back arrow

EK 2024 | SPEELSTEDEN

FRANKFURT

Speelstad Frankfurt

Frankfurt am Main is de grootste stad in de Duitse deelstaat Hessen. De naam verraadt het al; de stad ligt aan de oevers van de rivier de Main. Frankfurt is de vierde grootste stad van Duitsland en staat bekend als het voornaamste financiële centrum van Duitsland, vanwege de vestiging van de Deutsche Bundesbank en de Duitse beurs. Door de skyline met grote wolkenkrabbers wordt de stad ook wel eens liefkozend 'Mainhattan' genoemd. In het Deutsche Bank Park stadion heeft Frankfurt één van de tien speellocaties van het EK 2024. Normaliter speelt Eintracht Frankfurt uit de Duitse Bundesliga daar haar wedstrijden. Een aantal feitjes over Frankfurt:
  • Afstand (vanaf Utrecht): 407 km
  • Dichtstbijzijnde vliegveld: Frankfurt Airport (FRA)
  • Inwonersaantal: 764.104 (2020)
  • Voetbalclub(s): Eintracht Frankfurt
  • Stadion: Deutsche Bank Park
promotional image

Wedstrijden EK 2024 Frankfurt

Check hier alle wedstrijden die in het Deutsche Bank Park gespeeld worden! In totaal worden er vier groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld.

Openbaar vervoer (OV) Frankfurt EK 2024

Supporters die wedstrijdkaarten hebben voor het EK 2024 in Frankfurt hebben recht op een travelpass die 36 uur geldig is. Hiermee kunnen ze gratis reizen via de openbare vervoersmogelijkheden van de RMV (Rhein-Main-Verkehrsverbund). Frankfurt is vanuit Nederland goed bereikbaar met de trein. De hogesnelheidstrein ICE stopt er. Vanaf het Hauptbahnhof zijn de tram en metro de meest geschikte vervoersmiddelen om het centrum, de zogenoemde Innenstadt, te bereiken. De U-Bahn vormt het omvangrijke metronetwerk van Frankfurt. Het openbaar vervoernetwerk met de gratis vervoersmogelijkheden beperkt zich niet tot de stadsgrenzen, dus je kunt de volledige omgeving verkennen.

Bezienswaardigheden Frankfurt

Frankfurt heeft een wereldwijde reputatie als centrum van financiën en beurzen. In de stad zijn meer dan 56.000 bedrijven gevestigd en hebben twintig van de honderd grootste Duitse ondernemingen hun hoofdzetel. Geen wonder dus dat de stad wordt gekenmerkt door wolkenkrabbers, die het aanzien al meer dan waard zijn. Het centrale plein in de binnenstad is de Römerberg. Hier komt alles samen met onder andere de toegang tot het middeleeuwse stadhuis, de Sint-Paulskerk, de Sint-Catharinakerk en de Dom van Frankfurt, en verscheidene musea. Het geboortehuis van de beroemde schrijver Johann Wolfgang von Goethe springt daar als toeristische trekpleister nog eens bovenuit.

Historie EK's & WK's in Frankfurt

Het Deutsche Bank Park heette tot aan 2002 Waldstadion. Het oude stadion werd echter gesloopt voor het WK voetbal in 2006 en daar kwam dit moderne stadion voor in de plaats. Het Deutsche Bank Park stadion is één van de tien stadions waar EK-wedstrijden gespeeld worden. Net als in andere Duitse steden vinden er in Frankfurt vier wedstrijden in de groepsfase plaats en een achtste finale. Het dak van het stadion kan worden gesloten. Al tijdens het WK van 1974 werden er op deze locatie voetbalwedstrijden gespeeld en ook tijdens het EK van 1988 zat het stadion vol voor internationale duels tussen Italië en Spanje en Sovjet-Unie en Engeland. Na verbouwing was het in 2006 ook klaar voor nieuwe WK-wedstrijden. Maar liefst vier wedstrijden in de groepsfase werden er in het financiële hart van Duitsland afgewerkt, waaronder Nederland-Argentinië (0-0). Ook de kwartfinale van het WK 2006 vond onder deze stadionlichten plaats. Frankrijk kroonde zich destijds winnaar na een 1-0 overwinning op Brazilië.

Relevante artikelen

thumbnail

Allianz Arena

De Allianz Arena is de thuisbasis van Bayern München en een van de podia voor het EK 2024.

5 min leestijd

thumbnail

Munchen

Oktoberfest + Allianz Arena + Marienplatz = München!

5 min leestijd