Hoeveel voorrondes moet Ajax overleven in de Europa League?

Laatste update 28-08-2024

3 min leestijd

promotional image

Ajax eindigde in het seizoen 2023/2024 op de 5e plaats in de Eredivisie. Ondanks een dramatisch voetbalseizoen wist de club alsnog een Europees ticket in de wacht te slepen. Ajax behaalde een ticket voor de 2e voorronde van de Europa League. Het nieuwe seizoen van Ajax begon al vroeg. In juli 2024 stond het eerste tweeluik in de Europa League al op het programma.

Voorrondes van de Europa League

De Amsterdamse voetbalclub moet een drietal voorrondes zien te overleven om het hoofdtoernooi van de Europa League te kunnen bereiken. Ajax moet als winnaar uit de bus komen in de tweede voorronde, derde voorronde en de play-offs.

Extra kans in de Conference League

Er bestaat altijd een mogelijkheid dat Ajax nog onderuit gaat in de play-offs van de Europa League. In dat geval is het niet direct game-over voor de Amsterdamse club. Ajax geniet namelijk van een vangnet. Mocht Ajax verliezen in de play-offs, dan mag het zich gaan klaarstomen voor de groepsfase van de Conference League.

Schema voorrondes Ajax

In de tweede voorronde van de Europa League werd Vojvodina in een tweeluik met 4-1 verslagen. In de derde voorronde van het Europese toernooi werd Panathinaikos over twee duels verslagen. Strafschoppen moesten de beslissing brengen tegen de Griekse club. Jagiellonia Białystok is de tegenstander in de play-offs. Bekijk hieronder het programma van Ajax in de play-offs van de Europa League:
  • Jagiellonia Białystok – Ajax (22 augustus, 1-4)
  • Ajax - Jagiellonia Białystok (29 augustus)

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!