadsgenoot Everton kwam het tot 6 doelpogingen tussen de palen. In de laatste speelronde kwam de ploeg van Jürgen Klopp tegen Fulham zelfs tot 12 schoten op doel. Ten Hag zal het daarnaast op Anfield moeten doen zonder Casemiro, Victor Lindelöf, Tyrell Malacia, Lisandro Martínez en hoogstwaarschijnlijk Harry Maguire.

Verrassing

De verrassing in het seizoen 2023/24 in de Premier League is ongetwijfeld Aston Villa. De laatstgenoemde is op de derde plek terug te vinden en de achterstand op koploper Liverpool bedraagt slechts 2 punten. Met de ontmoeting tussen The Reds en Manchester United mag Aston Villa op bezoek bij Brentford absoluut geen punten laten liggen.
Aston Villa verkeert in bloedvorm. In de laatste 2 competitiewedstrijden werd zowel Arsenal als Manchester City met 1-0 verslagen. In de laatste 5 duels in de Premier League wist het team van Unai Emery liefst 13 van de mogelijke 15 punten te bemachtigen. Brentford lijkt de ideale tegenstander om de druk bij de concurrenten te leggen.
De Londenaren zijn de nummer 11 van de Premier League, maar Brentford bevindt zich momenteel in een moeizame fase. De thuisploeg verloor namelijk 4 van de laatste 5 competitiewedstrijden. Alleen Luton Town (3-1) werd in deze reeks verslagen. In de laatste speelronde ging Brentford zelfs met 1-0 onderuit op bezoek bij hekkensluiter Sheffield United. Daarnaast mist Brentford sterspeler Bryan Mbeumo met een blessure, die dit seizoen al zevenmaal trefzeker was.

Zekerheidje

Tot slot keren we terug naar onze eigen Eredivisie. We sluiten het weekend af met de topper tussen AZ & PSV. Om 20:00 uur wordt er in het AFAS Stadion afgetrapt.
PSV is bezig aan een geweldig seizoen. De ploeg van Peter Bosz in de Eredivisie nog altijd foutloos na 15 (!) competitiewedstrijden. De voorsprong op achtervolger Feyenoord bedraagt liefst 10 punten, terwijl 2 punten hierachter FC Twente en AZ volgen.
AZ beschikt met Vangelis Pavlidis over een topspits, maar wij verwachten dat de Alkmaarders ook met de Griek in de punt van de aanval niet in staat zijn een vuist te maken tegen PSV. Vorig seizoen wonnen de Eindhovenaren ook in Noord-Holland en wij voorzien een nieuwe opsteker voor de aanstaande kampioen.

Betslip

Als we alles onder elkaar zetten komen we op de volgende selecties uit:
  • Liverpool over 6.5 schoten op doel (1.87)
  • Aston Villa wint (2.16)
  • PSV wint (1.91)
Dit brengt de odds van deze betslip in totaal op 7.71!