KroatiëItalië

Leipzig Stadium

TeamGSW|G|VDV|DTDSP

1

Spanje

Spanje

3

3|0|0

5|0

5

9

2

Italië

Italië

3

1|1|1

3|3

0

4

3

Kroatië

Kroatië

3

0|2|1

3|6

-3

2

4

Albanië

Albanië

3

0|1|2

3|5

-2

1

Opstelling Kroatië - Italië

Kroatië staat na 2 wedstrijden op een tegenvallende vierde plaats in de groep met slechts 1 punt. Ze hebben daarom een overwinning nodig tegen Italië om een goede kans te houden op de volgende ronde. Italië staat op 3 punten en is met een gelijkspel waarschijnlijk ook door naar de achtste finales.

Bekijk hier onze verwachtingen & wedtips voor Kroatië - Italië.

Wedtip Kroatië - Italië

Kroatië Recente resultaten

De laatste wedstrijd van Kroatië op 19 juni 2024 eindigde in een 2-2 gelijkspel tegen Albanië op het Europees Kampioenschap. Het verraste de bookmakers dat Albanië Kroatië op een gelijkspel hield. Andrej Kramaric scoorde en een eigen doelpunt van Albanië's Klaus Gjasula, die diep in blessuretijd zijn fout goedmaakte door voor de gelijkmaker te zorgen, zorgden voor deze verrassende uitslag.

Daarvoor leed Kroatië een 3-0 nederlaag tegen Spanje in hetzelfde toernooi. Tegen de Spanjaarden waren ze al snel kansloos en konden ze een grote achterstand niet meer goedmaken. Daarvoor pakten ze wel een 1-2 overwinning tegen Portugal in een vriendschappelijke wedstrijd, wat toch aantoont dat ze niet kansloos zijn tegen sterke ploegen.

Italië Recente resultaten

Italië kreeg op 20 juni een klap op het EK door kansloos van Spanje te verliezen. Ze verloren slechts met 1-0, al was het verschil op het veld veel groter dan dat ene doelpunt. Een ongelukkig eigen doelpunt van Riccardo Calafiori gaf de doorslag in een wedstrijd waarin Spanje veel kansen miste.

Daarvoor ging het bij Italië al niet zo goed. Ze versloegen Albanië nipt met 2-1 in hun eerste wedstrijd op dit EK. Alessandro Bastoni en Nicolo Barella scoorden in dat duel. Ze pakten een nipte 1-0 overwinning op Bosnië en Herzegovina in een vriendschappelijke wedstrijd. Davide Frattesi maakte het enige doelpunt.

Kroatië - Italië Head to Head

In hun laatste ontmoeting op 12 juni 2015 speelden Kroatië en Italië met 1-1 gelijk in de EK-kwalificatie. In hun laatste 5 H2H-ontmoetingen won Kroatië tweemaal. Italië heeft niet gewonnen en ze hebben 3 keer gelijkgespeeld. Dit maakt Kroatië het succesvollere team in deze recente clashes.

Kroatië - Italië Doelpunten

Met Kroatië en Italië betrokken bij wedstrijden met minder dan 2.5 doelpunten in onderlinge duels, zou de "minder dan 2.5 doelpunten" op 1.82 wedders kunnen interesseren. Dit gezien hun recente vorm en historische H2H-ontmoetingen. Echter, gezien Kroatië's recente goals, zou de "meer dan 2.5 doelpunten" op 1.97 interessant kunnen zijn voor diegenen die een breuk met de onderlinge trend verwachten in deze clash.

De BTS-markt is interessant, met odds van 1.73 voor "BTS: Ja" en 1.98 voor "BTS: Nee". Gezien de laatste 3 H2H-ontmoetingen waarin beide teams scoorden, lijkt "BTS: Ja" een logische uitkomst. Toch, met beide teams die een goede verdediging hebben en misschien wat achterlopen in scorend vermogen, kan "BTS: Nee" ook een goede optie zijn.

Kroatië - Italië Opstellingen

Vermoedelijke opstelling Kroatië: Dominik Livakovic, Josip Juranovic, Josip Sutalo, Josko Gvardiol, Ivan Perisic, Luka Modrić, Marcelo Brozovic, Mateo Kovačić, Lovro Majer, Bruno Petkovic, Andrej Kramaric.

Vermoedelijke opstelling Italië: Gianluigi Donnarumma, Giovanni Di Lorenzo, Alessandro Bastoni, Riccardo Calafiori, Federico Dimarco, Jorginho, Federico Chiesa, Davide Frattesi, Nicolo Barella, Lorenzo Pellegrini, Gianluca Scamacca.

Vlak voor de wedstrijd zullen de definitieve opstellingen hieronder verschijnen.

Kroatië - Italië Topscorers

Bij Kroatië is Andrej Kramaric de enige doelpuntenmaker op dit EK. Middenvelder Lovro Majer maakte 4 goals in recente duels voor dit eindtoernooi. Mario Pasalic, Kramaric en Bruno Petkovic hebben elk 2 goals gemaakt in die periode.

Aan de kant van de Italianen hebben Nicolo Barella en Alessandro Bastoni voor de doelpunten gezorgd op dit EK, door elk 1 keer te scoren. Mateo Retegui heeft 2 keer gescoord in recente duels voor dit toernooi. Dit zorgt voor een wat tegenvallende aanval bij Italië. 

Onze promoties
Bekijk alle

type

BETCITY MILLIONS

type

EEN JAAR GRATIS WEDDEN

type

21 JACKPOT

type

BETCITY SPINNER

Populaire odds