back arrow

SPORT

Hoe laat speelt Spanje tegen Frankrijk?

Laatste update 08-07-2024

5 min leestijd

promotional image

Dinsdag 9 juli gaan wij allemaal eens goed klaar zitten! De eerste halve finale op het EK 2024 staat op het programma. Het is een geweldig affiche en spektakel lijkt gegarandeerd. Het sterke Spanje treft het toch enigszins teleurstellende Frankrijk. Twee grootmachten staan tegenover elkaar en strijden voor een plekje in de EK Finale 2024.

Aftraptijd Spanje – Frankrijk

De wedstrijd tussen Spanje en Frankrijk zal om 21:00 uur worden afgetrapt. De halve finalewedstrijd tussen de Spanjaarden en Frankrijk wordt gespeeld op dinsdag 9 juli. De Allianz Arena in München zal het decor vormen voor de kraker op het EK 2024. Het voetbalstadion biedt plaats aan 66.000 toeschouwers.

Spanje op het EK 2024

De Spanjaarden kennen een geweldig EK voetbal tot op heden. De Spaanse voetbalploeg wist met het grootste gemak de groepsfase te overleven. Ondanks dat Spanje moet uitkomen in de Poule des Doods, verliep de groepsfase bijzonder soepel. Spanje eindige op de 1e plaats in de groep. In de achtste finale was de ploeg met 4-1 te sterk voor Georgië. In de kwartfinale won de Spaanse ploeg met 2-1 van Duitsland, al viel het winnende doelpunt pas in de verlenging.

Frankrijk op het EK 2024

Frankrijk eindigde op de 2e plaats in de groepsfase. De ploeg eindigde boven Oranje, maar onder het verrassende Oostenrijk. De Franse ploeg kent een moeizaam toernooi en mag zich gelukkig prijzen met een plekje in de halve finale. In de achtste finale won Frankrijk met 1-0 van de Belgen. In de kwartfinale wist Frankrijk het sterke Portugal pas na strafschoppen te verslaan.

Onderlinge resultaten

Sinds 2012 stonden Spanje en Frankrijk slechts vijfmaal tegenover elkaar. De Spaanse nationale voetbalploeg won slechts twee van de vijf onderlinge duels. Datzelfde geldt voor Frankrijk. De meest recente ontmoeting in 2021 werd met 1-2 gewonnen door Les Blues. Niemand minder dan Kylian Mbappé scoorde het winnende doelpunt!
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!