Prijzengeld Six Kings Slam

Artikel • • Leestijd 5 min

Prijzengeld Six Kings Slam

Alle deelnemers van de Six Kings Slam ontvangen, alleen voor hun deelname, al 1,45 miljoen euro. Met toptennissers als Jannik Sinner, Carlos Alcaraz, Novak Djokovic en Rafael Nadal wordt het in Saudi-Arabië smullen geblazen. In dit artikel op Club BetCity zetten wij het totale prijzengeld van de Six Kings Slam op een rijtje.

Six Kings Slam prijzengeld

Het prijzengeld van de Six Kings Slam is historisch hoog. Alle zes de deelnemers van dit tennistoernooi in Saudi-Arabië ontvangen 1,6 miljoen dollar, omgerekend 1,45 miljoen euro, voor hun deelname aan de Six Kings Slam. De winnaar van de Six Kings Slam ontvangt ook nog eens een bonus van 5,5 (!) miljoen euro. Ter vergelijking, de winnaar van de eerstvolgende Grand Slam, Australian Open, ontvangt een kleine twee miljoen euro. Op Club BetCity lees je ook alles over het prijzengeld van Australian Open. Voor het prijzengeld van andere tennistoernooien als de Davis Cup, Libéma Open of Grand Slams Wimbledon, Roland Garros en US Open ben je bij Club BetCity ook aan het juiste adres.
Prestatie
Prijzengeld Six Kings Slam 2024
Winnaar
€5.500.000
Deelname
€1.450.000

Deelnemers Six Kings Slam

Het deelnemersveld van de Six Kings Slam is indrukwekkend: Jannik Sinner, Carlos Alcaraz, Novak Djokovic, Daniil Medvedev, Holger Rune en Rafael Nadal. Ondanks de kritiek op de overvolle speelkalender, maken deze tennissers direct na de Shanghai Masters maar al te graag een plekje in hun agenda vrij voor de Six Kings Slam. ''Er zijn nu veel blessures door de volle kalender. Op een bepaald moment gaan daardoor waarschijnlijk veel goede spelers veel toernooien missen. Het is moeilijk. Soms voelde ik me helemaal niet gemotiveerd. Er zijn veel toernooien en niet zoveel vrije dagen als ik zou willen", aldus Alcaraz, die deze dagen ook in Saudi-Arabië is terug te vinden om zijn zakken te vullen. Sinner, Alcaraz, Medvedev en Rune starten de Six Kings Slam in de kwartfinale, terwijl Djokovic en Nadal al verzekert zijn van een plekje in de halve finale. Voor Nadal wordt het zijn eerste optreden sinds de Olympische Spelen, na afmeldingen voor US Open en de Laver Cup.

Programma Six Kings Slam

De Six Kings Slam wordt op 16, 17 en 19 oktober 2024 afgewerkt. De kwartfinales vinden op 16 oktober plaats. De halve finales staan één dag later op 17 oktober gepland. De finale en de troostfinale van de Six Kings Slam worden op 19 oktober afgewerkt.
Fase
Datum
Kwartfinale
16 oktober 2024
Halve finale
17 oktober 2024
Finale
19 oktober 2024
Troostfinale
19 oktober 2024
  • Woensdag 16 oktober 2024 (kwartfinales): Medvedev vs. Sinner & Rune vs. Alcaraz.
  • Donderdag 17 oktober 2024 (halve finales): Djokovic vs. Medvedev/Sinner & Nadal vs. Alcaraz/Rune.
  • Vrijdag 18 oktober 2024: rustdag.
  • Zaterdag 19 oktober 2024: finale & de troostfinale.

Six Kings Slam live kijken

Goed nieuws voor de tennisliefhebbers, zo kijk je de Six Kings Slam gratis live bij DAZN. Je hoeft je alleen maar te registeren en daarna kijk je live mee naar het spektakel van het nieuwe toernooi in Saudi-Arabië. Dat klinkt als muziek in de oren, toch?!

Veelgestelde vragen Six Kings Slam (FAQ)

Bekijk hieronder de antwoorden op de veelgestelde vragen omtrent de Six Kings Slam, een nieuw tennistoernooi in Saudi-Arabië.

Waar wordt de Six Kings Slam gespeeld?

De Six Kings Slam wordt in het Midden-Oosten afgewerkt. Het tennistoernooi wordt gespeeld in 'The Venue' in Saudi-Arabië. De zes wedstrijden van dit toernooi vinden plaats in een ultramoderne faciliteit in Riyad, dat speciaal ontworpen is voor de Six Kings Slam. The Venue biedt 8.000 tennisliefhebbers de gelegenheid om de Six Kings Slam bij te wonen.

Wanneer begint de Six Kings Slam?

De Six Kings Slam wordt van 16 t/m 19 oktober 2024 gespeeld in Riyad, Saudi-Arabië. Op de zestiende van oktober worden de kwartfinales gespeeld, terwijl één dag later de halve finales van de Six Kings Slam worden afgewerkt. De hierop volgende dag (18 oktober) is een rustdag, terwijl de troostfinale en de grote finale van de Six Kings Slam op zaterdag 19 oktober staan gepland.

Op welke ondergrond wordt de Six Kings Slam gespeeld?

De Six Kings Slam wordt gespeeld op de favoriete ondergrond van zowel Sinner, Djokovic als Medvedev: hardcourt. Alcaraz en Rune kunnen ook goed uit de voeten op hardcourt, terwijl Nadal duidelijk de voorkeur geeft aan gravel.
Promoties
Bekijk alle

type

BETCITY MILLIONS

type

EEN JAAR GRATIS WEDDEN

type

21 JACKPOT