back arrow

SPORT

Wedden op het WK Rugby 2023

Laatste update 11-09-2023

3 min leestijd

thumbnail

Liefhebbers van rugby kunnen zich de komende periode gaan vermaken met topwedstrijden! Het WK Rugby 2023 staat namelijk op het programma. De beste rugbylanden ter wereld strijden van 8 september tot en met 28 oktober tegen elkaar op het wereldkampioenschap rugby. Frankrijk is het gastland en is samen met Nieuw-Zeeland de grote favoriet op de Rugby World Cup 2023! Je kan bij BetCity een weddenschap afsluiten op alle wedstrijden gedurende het prestigieuze toernooi. Gokken op Rugby Union kan zowel pre match als live bij BetCity!

Gratis livestreams van alle wedstrijden op het WK Rugby

De online bookmaker BetCity biedt je de kans om gratis te genieten van alle topwedstrijden op het wereldkampioenschap rugby! Alle 43 wedstrijden kan je bekijken via onze kosteloze livestreams. Natuurlijk kan je tussendoor ook wedden op de rugbywedstrijden, bijvoorbeeld op de winnaar van de wedstrijd, het aantal try's en ga zo nog maar even door!

Wereldkampioenschap Rugby in Frankrijk

De beste landen zijn aanwezig in Frankrijk voor het grote internationale rugbytoernooi. Tot en met eind oktober spelen 20 landen tegen elkaar in negen verschillende speelsteden. De wedstrijden worden afgewerkt in Parijs, Marseille, Lyon, Lille, Bordeaux, Saint-Etienne, Nice, Nantes en Toulouse. Het Stade de France in Parijs biedt plaats aan ruim 80.000 toeschouwers. De deelnemende landen komen uit Azië, Afrika, Europa, Oceanië en Zuid-Amerika.

Deelnemende landen en de quoteringen

Natuurlijk kan je bij BetCity nu alvast wedden op de finalisten! Bekijk hieronder alle deelnemende landen en de quoteringen voor een finaleplaats:
 • Frankrijk: 2.25
 • Nieuw-Zeeland: 2.25
 • Zuid-Afrika: 2.40
 • Ierland: 2.88
 • Australië: 5.00
 • Engeland: 5.00
 • Schotland: 9.00
 • Argentinië: 9.00
 • Wales: 12.00
 • Italië: 51.00
 • Fiji: 67.00
 • Japan: 101.00
 • Tonga: 101.00
 • Samoa: 151.00
 • Georgië: 201.00
 • Chili: 501.00
 • Namibië: 501.00
 • Portugal: 501.00
 • Roemenië: 501.00
 • Uruguay: 501.00

Boosts en Specials voor het WK Rugby 2023

Natuurlijk kan je tijdens het toernooi in Frankrijk ook profiteren van allerlei speciale promoties. BetCity presenteert met regelmaat nieuwe Boosts en Specials voor de rugbywedstrijden. Je kan dan inzetten op weddenschappen met een extra hoge quotering. Wie gaat wedden, kan dat het beste doen bij BetCity!

Wedden op Rugby Union

Rugby Union is een internationaal succesvolle sport! In alle continenten worden er Rugby Union wedstrijden op professioneel niveau gespeeld. Twee teams nemen het tegen elkaar op. Een wedstrijd duurt 2x 40 minuten.

De teams kunnen punten scoren door een try te realiseren en een penalty of conversie te benutten. Er worden tientallen punten per wedstrijd gescoord. De regels zijn relatief simpel en het is een aantrekkelijke sport om te bekijken. Dat kan natuurlijk ook via onze gratis livestream, bijvoorbeeld op de
applicatie van BetCity.
Je kan een wedstrijd nog spannender maken door er een weddenschap op af te sluiten. Zet in op de winnaar van de wedstrijd, het aantal punten, spelers, conversies en de ruststand. Dit is nog maar een kleine greep uit het aanbod bij BetCity. Naast Rugby Union kan je ook inzetten op andere sporten, zoals voetbal, tennis, honkbal, ijshockey, basketbal, handbal en Rugby League!

Veelgestelde vragen over het WK Rugby 2023

Het WK Rugby 2023 kent een opvallende opzet. De wedstrijden worden namelijk niet dagelijks gespeeld, maar alleen van donderdag tot en met zondag. Mocht je nieuw zijn met de sport of het toernooi, check dan de antwoorden op de veelgestelde vragen over het WK Rugby 2023 in Frankrijk:

Wanneer is de finale van het WK Rugby 2023?

De finale van het WK Rugby 2023 wordt gespeeld op zaterdag 28 oktober 2023! Het Stade de France is het decor voor de allesbeslissende finale op het toernooi. De winnaar van de finale kroont zich tot de nieuwe wereldkampioen. Je kan bij BetCity wedden op alle wedstrijden tijdens de Rugby World Cup 2023.

Welk land is het gastland op de Rugby World Cup 2023?

Frankrijk is het gastland van het WK Rugby. Het is voor de tweede keer in de historie dat het wereldkampioenschap wordt georganiseerd in het Europese land. De openingswedstrijd werd op 8 september 2023 door Frankrijk gewonnen. De Franse ploeg was met 27-13 te sterk voor Nieuw-Zeeland.

Is Rugby een populaire sport bij de bookmakers?

Ja, rugby is een populaire sport bij de online bookmakers. Je kan bij BetCity dan ook wedden op alle wedstrijden tijdens het toernooi. Weddenschappen plaatsen kan zowel pre-match als live tijdens een rugbywedstrijd. Naast rugby kan je ook wedden op tal van andere sporten, zoals voetbal, tennis, basketbal, ijshockey, honkbal en waterpolo.

Doen er Aziatische landen mee aan het WK Rugby?

Ja, er doet één Aziatisch land mee aan het wereldkampioenschap rugby. Japan kwalificeerde zich voor het toernooi door in de top 3 te eindigen in groep A op het WK 2019. Japan is het enige deelnemende Aziatische land.

Doen er Zuid-Amerikaanse landen mee aan het WK Rugby Union?

Ja, er zijn twee deelnemende landen uit het continent Zuid-Amerika. Argentinië kwalificeerde zich voor het eindtoernooi door in de top 3 te eindigen in groep C op het WK 2019. Uruguay plaatste zich door het Amerikaanse kwalificatietoernooi te winnen.

Welke landen zijn favoriet op de Rugby World Cup?

Er zijn vier landen die zich favoriet mogen noemen op de Rugby World Cup. Frankrijk, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en Ierland behoren tot de grootste kanshebbers. Outsiders zijn Schotland, Engeland, Australië en Argentinië. De deelnemers starten in de groepsfase en kunnen zich plaatsen voor de knock-outfase op de Rugby World Cup 2023.
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!