back arrow

WEDTIPS

Grand Prix China 2024 Race

Voorbeschouwing en wedtips Grand Prix van China

Max Verstappen heeft tijdens de voorgaande race in Japan orde op zaken gesteld. Ondanks dat de Ferrari’s het de Nederlander steeds moeilijker maken, heeft Red Bull Racing nog altijd een indrukwekkende voorsprong in de races. In China krijgt de concurrentie niet één, maar twee kansen om de wereldkampioen het vuur aan de schenen te leggen. China is namelijk bij de rentree op de kalender direct de gastheer van de eerste sprintrace van 2024. Daardoor ziet de opbouw van het weekend er niet alleen anders uit, er staan ook meer punten op het spel. De coureur die beide races wint en ook op zondag in de hoofdrace de snelste ronde rijdt, gaat naar huis met 33 punten. Als er al een coureur is die de maximale punten binnen gaat slepen, is de kans het grootst dat dit Max Verstappen is. De Nederlander is in de races nog altijd een klasse apart, al werd zijn dominante overwinning in China deels toegeschreven aan de herstart, die plaatsvond na de crash van Daniel Ricciardo en Alexander Albon. Ferrari was opnieuw de grootste tegenstander van de Red Bulls. Carlos Sainz mocht na zijn overwinning in Australië opnieuw de gang naar het podium maken en Charles Leclerc werd vierde.   

Grand Prix van China

De Grand Prix van China keert na een afwezigheid van vier jaar terug op de Formule 1-kalender. De corona pandemie brak in 2020 voor de start van het Formule 1-seizoen uit en zorgde voor de eerste afgelasting. De FIA wilde pas terugkeren naar het Shanghai International Circuit op het moment dat alles omtrent het virus in China onder controle was.  Het Shanghai International Circuit heeft een lengte van 5,451 kilometer. De baan heeft zestien bochten en twee lange rechte stukken. De combinatie van de eerste tot en met vierde bocht kan in de eerste ronde van de race wel eens problemen geven doordat het er erg smal is en de bochten elkaar in rap tempo opvolgen. De race wordt verreden over 56 ronden, wat de totale afstand op dik 305 kilometer brengt.

Geschiedenis van de Grand Prix van China

De Grand Prix van China stond in 2004 voor het eerst op de kalender van het wereldkampioenschap Formule 1. De race werd aan het WK toegevoegd in de expansiedrift van ex-FOM-directeur Bernie Ecclestone, die een meer mondiaal kampioenschap nastreefde. In dezelfde periode werden er ook races georganiseerd in India en Zuid-Korea.  Die races zijn inmiddels weer van de kalender verdwenen, maar de race in Shanghai was tot en met 2019 vaste prik. Van 2004 tot en met 2008 was de race in China gekoppeld aan de Grand Prix van Japan en werd deze in het najaar verreden. In 2009 verhuisde de race naar een plekje vroeg in het seizoen. Daar bleef het tot het uitbreken van de corona pandemie.  Dit jaar is de koppeling met de Grand Prix van Japan in ere hersteld. Nadat twee weken geleden de race op Suzuka plaatsvond, wordt er dit weekend geracet in China.  Van een van de meest memorabele momenten van de Grand Prix van China zal Lewis Hamilton nog wel eens wakker geschrokken zijn. Tijdens de Grand Prix van 2007 kan Hamilton in zijn debuutjaar wereldkampioen worden. Hamilton belandt bij een pitstop in de grindbak waar hij niet meer uitkomt. Een uitvalbeurt en geen WK punten voor de Brit. Wetend hoe het seizoen 2007 uiteindelijk afgelopen is, kun je stellen dat Hamilton de wereldtitel in het Chinese gravel heeft verloren.  Een jaar eerder vond retrospectief een bijzonder moment plaats. Dat jaar werd de race namelijk gewonnen door Michael Schumacher. Het zou de laatste F1 winst van de Duitser blijken te zijn. Schumacher hing aan het eind van 2006 zijn helm aan de wilgen om in 2010 namens Mercedes terug te keren op de grid. Schumacher kon in zijn tweede carrière geen indruk maken en stopte eind 2012 opnieuw. Nu definitief. Dik een jaar later nam het leven van de Duitser een dramatische wending toen hij een ski-ongeluk kreeg en daarvan anno 2024 nog altijd niet volledig hersteld is. 

Tijden Grand Prix van China

Het Grand Prix weekend in China wordt in de Nederlandse ochtend verreden. De eerste vrije training vraagt nog om een vroege wekker, maar de kwalificatie voor de sprintrace wordt van 9.30 uur tot 10.15 uur verreden. Op zaterdag start de dag met de sprintrace en daarna volgt de kwalificatie voor de hoofdrace. Deze start op zondagochtend 21 april om 9.00 uur Nederlandse tijd. Vrije trainingVrijdag 19 april | 05.30u - 06.30u Sprint kwalificatieVrijdag 19 april | 09.30u - 10.15u SprintraceZaterdag 20 april | 05.00u - 06.00u KwalificatieZaterdag 20 april | 09.00u - 10.00u RaceZondag 21 april | 09.00u Hier lees je alle starttijden van het Formule 1-seizoen!

Wedtips Grand Prix van China

Fernando Alonso stond aan de start van de eerste Grand Prix van China in 2004 en is de enige coureur die nog altijd van de partij is. De Spanjaard heeft wellicht zijn droom om voor de derde keer wereldkampioen uit zijn hoofd gezet, maar hij blijft een van de beste coureurs van de grid. Ook op zijn 42ste doet Alonso nog fenomenale dingen met zijn Aston Martin. Tijd om de tweevoudig wereldkampioen eens centraal te stellen in onze tips.
  • Tip 1: Fernando Alonso rijdt de snelste ronde (odds 51.00)
  • Tip 2: Fernando Alonso finisht in de top-6 (odds 2.75)
  • Tip 3: Confrontaties: Fernando Alonso versus Lance Stroll: Fernando Alonso (odds 1.17)
advertisement
advertisement
advertisement
Onze promoties
SUPERBOOST FORMULE 1
Bij BetCity profiteer je iedere Formule 1-race van een Superboost! 
NIEUW: BETCITY APP
Vanaf nu heb je het beste Sportsbook en het leukste Casino van Nederland in de palm van je hand!