back arrow

WEDTIPS

Grand Prix Oostenrijk: voorbeschouwing & wedtips

Na de afgelopen Grand Prix van Spanje kunnen we concluderen dat Red Bull Racing niet langer de snelste of beste auto van het veld heeft. Het heeft nog wel altijd de beste coureur. Daarom won de regerend wereldkampioen ook de Grand Prix van Spanje, maar beuken bij de aankomende race in Oostenrijk de concurrenten weer stevig op de deur. Managen. Dat is wat Max Verstappen uitstekend deed nadat hij in de tweede ronde de leiding in de wedstrijd overnam van de Britse Mercedes-coureur George Russell. Verstappen had eerder bij de start al afgerekend met pole-man Lando Norris.  In het vervolg van de race kwam Lando Norris snel dichterbij, maar wist Verstappen - net als eerder in San Marino - op de streep voldoende marge over te houden. In Oostenrijk lijkt een nieuwe strijd met Norris onvermijdelijk. 

Grand Prix van Oostenrijk

De Grand Prix van Oostenrijk is toe aan zijn derde leven. In de jaren ‘70 en ‘80 werd de race verreden op de legendarische Österreichring, een baan van ruim zes kilometer. Na de editie van 1987 werd de race van de F1-kalender afgevoerd om er 10 jaar later weer op terug te keren. Deze keer werd de race verreden op de ingekorte versie van het circuit, A1 Ring geheten. In 2004 ging er opnieuw een streep door deze Grand Prix en wederom moest men tien jaar wachten op een volgende editie. In de tussentijd had Red Bull het circuit gekocht en opgeknapt. Sinds 2014 wordt de race dan ook gereden op de Red Bull Ring. Het huidige circuit is een bloedsnelle baan met slechts 10 bochten. Max Verstappen is met vier zeges recordhouder in Oostenrijk.

In vogelvlucht door de geschiedenis van de Grand Prix van Oostenrijk

De meest memorabele Grand Prix van Oostenrijk wordt collectief onthouden omdat het de meest verwerpelijke finish van een Grand Prix aller tijden betreft. In 2002 reed de Braziliaanse Ferrari-coureur Rubens Barrichello een ijzersterke race. De teamgenoot van de op dat moment viervoudig en regerend wereldkampioen Michael Schumacher krijgt echter op de boordradio te horen dat hij zijn kopman voorbij moet laten.  Op zich is dat in een team waarin de financiële en sportieve belangen zo groot zijn, best te begrijpen. Ware het niet dat Schumacher op dat moment in het seizoen al vier van de vijf races gewonnen had en fier aan de leiding stond van het WK-klassement.  Barrichello daarentegen beleefde een dramatische start. Vier uitvalbeurten en één tweede plaats waren het deel van de Braziliaan, zeg maar de Sergio Perez van die tijd. Met een overwinning in Oostenrijk zou de moraal van Barrichello ongetwijfeld beter worden. Het was hem niet gegund. Luttele honderden meters voor de finish gaat de trouwe secondant van zijn gas af en krijgt Schumacher de overwinning cadeau.  Onder luid boegeroep wordt de podiumceremonie afgewerkt. Het toneelstukje dat de Duitser opvoert door Barrichello op de hoogste trede van het podium te plaatsen, wekt bij de aanwezige fans alleen maar woede en ongeloof. 

Tijdschema Grand Prix van Oostenrijk

De Grand Prix van Oostenrijk wordt verreden in een sprint format. Dat betekent dat de eerste vrije training gevolgd wordt door de kwalificatie voor de sprintrace. Op zaterdag wordt eerst de sprintrace verreden en daarna de kwalificatie voor de hoofdrace. Deze staat voor zondag om 15.00 uur op het programma. Hieronder vind je alle starttijden van dit weekend: Vrijdag 28 juni
  • Vrije training: 13:30u - 14:30u
  • Kwalificatie sprintrace: 16:30u -
Zaterdag 29 juni
  • Sprintrace: 12:00u - 13:00u
  • Kwalificatie: 16:00u - 17:00u
Zondag 30 juni
  • Grand Prix: 15.00u

Wedtips Grand Prix van Oostenrijk

De verschillen tussen de teams zijn minimaal. Dit is gunstig voor de odds op de weddenschappen die in het Sportsbook worden aangeboden. Je hebt nu verschillende realistische winnaars om op in te zetten. We denken dat het vooral een strijd wordt tussen Red Bull Racing en McLaren. McLaren was vorig jaar al supersnel in Oostenrijk en kan het Verstappen dit jaar opnieuw heel moeilijk maken, zo is onze verwachting.