Artikel • Spotlight • Leestijd 4 min

Spotlight: Brandley Kuwas

Brandley Kuwas is weer teruggekeerd op de Nederlandse velden! De Nederlands-Curaçaose voetballer werd op 19 september 1992 geboren in Hoorn en heeft al een imposant lijstje aan werkgevers achter zijn naam staan. De creatieve en snelle vleugelspeler tekende in de zomer van 2024 een contract bij FC Volendam.

Persoonlijke informatie

Naam: Brandley KuwasGeboortedatum: 19 september 1992Geboorteplaats/land: Hoorn / NederlandLengte: 1.81mPositie: vleugelaanvaller Voet: linksNationaliteit: NederlandsHuidige club: FC VolendamContract tot: 30 juni 2025

Jeugdopleiding van AZ

Kuwas begon met de voetbalsport bij de vereniging Hellas Sport. De aanvaller kwam op een gegeven moment op de radar van AZ te staan. Na drie seizoenen in de jeugdopleiding van de Alkmaarse voetbalclub besloot Kuwas terug te keren naar Hellas Sport. In 2009 maakte de speler de overstap naar KFC. Een jaar later mocht het talent debuteren in het eerste elftal van de tweedeklasser.

Overstap naar FC Volendam

In 2012 kon Kuwas de overstap maken naar de profclub FC Volendam. De vleugelaanvaller twijfelde geen moment en debuteerde in het betaalde voetbal in augustus 2012. De speler mocht zijn eerste minuten maken in de wedstrijd tegen SC Cambuur in de Eerste Divisie. Kuwas speelde tussen 2012 en 2015 maar liefst 103 wedstrijden in het shirt van FC Volendam.

Debuut in de Eredivisie

In april 2015 kreeg Kuwas de kans om een stap omhoog te maken en in de Eredivisie te gaan spelen. De voetballer tekende een tweejarig contract bij de voetbalclub Excelsior. Kuwas werd direct een basiskracht in Rotterdam. De speler speelde alle wedstrijden in het seizoen 2015/2016. In zijn debuutseizoen bij Excelsior eindigde de club op de 15e plaats in de Eredivisie.

Nieuw avontuur bij Heracles Almelo

Kuwas vertrok in mei 2016 bij Excelsior. De doelpuntenmaker tekende een contract bij Heracles Almelo. De club wist zich een seizoen eerder te verzekeren van Europees voetbal. Kuwas werd voor drie seizoenen vastgelegd door Heracles Almelo. De aanvaller beleefde een bijzonder sterke periode bij de club. Kuwas scoorde 21 doelpunten in 96 wedstrijden.

Lucratieve transfer naar Al-Nasr

In 2019 ontving Kuwas een lucratief aanbod van de voetbalclub Al-Nasr. De buitenspeler zette zijn carrière voort bij de club uit de Verenigde Arabische Emiraten. In 2020 behaalde Kuwas een belangrijk succes met Al-Nasr door de UAE League Cup te winnen. Een jaar later, in 2021, vertrok hij op huurbasis naar Al-Jazira.

Huurperiodes in Israël en Turkije

In augustus 2021 stapte Kuwas opnieuw in het vliegtuig. De Nederlander besloot de overstap te maken naar Maccabi Tel Aviv FC. In Israël speelde Kuwas 21 wedstrijden en noteerde de aanvaller een drietal doelpunten. Een jaar later ging de doelpuntenmaker spelen voor Giresunspor uit Turkije. In de Turkse competitie noteerde de speler slechts twee doelpunten in 38 wedstrijden. In december 2023 werd het contract van Kuwas ontbonden.

Terugkeer bij FC Volendam

Kuwas zat lange tijd zonder club en het leek erop dat zijn carrière langzaam ten einde zou komen. Maar niets bleek minder waar, want FC Volendam gaf hem een nieuwe kans. In het seizoen 2024/2025 maakt Kuwas namelijk deel uit van de selectie van FC Volendam, dat zijn wedstrijden speelt in de Keuken Kampioen Divisie.

Kuwas in het nationale elftal van Curaçao

Brandley Kuwas koos in 2017 voor het nationale elftal van Curaçao. De buitenspeler speelde sindsdien maar liefst 27 interlands. Kuwas scoorde een tweetal doelpunten voor het Curaçaose voetbalelftal.

Statistieken van Brandley Kuwas

Promoties
Bekijk alle

type

EEN JAAR GRATIS WEDDEN

type

21 JACKPOT

type

BETCITY SPINNER