RB LeipzigManchester City

Red Bull Arena

TeamGSW|G|VDV|DTDSP

1

Manchester City

Manchester City

6

6|0|0

18|7

11

18

2

RB Leipzig

RB Leipzig

6

4|0|2

13|10

3

12

3

Young Boys

Young Boys

6

1|1|4

7|13

-6

4

4

Rode Ster Belgrado

Rode Ster Belgrado

6

0|1|5

7|15

-8

1

Wedtips RB Leipzig - Manchester City

RB Leipzig maakt zich klaar om het in een zware wedstrijd op te nemen tegen Manchester City komende woensdag in de Red Bull Arena in Leipzig. De wedstrijd is 1 van de 16 wedstrijden in de tweede ronde van de Champions League groepsfase en een van de mooiste affiches deze woensdag.

RB Leipzig Recente resultaten

In hun laatste drie wedstrijden won RB Leipzig de wedstrijden tegen B. M'gladbach en vervolgens tegen Wehen Wiesbaden met 0-1 en 2-3, waarna ze in de kraker tegen Bayern München met 2-2 gelijkspeelden.

Speel Slimmer wedtips

Manchester City Recente resultaten

In hun laatste drie wedstrijden heeft Manchester City zowaar twee nederlagen geleden. Na de 2-0 winst op Nottingham Forest werd er met 1-0 verloren van Newcastle United in de EFL Cup en leed de ploeg ook zijn eerste Premier League nederlaag van dit seizoen met een 2-1 nederlaag tegen Wolverhampton.

Toch lijkt het een zeer zware opdracht voor RB Leipzig in deze tweede groepswedstrijd in de Champions League. Een overwinning zou een zeer verrassend resultaat zijn in een wedstrijd waar zelfs het behalen van een punt een goed resultaat zou zijn. Manchester City won hun openingswedstrijd in de Champions League groepsfase met 3-1 van Rode Ster Belgrado en kan met een goed resultaat in Leipzig een flinke stap zetten richting een vervolg in het miljardenbal.

RB Leipzig - Manchester City Head to head

RB Leipzig - Manchester City Reguliere speeltijd

RB Leipzig won 7 van hun vorige 10 thuiswedstrijden over alle toernooien, terwijl ze gelijkspeelden in 2 van die wedstrijden. Ze leden een ook 1 nederlaag. Manchester City won 6 van hun laatste 10 uitwedstrijden, boekten 1 gelijkspel en leden 3 keer een nederlaag. RB Leipzig boekte 4 overwinningen zonder een doelpunt tegen te krijgen in hun vorige 10 wedstrijden in de Red Bull Arena.

RB Leipzig - Manchester City Meer/minder doelpunten

Meer dan 2,5 goals was 3 keer de uitkomst in de laatste 4 ontmoetingen tussen deze twee teams. RB Leipzig had een gemiddelde van 1.5 goals, terwijl Manchester City gemiddeld 3.75 goals had in deze wedstrijden. Beide teams die scoorden was 3 keer de winnende weddenschap in deze reeks wedstrijden. In 9 van RB Leipzig’s laatste 10 wedstrijden werd er meer dan 2,5 doelpunten gescoord. Ze haalden een gemiddelde van 2.8 doelpunten tijdens deze reeks. Meer dan 2,5 goals gebeurde in 6 van de bezoeker's laatste 10 wedstrijden. Gemiddeld scoorde ze 2.1 keer in deze wedstrijden.

RB Leipzig - Manchester City Beide teams scoren

Het was een enorme afstraffing voor Leipzig in de laatste onderlinge wedstrijd die in 7-0 eindigde. Dat was in de achtste finale van de Champions League van vorig jaar die City uiteindelijk wist te winnen. Leipzig lijkt nu echter sterker dan toen en zal hopen op een goed resultaat.

RB Leipzig Belangrijke spelers

Coach Marco Rose van RB Leipzig heeft een selectie van enkele van de meest belangrijke spelers beschikbaar voor de komende wedstrijd tegen Manchester City. Deze spelers, zoals Xavi Simons, Janis Blaswich, Benjamin Henrichs, Castello Lukeba, David Raum, Lukas Klostermann, Mohamed Simakan, Emil Forsberg, Kevin Kampl, Xaver Schlager, Benjamin Sesko, Ikoma Lois Openda, Timo Werner, Yussuf Poulsen, kunnen waarschijnlijk belangrijk zijn voor Leipzig.

Manchester City Belangrijke spelers

De verwachting is dat Pep Guardiola geen van zijn essentiële spelers zoals Ederson, Josko Gvardiol, Kyle Walker, Manuel Akanji, Nathan Ake, Ruben Dias, Matheus Nunes, Phil Foden, Rodri, Erling Haaland, Jeremy Doku, Julian Alvarez zal missen wanneer ze tegen RB Leipzig spelen.

RB Leipzig - Manchester City Topscorers

Kijkend naar de markt voor een doelpuntenmaker, lijkt het een goed idee om te kiezen voor Timo Werner, die goed presteert voor RB Leipzig. Hij vond 2 keer het net in zijn meest recente Champions League wedstrijden. De bezoekers verwachten dat Erling Haaland opnieuw het net zal vinden, ondanks dat de Noor niet zo in vorm is de laatste tijd.

Voorspelling RB Leipzig - Manchester City

RB Leipzig - Manchester City Opstellingen

RB Leipzig selectie: Janis Blaswich, Leopold Zingerle, Peter Gulacsi, Timo Schlieck, Benjamin Henrichs, Castello Lukeba, Christopher Lenz, David Raum, El Chadaille Bitshiabu, Lukas Klostermann, Mohamed Simakan, Tim Koehler, Willi Orban, Amadou Haidara, Christoph Baumgartner, Emil Forsberg, Fabio Carvalho, Ilaix Moriba, Kevin Kampl, Nicolas Seiwald, Xaver Schlager, Xavi Simons, Benjamin Sesko, Dani Olmo, Ikoma Lois Openda, Timo Werner, Yussuf Poulsen.

Manchester City selectie: Ederson, Scott Carson, Stefan Ortega, Zack Steffen, John Stones, Josko Gvardiol, Kyle Walker, Manuel Akanji, Nathan Ake, Rico Lewis, Ruben Dias, Sergio Gomez, Bernardo Silva, Jack Grealish, Kalvin Phillips, Kevin De Bruyne, Mateo Kovacic, Matheus Nunes, Phil Foden, Rodri, Erling Haaland, Jeremy Doku, Julian Alvarez, Oscar Bobb.

Onze promoties
Bekijk alle

type

EEN JAAR GRATIS WEDDEN

type

21 JACKPOT

type

BETCITY SPINNER

type

WEDSTRIJD VAN DE WEEK

Populaire odds