back arrow

WEDTIPS

BelgiëRoemenië

Cologne Stadium

Standen
Groep E
TeamGSW|G|VDV|DTDSP

1

Roemenië

Roemenië

3

1|1|1

4|3

1

4

2

België

België

3

1|1|1

2|1

1

4

3

Slowakije

Slowakije

3

1|1|1

3|3

0

4

4

Oekraïne

Oekraïne

3

1|1|1

2|4

-2

4

Opstelling België - Roemenië

In de tweede speelronde van dit EK treffen België en Roemenië elkaar in groep E. België moet na de verrassende nederlaag in het openingsduel vol aan de bak. Roemenië leidt de poule na een verrassend sterke start met 3 punten uit hun openingsduel.

Bekijk hier onze verwachtingen & wedtips voor België - Roemenië.

Wedtip België - Roemenië

België Recente resultaten

De recente vorm van België nam een onverwachte wending op 17 juni 2024. Ze leden een 0-1 nederlaag tegen Slowakije op het EK. Een vroeg doelpunt van Ivan Schranz na een fout van Doku was voldoende voor de winst voor Slowakije. België was de favoriet voor de overwinning, maar zag 2 doelpunten van Romelu Lukaku na VAR-interventie afgekeurd worden.

Voor die tegenslag had België een redelijke reeks in vriendschappelijke wedstrijden, met comfortabele overwinningen thuis tegen Luxemburg (3-0) en Montenegro (2-0). Deze overwinningen toonden België's vermogen om wedstrijden te domineren en de 0 te houden.

Roemenië Recente resultaten

Roemenië's meest recente wedstrijd op 17 juni 2024 op het EK, zag hen een verrassende 3-0 overwinning behalen op Oekraïne. Nicolae Stanciu, Razvan Marin en Denis Dragus zorgden voor de spectaculaire zege die tegen de verwachtingen in was. Het maakte een einde aan de reeks nederlagen tegen Oekraïne.

Voor die tijd was de vorm van Roemenië minder overtuigend, met 2 opeenvolgende 0-0 gelijke spelen in vriendschappelijke wedstrijden tegen Liechtenstein op 7 juni en Bulgarije op 4 juni. Deze resultaten lieten een gebrek aan scorend vermogen zien, al is daar op het EK dus niets meer van over.

België - Roemenië Head to Head

Op 14 november 2012 versloeg Roemenië België met 2-1 in een vriendschappelijke ontmoeting, wat hun laatste clash markeert. In hun 2 ontmoetingen deze eeuw hebben zowel België als Roemenië 1 overwinning gepakt. Dit wijst op een gelijk H2H-record.

België - Roemenië Doelpunten

Met zowel België als Roemenië die recentelijk neigen naar wedstrijden met weinig goals, biedt "minder dan 2.5 doelpunten" op 2.08 een interessante optie voor wedders. Historisch gezien hebben hun laatste 2 H2H-ontmoetingen elk 3 doelpunten gezien. Maar met België dat niet wist te scoren dit toernooi, en Roemenië met een solide 3 goals zonder tegendoelpunten, is het voorspellen van het exacte aantal doelpunten lastig. "Meer dan 2.5 doelpunten" op 1.73 kan degenen verleiden die een herhaling van eerdere H2H-uitslagen verwachten, maar dan heeft België misschien wel wat meer geluk nodig met de VAR.

Gezien de BTS-markt, zijn de odds bijna gelijk met "BTS: Ja" op 1.86 en "BTS: Nee" op 1.82. De recente vorm van België suggereert moeite met scoren, terwijl Roemenië productiever is geweest. Met beide teams die sterke defensieve statistieken hebben, lijkt "BTS: Nee" het waarschijnlijkere scenario. Maar de vrijwel gelijke odds weerspiegelen de onvoorspelbaarheid van deze wedstrijd.

België - Roemenië Opstellingen

Vermoedelijke opstelling België: Koen Casteels, Timothy Castagne, Wout Faes, Zeno Debast, Yannick Carrasco, Orel Mangala, Amadou Onana, Jérémy Doku, Kevin De Bruyne, Leandro Trossard, Romelu Lukaku.

Vermoedelijke opstelling Roemenië: Florin Nita, Andrei Ratiu, Radu Dragusin, Andrei Burca, Nicusor Bancu, Marius Marin, Dennis Man, Razvan Marin, Nicolae Stanciu, Florinel Coman, Denis Dragus.

Vlak voor de wedstrijd zullen hieronder de definitieve opstellingen verschijnen.

België - Roemenië Topscorers

De aanval van onze zuiderburen wordt geleid door een trio spelers die recentelijk elk 2 keer het net hebben gevonden: aanvallers Romelu Lukaku en Leandro Trossard, samen met middenvelder Youri Tielemans. Middenvelders Kevin De Bruyne en Yannick Carrasco hebben ook elk 1 goal gemaakt.

Aan de kant van Roemenië is de verantwoordelijkheid voor de doelpunten gelijk verdeeld. Middenvelders Razvan Marin en Nicolae Stanciu, en aanvaller Denis Dragus hebben dit toernooi allemaal 1 goal gemaakt.

Populaire odds

Beide teams scoren

Ja

1.90

Nee

1.79

Reguliere speeltijd

Roemenië

9.00

België

1.34

Gelijk

5.40

totaal aantal doelpunten

Meer dan 0.5

1.02

Minder dan 0.5

13.00

advertisement
advertisement
advertisement
Aankomende wedstrijden
Onze promoties
BetCity Millions
BETCITY MILLIONS
Hét EK-spel van deze zomer: BetCity Millions. Win jij €1.000.000?!
Hoogste Odds Toernooi
DAGELIJKS EK TOERNOOI
Doe mee en maak elke speeldag kans op een prijzenpot van €1.000!
EK Profit Boost
25% PROFIT BOOST
Pak 25% extra winst op elke wedstrijd van het EK 2024 en Copa América!
BetCity Spinner
BETCITY SPINNER
Maak iedere dag gratis kans op prijzen bij de BetCity Spinner!
Roulette Toernooi
ROULETTE TOERNOOI
Doe mee aan het Roulette Toernooi en ga voor prijzen tot €1.500!
NIEUW: BETCITY APP
Vanaf nu heb je het beste Sportsbook en het leukste Casino van Nederland in de palm van je hand!