back arrow

SPORT

Spotlight: Santiago Giménez

Laatste update 14-03-2024

5 min leestijd

promotional image

In de zomer van 2022 wist Feyenoord een nieuwe Mexicaanse spits aan te trekken in de naam van Santiago Tomás Giménez. De aanvaller groeide uit tot een ware publiekslieveling. De spits speelde direct een belangrijke rol in de gewonnen titel van de Rotterdamse club. In 2021 mocht Giménez ook debuteren in het Mexicaanse voetbalelftal. Tijd dus om de befaamde spits eens in de schijnwerpers te zetten!

Jeugdopleiding van Cruz Azul

Giménez werd op 18 april 2001 geboren in Buenos Aires. De aanvaller werd op 13-jarige leeftijd gescout door Cruz Azul. Dat was niet geheel verrassend, aangezien zijn vader momenteel speelachtig was bij de Mexicaanse voetbalclub. In 2017 debuteerde Giménez in het eerste elftal van de voetbalclub. Echter moest de doelpuntenmaker nog twee jaar wachten op zijn debuut in de Mexicaanse competitie. Begin 2020 noteerde Giménez zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal tegen Toluca. Het duel eindigde in een spectaculaire 3-3!

Transfer naar Feyenoord

Giménez speelde tussen 2017 en 2022 maar liefst 88 wedstrijden in het shirt van Cruz Azul. De aanvaller noteerde 20 doelpunten voor de club. Dat leverde de nodige buitenlandse interesse op. Giménez koos voor een avontuur in Nederland en tekende een vierjarig contract bij Feyenoord. De Rotterdamse voetbalclub betaalde €6 miljoen voor het grote talent.

Statistieken van Santiago Giménez

In augustus 2022 scoorde Giménez zijn eerste treffer in het shirt van de Rotterdamse voetbalclub. Feyenoord won mede dankzij zijn doelpunt met 4-0 van FC Emmen in De Kuip. Wist je dat Stadion Feijenoord niet het grootste stadion van de Eredivisie is? Check hier de grootste stadions van Nederland. In zijn eerste seizoen moest Giménez het voornamelijk hebben van speeltijd als invaller. Echter veranderde de situatie na de winterstop en werd de spits een belangrijke basiskracht in het team van Arne Slot. In zijn eerste seizoen scoorde Giménez maar liefst 15 doelpunten in de competitie. Feyenoord veroverde direct de landstitel in het seizoen 2022/2023. In oktober 2023 maakte Giménez tevens zijn eerste speelminuten in de UEFA Champions League. De Mexicaan scoorde meteen een tweetal doelpunten in het duel tegen SS Lazio. Daarnaast is Giménez geweldig begonnen aan het nieuwe seizoen. De spits noteerde al 18 doelpunten in de eerste 15 competitiewedstrijden!

Giménez in het Mexicaanse elftal

Giménez kon vanwege zijn roots kiezen voor een interlandcarrière in het Argentijnse of het Mexicaanse elftal. De spits koos voor Mexico en speelde voor vrijwel alle jeugdelftallen van het Midden-Amerikaanse land. In oktober 2021 debuteerde Giménez in het nationale elftal van Mexico. In datzelfde jaar scoorde de spits zijn eerste treffer voor Mexico tegen Chili. Daarnaast won Mexico in 2023 de CONCACAF Gold Cup. Giménez scoorde het winnende doelpunt in de spannende finale tegen Panama (1-0).

Santiago Giménez vriendin

Zeker niet alleen Giménez is onwijs populair bij de supporters van Feyenoord. Dat geldt namelijk ook voor de vriendin van Santiago Giménez. Fernanda (Fer) Serrano is vrijwel altijd aanwezig bij de wedstrijden van haar geliefde. Fer staat bekend als fanatiek en heeft zich al meermaals op een vermakelijke manier in de spotlights gezet. Serrano komt uit Mexico-Stad en is bekend in eigen land. Fer is een actrice en presentatrice en was meermaals te zien op de Mexcicaanse televisie. De verloofde van de Feyenoord-speler presenteerde de Pijama Party van Disney Channel. Fer en Giménez leerde elkaar kennen tijdens een spelletje Call of Duty Warzone op de Playstation!
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!