Spotlight: Rober González

Laatste update 03-09-2024

4 min leestijd

promotional image

Het nieuwe voetbalseizoen is alweer in volle gang en sommige spelers hebben zich al nadrukkelijk laten zien. Dat geldt zeker voor de Rober González. De middenvelder van NEC was al meermaals belangrijk voor de club uit Nijmegen. Rober kwam in de wedstrijden tegen PEC Zwolle (1-0) en Fortuna Sittard (0-3) tot scoren. Hoog tijd om de talentvolle middenvelder eens onder de loep te nemen!

Persoonlijke informatie

Naam: Roberto (Rober) González BáyonGeboortedatum: 8 januari 2001Geboorteplaats/land: Mérida / SpanjeLengte: 1.69mPositie: aanvallende middenvelderVoet: tweebenigNationaliteit: SpaansHuidige club: NEC NijmegenContract tot: 30 juni 2027

Jeugdopleiding van Real Betis

Roberto (Rober) González Bayón werd op 8 januari 2001 geboren in Mérida. De Spanjaard kwam op 12-jarige leeftijd al in de jeugdopleiding terecht van Real Betis Sevilla. Rober mocht in 2017 zijn debuut maken in het tweede elftal van de Spaanse voetbalclub. Eind 2018 debuteerde Rober in het eerste elftal. De aanvallend ingestelde speler mocht minuten maken in de bekerwedstrijd tegen Racing Santander. Rober kon de trainer niet overtuigen en de voetballer kwam in de volgende drie seizoenen uitsluitend uit in het tweede elftal. De middenvelder speelde uiteindelijk 11 wedstrijden in het shirt van Real Betis. Rober speelde 84 duels voor Betis Deportivo en kwam daarin 32 keer tot scoren.

Rober bij Las Palmas

In de zomer van 2020 maakte Rober op huurbasis de overstap naar UD Las Palmas. De club kwam op dat moment uit in de La Liga 2 (Segunda Division). González noteerde 8 doelpunten en 4 assists voor Las Palmas. Rober kreeg een nieuwe kans bij Real Betis, maar speelde geen minuut. Na een half seizoen besloot UD Las Palmas de speler weer terug te halen.

Promotie met Deportivo Alavés

In het seizoen 2022/2023 werd Rober wederom verhuurd en ditmaal aan Deportivo Alavés. De middenvelder groeide uit tot een basisspeler en speelde 33 wedstrijden. Rober kwam tot 2 doelpunten en evenveel assists. Deportivo Alavés bereikte de play-offs en wist te promoveren naar de La Liga. Desondanks besloot Deportivo Alavés om het talent niet te contracteren.

Avontuur in Nijmegen

In juli 2023 werd bekendgemaakt dat NEC zich had versterkt met Rober González. In Nijmegen moest de aanvallende middenvelder de plek van Oussama Tannane innemen. Rober kwam op huurbasis over van Real Betis. De Spanjaard moest het in eerste instantie doen met enkele invalbeurten. In 2024 kreeg de middenvelder speeltijd in de bekerfinale tegen Feyenoord. Ondanks het feit dat Rober nog geen basiskracht was geworden bij NEC, besloot de club de speler definitief over te nemen. Rober tekende een contract voor drie seizoenen in Nijmegen en staat tegenwoordig te boek als een zekerheid in het basisteam van NEC.

Statistieken van Rober González

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!