Artikel • Eredivisie • Leestijd 5 min

Top 10: waardevolste spelers in de Eredivisie

De Eredivisie is zonder twijfel een competitie vol talent! Momenteel spelen er 491 spelers op het hoogste voetbalniveau van Nederland. Deze enorme groep spelers heeft samen een geschatte transferwaarde van maar liefst €1,24 miljard. Natuurlijk zijn er een paar opvallende uitschieters, namelijk de meest waardevolle spelers van de Eredivisie. Bekijk hieronder de top 10 van waardevolste voetballers in de Nederlandse competitie:

1. Johan Bakayoko (€45 miljoen)

De meest waardevolle speler in de Eredivisie is Johan Bakayoko. De 21-jarige Belg maakt sinds 2019 deel uit van PSV. De razendsnelle vleugelaanvaller debuteerde een jaar later bij Jong PSV. Bakayoko's talent viel al snel op, waardoor hij al gauw zijn kans kreeg in het eerste elftal. Bakayoko heeft inmiddels meer dan 60 wedstrijden voor PSV gespeeld en wist daarin 17 keer te scoren. Daarnaast maakte de Belgische international deel uit van de nationale selectie tijdens het EK 2024 in Duitsland.

2. Santiago Giménez (€40 miljoen)

De Mexicaan Santiago Giménez is de waardevolste speler in de selectie van Feyenoord. De spits doorliep de jeugdopleiding van Cruz Azul en maakte tussen 2017 en 2022 zijn opwachting in het eerste elftal van de club. In die periode scoorde Giménez 22 doelpunten in 106 wedstrijden voor de Mexicaanse club. In de zomer van 2022 maakte de goalgetter de overstap naar Feyenoord, dat €6 miljoen voor hem betaalde. In zijn debuutseizoen leidde hij Feyenoord meteen naar de landstitel. Inmiddels heeft Giménez al meer dan 50 doelpunten op zijn naam staan voor de Rotterdamse topclub.

3. Joey Veerman (€40 miljoen)

Joey Veerman is zonder twijfel een van de belangrijkste spelers bij PSV. De middenvelder begon zijn professionele carrière bij FC Volendam, waar hij zijn debuut maakte in het betaalde voetbal. Na 73 wedstrijden voor de club uit Volendam maakte Veerman de overstap naar sc Heerenveen. In Friesland groeide hij al snel uit tot een van de beste spelers in de Eredivisie. Sinds 2022 staat Veerman onder contract bij PSV, waar hij een cruciale rol speelt. Bovendien maakte hij in 2023 zijn debuut in het Nederlands elftal.

4. Dávid Hancko (€35 miljoen)

De rots in de branding van de defensie van Feyenoord is Dávid Hancko, één van de duurste aankopen ooit van Feyenoord. De ervaren centrale verdediger is een vaste waarde bij de Rotterdamse club. De Slowaakse international begon zijn professionele carrière bij MSK Zilina en maakte in 2018 de overstap naar Fiorentina. In Italië kreeg Hancko echter weinig speeltijd, wat hem ertoe bracht na een korte huurperiode definitief te kiezen voor Sparta Praag. Sinds 2022 verdedigt hij de kleuren van Feyenoord. Hancko heeft inmiddels al meer dan 40 interlands gespeeld voor het nationale elftal van Slowakije.

5. Brian Brobbey (€35 miljoen)

Brian Brobbey trad al op 8-jarige leeftijd toe tot de jeugdopleiding van Ajax. In 2018 maakte Brobbey zijn debuut in het profvoetbal bij Jong Ajax. Twee jaar later kreeg hij zijn kans in het eerste elftal van de Amsterdammers, waar hij zijn eerste minuten maakte. Na slechts 12 wedstrijden besloot de spits transfervrij de overstap te maken naar RB Leipzig. In 2022 keerde Brobbey verrassend terug naar Ajax, toen de Duitse club hem op huurbasis terug liet keren. Kort daarna besloot Ajax de spits definitief terug te halen en betaalde daarvoor €16,75 miljoen, waardoor hij weer in het vertrouwde rood-witte shirt te zien is.

