De transferwaarde van de Zwitserse selectie

Laatste update 28-08-2024

3 min leestijd

promotional image

Zwitserland kent tot op heden een fantastisch EK! De Zwitserse voetbalploeg maakte een goede indruk in de groepsfase. Zwitserland eindigde op de 2e plaats in Groep A en moest alleen Duitsland voorlaten op de ranglijst. In de achtste finale kreeg de ploeg te maken met een sterke tegenstander, maar daar was weinig van te merken. Zwitserland won met 2-0 van de Italianen en kwalificeerde zich voor de kwartfinale op het EK 2024. Hoogtijd om eens de selectie aandachtig te bekijken!

Totale transferwaarde Zwitserse voetbalploeg

De voetbalploeg van Zwitserland is van een hoog niveau. Diverse spelers komen uit in de grootste en bekendste voetbalcompetities in Europa. Dat is ook duidelijk te merken aan de transferwaardes van de sterspelers. De totale transferwaarde van de Zwitserse voetbalploeg bedraagt maar liefst €281,5 miljoen.

Waardevolste spelers bij Zwitserland

Enkele sterspelers in de Zwitserse selectie zijn een stukje waardevoller dan de andere voetballers. Bekijk hieronder de 3 waardevolste spelers bij Zwitserland:

1. Manuel Akanji (€45 miljoen)

De waardevolste speler in de Zwitserse ploeg is de Manuel Akanji. De bikkelharde verdediger staat momenteel onder contract bij de Engelse topclub Manchester City. De geschatte transferwaarde van de laatste man bedraagt €45 miljoen. Akanji speelde eerder voor FC Winterthur, FC Basel en Borussia Dortmund. Sinds 2017 is Akanji een vaste waarde in de ploeg van Zwitserland.

2. Gregor Kobel (€40 miljoen)

Gregor Kobel is volgens de kenners de beste doelman van Zwitserland. Echter moest de keeper tijdens het EK 2024 plaatsnemen op de bank. Kobel is desondanks nog wel één van de waardevolste spelers in de selectie. De doelman van Borussia Dortmund moet rond de €40 miljoen kosten. De doelman speelde eerder voor TSG 1899 Hoffenheim, FC Augsburg en VfB Stuttgart.

3. Denis Zakaria (€25 miljoen)

De verdedigende middenvelder Denis Zakaria is één van de drijvende krachten achter het elftal. Zakaria kwam in 2004 al in de jeugdopleiding terecht van Servette. Tien jaar later debuteerde het grote talent in het eerste elftal. Vervolgens speelde Zakaria nog voor Young Boys, Borussia Mönchengladbach, Juventus en Chelsea. Sinds 2023 staat de middenvelder onder contract bij AS Monaco.

Mobiel wedden op Zwitserland

Je kan ook mobiel wedden op de wedstrijden van Zwitserland. Alle interlands van het Europese land worden pre-match en live aangeboden bij BetCity. Je kan ook een weddenschap afsluiten via de BetCity app. De applicatie is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!