back arrow

WEDTIPS

PortugalFrankrijk

Volksparkstadion Hamburg

Standen
Groep D
TeamGSW|G|VDV|DTDSP

1

Oostenrijk

Oostenrijk

3

2|0|1

6|4

2

6

2

Frankrijk

Frankrijk

3

1|2|0

2|1

1

5

3

Nederland

Nederland

3

1|1|1

4|4

0

4

4

Polen

Polen

3

0|1|2

3|6

-3

1

Opstelling Portugal - Frankrijk

Op het EK 2024 in Duitsland staan toplanden Portugal en Frankrijk in deze spannende strijd in de kwartfinale tegenover elkaar. Ze hebben hun zinnen gezet op een plek in de halve finale en zullen alles op alles zetten om die plek te bemachtigen.

Bekijk hier onze verwachtingen & wedtips voor Portugal - Frankrijk.

Wedtip Portugal - Frankrijk

Portugal Recente resultaten

Portugal's laatste wedstrijd op 1 juli 2024 eindigde in een doelpuntloos gelijkspel tegen Slovenië op het EK, waarna het land via penalty's alsnog doorging. De ploeg wist weinig te creëren en Cristiano Ronaldo miste in de verlenging nog een penalty. In de strafschoppenserie deed hij dat echter beter, en keeper Diogo Costa wist alle 3 de Sloveense penalty's te stoppen.

In hun laatste wedstrijden leed Portugal een verrassende 2-0 nederlaag tegen Georgië, na een overtuigende 0-3 overwinning op Turkije, beide op dit EK. Tegen Georgië wist Portugal met voornamelijk reserves hun overwicht in balbezit niet in doelpunten om te zetten. De zege op Turkije toonde hun aanvalskracht, met goals van Bernardo Silva en Bruno Fernandes.

Frankrijk Recente resultaten

Frankrijk's laatste wedstrijd op 1 juli 2024 resulteerde in een nipte 1-0 overwinning op België op dit EK. In de spannende, maar aanvallend ook wat saaie wedstrijd, had Frankrijk licht het overwicht, zoals verwacht door de bookmakers. De wedstrijd werd uiteindelijk beslist door een laat en schlemielig eigen doelpunt van oud-Ajacied Jan Vertonghen. 

Voorafgaand daaraan was de vorm van Frankrijk niet echt denderend, met een 1-1 gelijkspel tegen Polen en een doelpuntloos 0-0 gelijkspel bij Nederland, beide op dit EK. Het gelijkspel met Polen kenmerkte zich door benutte penalty's voor beide landen. De Nederlandse verdediging hield stand en hielden de Fransen op een doelpuntloos gelijkspel.

Portugal - Frankrijk Head to Head

Op 23 juni 2021 stonden Portugal en Frankrijk voor het laatst tegenover elkaar in een spannend 2-2 gelijkspel op het vorige EK. In hun laatste 9 ontmoetingen was Frankrijk de dominante partij met 5 overwinningen tegenover 1 van Portugal, terwijl 3 wedstrijden in een gelijkspel eindigden.

Portugal - Frankrijk Doelpunten

Met de recente verdedigende vorm van Portugal en de neiging van Frankrijk naar wedstrijden met weinig doelpunten, lijkt de weddenschap voor "minder dan 2.5 doelpunten" aantrekkelijk. De odds daarvoor zijn met 1.53 echter vrij laag. De laatste 9 H2H-wedstrijden met gemiddeld 1.78 doelpunten per wedstrijd lijken ook op een voorzichtige benadering te wijzen. Dit maakt "minder dan 3.5 doelpunten" tegen 1.18 ook verstandig, maar wel erg risicoloos.

Gezien de historische H2H waarin beide teams in 4 van de 9 ontmoetingen scoorden en dus veerkracht tonen in de verdediging, lijkt "BTS: Nee" tegen 1.71 een waarschijnlijk scenario. Zeker op dit EK dat niet bol staat van de doelpunten zouden wedders naar deze markt kunnen neigen, in afwachting van een tegenvallende wedstrijd.

Portugal - Frankrijk Opstellingen

Vermoedelijke opstelling Portugal: Diogo Costa, João Cancelo, Rúben Dias, Pepe, Nuno Mendes, Vitinha, João Palhinha, Bernardo Silva, Bruno Fernandes, Rafael Leão, Cristiano Ronaldo.

Vermoedelijke opstelling Frankrijk: Mike Maignan, Jules Kounde, Dayot Upamecano, William Saliba, Theo Hernández, Aurélien Tchouaméni, N'Golo Kanté, Adrien Rabiot, Antoine Griezmann, Marcus Thuram, Kylian Mbappé.

Vlak voor de wedstrijd zullen hieronder de definitieve opstellingen verschijnen.

Portugal - Frankrijk Topscorers

De aanval van Portugal heeft nog niet echt geïmponeerd op dit EK. De ploeg zag tot dusver 3 spelers 1 keer scoren op dit toernooi. Bruno Fernandes, oud-Ajacied Francisco Conceição en Bernardo Silva kwamen tot scoren, terwijl ze ook nog geluk hadden met 2 eigen goals.

Bij de Fransen is het al helemaal weinig overtuigend in de aanval. De ploeg staat pas op 3 doelpunten en 2 van die goals waren eigen doelpunten. Het enige echte Franse doelpunt kwam van Kylian Mbappé, en die was ook nog eens vanaf de strafschopstip. 

Populaire odds

Beide teams scoren

Nee

1.76

Ja

1.93

Reguliere speeltijd

Gelijk

2.95

Frankrijk

2.48

Portugal

3.35

totaal aantal doelpunten

Meer dan 3.5

4.60

Minder dan 3.5

1.19

advertisement
advertisement
advertisement
Aankomende wedstrijden
footbal

Voetbal / EK 2024

Wo, 10 jul, 19:00

W47

W47

W48

W48

Geen odds beschikbaar
footbal

Voetbal / EK 2024

Zo, 14 jul, 19:00

W49 (Euro)

W49 (Euro)

W50

W50

Geen odds beschikbaar
Onze promoties
BetCity Millions
BETCITY MILLIONS
Hét EK-spel van deze zomer: BetCity Millions. Win jij €1.000.000?!
Hoogste Odds Toernooi
DAGELIJKS EK TOERNOOI
Doe mee en maak elke speeldag kans op een prijzenpot van €1.000!
EK Profit Boost
25% PROFIT BOOST
Pak 25% extra winst op elke wedstrijd van het EK 2024 en Copa América!
BetCity Spinner
BETCITY SPINNER
Maak iedere dag gratis kans op prijzen bij de BetCity Spinner!
GAMESHOW TOERNOOI
Doe mee aan het Gameshow Toernooi en ga voor prijzen tot €1.500!
NIEUW: BETCITY APP
Vanaf nu heb je het beste Sportsbook en het leukste Casino van Nederland in de palm van je hand!