Artikel • Sport • Leestijd 5 min

Top 10: waardevolste spelers in de Serie A

De Serie A behoort tot de grootste voetbalcompetities ter wereld. In de strijd om de Italiaanse landstitel nemen topclubs als Internazionale, AC Milan, Juventus en SSC Napoli het tegen elkaar op. Deze clubs hebben stuk voor stuk sterke selecties en keren indrukwekkende salarissen uit aan hun spelers. Enkele van 's werelds beste voetballers zijn elke week te bewonderen in de Serie A. Reden genoeg om eens te kijken naar de 10 meest waardevolle spelers van deze prestigieuze competitie.

1. Lautaro Martínez (€110 miljoen)

De waardevolste speler in de Serie A is Lautaro Martínez. De Argentijnse spits staat onder contract bij Internazionale en herbergt een transferwaarde van €110.000.000. Martínez begon zijn carrière bij Racing Club en maakte de overstap naar Internazionale in 2018. De international van Argentinië scoorde al meer dan 100 doelpunten voor de Italiaanse topclub.

2. Rafael Leão (€90 miljoen)

Na Martínez is Rafael Leão de meest waardevolle speler in de Serie A. De Portugees is de absolute ster van AC Milan en een vaste waarde in het Portugese nationale elftal. Leão begon zijn carrière bij Sporting Portugal en vervolgde die bij Lille OSC, voordat hij in 2019 de overstap maakte naar de club uit Milaan. Sindsdien heeft de vleugelaanvaller meer dan 130 wedstrijden gespeeld voor AC Milan, waarin hij 38 keer het net wist te vinden.

3. Khvicha Kvaratskhelia (€80 miljoen)

Khvicha Kvaratskhelia is de Georgische superster van SSC Napoli. De vleugelaanvaller is pas 23 jaar oud, maar speelt nu al een cruciale rol bij de club uit Napels. In 2022 maakte Kvaratskhelia de overstap van Dinamo Batumi naar SSC Napoli. Daarnaast is hij een vaste kracht in het nationale elftal van Georgië.

4. Nicoló Barella (€80 miljoen)

Nicoló Barella is één van de bekendste spelers uit de selectie van Inter Milan. De middenvelder is tevens een international, een onmisbare kracht in het Italiaanse elftal. De spelverdeler doorliep de jeugdopleiding van Cagliari en speelt al sinds 2019 voor Internazionale. Barella heeft al meer dan 50 interlands achter zijn naam staan.

5. Alessandro Bastoni (€70 miljoen)

De Italiaan Alessandro Bastoni speelt momenteel voor Internazionale. In 2017 werd de verdediger overgenomen van Atalanta Bergamo. De talentvolle mandekker ontwikkelde zich tot een vaste waarde in zowel zijn club als het Italiaanse nationale elftal. Bastoni maakte deel uit van de EK-selectie van 2024 en scoorde zelfs in de wedstrijd tegen Albanië, die met 2-1 werd gewonnen.

6. Douglas Luiz (€70 miljoen)

Douglas Luiz werd in de zomer van 2024 aangekocht door Juventus. De club uit Turijn werd voor €51.500.000 overgenomen van Aston Villa. Luiz moet één van de dragende spelers gaan worden bij Juventus. De middenvelder maakt tevens onderdeel uit van de nationale selectie van Brazilië.

7. Marcus Thuram (€65 miljoen)

Marcus Thuram doorliep de jeugdopleiding van FC Sochaux. De spits debuteerde bij de Franse club in het betaalde voetbal. Thuram speelde vervolgens nog voor EA Guingamp en Borussia Mönchengladbach. De aanvaller kwam voor de Duitse voetbalclub tot 111 wedstrijden en 34 doelpunten. In 2023 maakte de Fransman de overstap naar Internazionale. Thuram maakt tevens onderdeel uit van de nationale voetbalploeg van Frankrijk.

8. Dušan Vlahović (€65 miljoen)

Dušan Vlahović is één van de bekendste en populairste spelers in de selectie van Juventus. De Servische spits is dan ook een vaste basiskracht in de ploeg uit Turijn. Vlahović speelde eerder voor FK Partizan en Fiorentina. De doelpuntenmaker is ook een belangrijke schakel in het voetbalelftal van Servië.

9. Theo Hernández (€60 miljoen)

De verdediger Theo Hernández staat vooral bekend om zijn snelheid en aanvallende intenties. De Fransman staat sinds 2019 onder contract bij AC Milan. Hernández kwam in het verleden uit voor Atlético Madrid, Deportivo Alavés, Real Madrid en Real Sociedad. In Milaan groeide Hernández uit tot één van de beste verdedigers ter wereld. De vleugelverdediger is ook niet weg te denken uit het Franse nationale voetbalelftal.

10. Gleison Bremer (€60 miljoen)

De bikkelharde verdediger Gleison Bremer herbergt een geschatte transferwaarde van €60 miljoen. De Braziliaan speelt zijn wedstrijden voor de Italiaanse voetbalclub Juventus. Bremer begon zijn profcarrière bij het Braziliaanse Atlético Mineiro en maakte de overstap naar Torino FC. In 2022 werd Bremer gecontracteerd door Juventus. De verdediger heeft ook al enkele interlands in het Braziliaanse elftal achter zijn naam staan.
Promoties
Bekijk alle

type

EEN JAAR GRATIS WEDDEN

type

21 JACKPOT

type

BETCITY SPINNER