6. Jorrel Hato (€30 miljoen)

Jorrel Hato kwam op 12-jarige leeftijd in de jeugdopleiding van Ajax terecht. De verdediger maakte in 2022 zijn debuut voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Na slechts 13 wedstrijden in het beloftenteam debuteerde de mandekker in het eerste elftal. Sinds 2023 speelde Hato al ruim 50 wedstrijden voor Ajax en mocht de verdediger zijn debuut maken in het Nederlands elftal. Hato staat dan ook te boek als één van de grootste talenten van Nederland.

7. Jerdy Schouten (€28 miljoen)

Jerdy Schouten bracht maar liefst acht jaar door in de jeugdopleiding van ADO Den Haag. De speler uit Hellevoetsluis maakte in 2016 zijn debuut in het betaalde voetbal bij de Haagse club. Zijn tijd in Den Haag was echter van korte duur, want al snel maakte de middenvelder de overstap naar Telstar. In 2018 tekende Schouten bij Excelsior, waar hij in Rotterdam meteen indruk wist te maken met zijn spel. Zijn prestaties bleven niet onopgemerkt, want een jaar later verdiende hij een transfer naar het Italiaanse Bologna. Bij de Serie A-club speelde Schouten meer dan 100 wedstrijden. In 2023 maakte hij de terugkeer naar Nederland en tekende hij een contract bij PSV. Daarnaast was Schouten in 2024 onderdeel van de EK-selectie van het Nederlands elftal.

8. Quinten Timber (€28 miljoen)

Quinten Timber is uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers in de selectie van Feyenoord. De aanvallende middenvelder maakte in 2014 een opvallende beslissing door de jeugdopleiding van Feyenoord te verruilen voor die van aartsrivaal Ajax. Tussen 2018 en 2021 kwam Timber maar liefst 40 keer in actie voor Jong Ajax. In 2021 koos Timber ervoor om een nieuw avontuur aan te gaan bij FC Utrecht. In de Domstad kreeg hij de kans om zich te bewijzen op het hoogste niveau in de Eredivisie. Na 31 wedstrijden voor FC Utrecht kwam zijn grote kans om terug te keren naar Feyenoord, de club waar hij ooit begon. Daarnaast heeft Timber al verschillende interlands gespeeld voor het Nederlands elftal.

9. Olivier Boscagli (€27 miljoen)

Olivier Boscagli is een onmisbare kracht in het team van de regerend landskampioen PSV. De verdediger, geboren in Monaco, doorliep de jeugdopleiding van de Franse club OGC Nice, waar hij in 2014 zijn debuut maakte in de Ligue 1. Boscagli speelde ook kort voor Nîmes Olympique voordat hij in 2019 door PSV werd overgenomen van OGC Nice. Deze transfer bleek een schot in de roos, want Boscagli heeft inmiddels meer dan 100 wedstrijden gespeeld voor de Eindhovense club. De verdediger heeft nog een contract voor één seizoen bij PSV, wat betekent dat hij komende zomer mogelijk transfervrij kan vertrekken.

10. Quilindschy Hartman (€23 miljoen)

Quilindschy Hartman is een van de steunpilaren in de verdediging van Feyenoord. De Oranje-international is al sinds zijn 9e jaar verbonden aan de Rotterdamse club, waar hij alle jeugdteams heeft doorlopen. In 2022 maakte Hartman zijn debuut in het eerste elftal van Feyenoord, en in 2023 volgde zijn debuut in het Nederlands elftal. Helaas heeft de talentvolle verdediger te kampen gehad met meerdere blessures, waardoor hij ook in het seizoen 2024/2025 een aantal wedstrijden moet missen. Desondanks blijft Hartman een belangrijke speler voor Feyenoord wanneer hij fit is.
Promoties
Bekijk alle

type

EEN JAAR GRATIS WEDDEN

type

21 JACKPOT

type

BETCITY SPINNER