back arrow

EK 2024 | STADIONS

Mercedes-Benz Arena

De Mercedes-Benz Arena is een voetbalstadion gelegen in Stuttgart, Duitsland. De thuisbasis van VfB Stuttgart beschikt over een capaciteit van ruim 60.000. De Mercedes-Benz Arena, ook wel de MHPArena genoemd, is een van de stadions voor het EK 2024.

EK 2024

Het EK 2024 speelt zich af in Duitsland. Het gastland maakt vanzelfsprekend deel uit van het Europees kampioenschap en hoefde zich dan ook niet te kwalificeren.
De Mercedes-Benz Arena is een van de 10 stadions waarin de EK-duels zullen worden afgewerkt. De volgende stadions maken deel uit van het Europees kampioenschap 2024: Olympiastadion, Signal Iduna Park (Dortmund), Veltins Arena, Allianz Arena (München), Volksparkstadion (Hamburg), Merkur Spiel-Arena, Deutsche Bank Park, RheinEnergieStadion (Keulen), Red Bull Arena (Leipzig) en tot slot de Mercedes-Benz Arena in Stuttgart.

Wedstrijden Mercedes-Benz Arena Stuttgart EK 2024

Op het EK 2024 zullen er 5 wedstrijden in de thuishaven van VfB Stuttgart worden afgewerkt. De Mercedes-Benz Arena zal het podium zijn voor 4 groepswedstrijden en één kwartfinale. De volgende duels in de poulefase zullen in Stuttgart worden afgewerkt: Slovenië - Denemarken, Duitsland - Hongarije, Schotland - Hongarije en Oekraïne - België.
Poule
Datum & Tijd
Thuis
Uit
16/6/24 18:00u
Slovenië
Denemarken
19/6/24 18:00u
Duitsland
Hongarije
23/6/24 18:00u
Schotland
Hongarije
26/6/24 18:00u
Oekraïne
België
Kwartfinale
5/7/24 18:00u
W39
W37

Capaciteit van de Mercedes-Benz Arena

De Mercedes-Benz Arena is een indrukwekkend stadion in Stuttgart. Het stadion beschikt over een capaciteit van ongeveer 60.449 toeschouwers. Oorspronkelijk staat de Arena bekend als het Gottlieb-Daimler-Stadion. In 1933 werd het stadion geopend en later onderging het meerdere renovaties en uitbreidingen.
Met zijn moderne architectuur en state-of-the-art voorzieningen biedt de Arena een opwindende omgeving voor sportevenementen en concerten. De capaciteit van 60.449 stoelen omvat zowel zitplaatsen als staanplaatsen, waardoor het stadion flexibel is voor verschillende evenementen en een levendige sfeer creëert voor toeschouwers.

Grote evenementen

In de MHPArena werden al meerdere grote wedstrijden afgewerkt. Tweemaal werd de finale van de Europacup I in de thuishaven van VfB Stuttgart gespeeld. In 1959 won Real Madrid met 2-0 van Stade de Reims, terwijl in 1988 PSV in het Gottlieb-Daimler-Stadion de huidige UEFA Champions League wist te winnen.
Eerder werden er ook internationale eindtoernooien als het EK en WK in de Mercedes-Benz Arena afgewerkt. Tijdens het Wereldkampioenschap van 1974 was de MHPArena het podium voor 3 groepsduels. Tijdens het EK 1988 werden er in de thuisbasis van VfB Stuttgart 2 wedstrijden afgewerkt, waaronder de halve finale tussen de Sovjet-Unie en Italië (2-0).
Daarnaast werden er op het WK 2006 ook 6 duels in Stuttgart afgewerkt. In de poulefase wist het Nederlands elftal in Groep C met 2-1 te winnen van Ivoorkust. Destijds wist Duitsland de troostfinale van Portugal met 3-1 te winnen in de Mercedes-Benz Arena.

VfB Stuttgart

VfB Stuttgart werkt haar wedstrijden af in de Mercedes-Benz Arena. De Duitse ploeg is opgericht in 1893 en is een voetbalclub met een rijke geschiedenis. De club heeft aanzienlijke successen behaald, waaronder het winnen van de Bundesliga-titel in 1950 en 1992. Ook hebben ze driemaal de DFB-Pokal gewonnen. Stuttgart staat bekend om zijn loyale fanbase en ontwikkelingsprogramma's voor jong talent.
In recente jaren heeft de club deelgenomen aan zowel de Bundesliga als de 2. Bundesliga. In het seizoen 2023/24 weten ze met topspits Serhou Guirassy op het hoogste niveau van Duitsland veel indruk te maken.

Relevante artikelen

thumbnail

Deutsche Bank Park

Het Deutsche Bank Park is de thuisbasis van Eintracht Frankfurt en een van de podia voor het EK 2024.

5 min leestijd

thumbnail

Signal Iduna Park

Het Signal Iduna Park is de thuisbasis van Borussia Dortmund en een van de podia voor het EK 2024.

3 min leestijd