back arrow

SPORT

Libéma Open 2024: alles wat je moet weten

Laatste update 03-07-2024

6 min leestijd

Libéma Open 2024

Libéma Open, het enige internationale grastoernooi van Nederland. Dit ATP-toernooi valt in de categorie ATP Tour 250. Het tennistoernooi van Rosmalen vindt plaats van 8 t/m 16 juni 2024. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over Libéma Open, van het prijzengeld tot de deelnemers en de finale tot de eerdere prestaties op Libéma Open van Tallon Griekspoor.

Tennis Rosmalen

Jaarlijks vormt Rosmalen het decor voor Libéma Open. Sinds 2018 draagt dit tennistoernooi deze naam. Voorheen ging het grootste grastoernooi van Nederland als de Continental Grass Court Championships (1990-1994), Heineken Trophy (1996-2001), Ordina Open (1995, 2002-2009), Unicef Open (2010-2012), Topshelf Open (2013-2015) en de Ricoh Open (2016-2017) door de wereld. Libéma Open is het enige ATP-toernooi in Nederland dat op gras wordt afgewerkt. Het toernooi valt in de categorie ATP Tour 250. ABN Amro Open is ook een jaarlijks tennistoernooi in Nederland. Dit toernooi valt in de categorie ATP Tour 500. Nummer één van de wereld Jannik Sinner wist de laatste editie van dit tennistoernooi op hardcourt te winnen.

Prijzengeld Libéma Open

Het prijzengeld voor Libéma Open 2024 bedraagt €965.000. Dit bedrag wordt verdeeld over de mannen en vrouwen. Vorig jaar mocht Tallon Griekspoor met de eindzege van dit tennistoernooi in Rosmalen €102.460 bijschrijven. Voor allerlei prijzengelden ben je bij Club BetCity aan het juiste adres. Naast Libéma Open lees je ook over Roland Garros, EK 2024, Champions League, Tour de France of Wimbledon, voor ieder wat wils.

Libéma Open live

Wedden op Libéma Open, dat doe je bij dé bookmaker van Nederland: BetCity. Je kan bij ons zowel pre-match als live inzetten op het tennistoernooi van Rosmalen. Daarnaast is Libéma Open live te volgen in ons Sportsbook. Alle wedstrijden kijk je gratis bij BetCity, is dat nog eens lekker! Libéma Open volg je ook live op TV. Van maandag t/m vrijdag wordt Libéma Open uitgezonden op Ziggo Sport Tennis en Ziggo Select. De laatste 2 dagen van het tennistoernooi in Rosmalen wordt op zowel de NOS als Ziggo Sport Tennis en Ziggo Select uitgezonden. De samenvattingen van de wedstrijden op Libéma Open zie je terug in het NOS Sportjournaal.

Deelnemers Libéma Open 2024

Onlangs zijn de spelers bekendgemaakt en Libéma Open 2024 beschikt allesbehalve over een misselijk deelnemersveld. Wat betreft de mannen zien we begin juni onder andere Alex de Minaur, Ugo Humbert, Tommy Paul en Karen Khachanov terug. Daarnaast zijn onze landgenoten Tallon Griekspoor, Botic van de Zandschulp en Tim van Rijthoven ook van de partij. Tallon Griekspoor komt zijn titel verdedigen op het gras in 's-Hertogenbosch. De grootste naam aan het vrouwentoernooi in Rosmalen is ongetwijfeld Naomi Osaka. De Japanse tennisster is onlangs teruggekeerd op tour nadat ze moeder werd van een dochter. Naomi Osaka won in het verleden vier Grand Slams: twee keer de US Open en twee keer de Australian Open. Jessica Pegula komt ook naar Libéma Open, terwijl de Nederlanders Arantxa Rus, Suzan Lamens en Michaëlla Krajicek ook voor hun kansen gaan.

Finale Libéma Open

De finales van Libéma Open staan op zaterdag 15 en zondag 16 juni 2024 gepland. Op 15 juni worden de finales van het dubbelspel in Rosmalen afgewerkt. Op zondag 16 juni is het tijd voor het grote werk. Zondag wordt afgetrapt met de finale van de mannen. Deze start om 12:00 uur. Vervolgens is het de beurt aan de vrouwen. Deze start niet voor 14:30 uur. Weten Tallon Griekspoor en Ekaterina Alexandrova hun titel op het enkelspel met succes te verdedigen?

Tallon Griekspoor Libéma Open

Vorig seizoen wist Tallon Griekspoor de finale van Libéma Open te winnen. Op het tennistoernooi van Rosmalen was onze landgenoot op weg naar de finale te sterk voor Mikael Ymer, Alexei Popyrin, Alex de Minaur en Emil Ruusuvuori. In de finale nam Tallon Griekspoor het op tegen Jordan Thompson. De eerste set ging met 7-6 verloren, terwijl de Nederlander de tweede set met dezelfde cijfers wist te winnen. Er kwam tijdens dit ATP 250-toernooi dus een allesbeslissende set aan te pas. Hierin bleek Tallon Griekspoor de sterkste. Jordan Thompson werd in de derde set met 6-3 verslagen en zo wist Tallon Griekspoor voor het eerst in zijn carrière Libéma Open te winnen. Tijdens de 33e editie van het tennistoernooi van Rosmalen verdedigt Tallon Griekspoor zijn titel. De Nederlander verkeert in aanloop naar Libéma Open in een goede vorm. Op Roland Garros wist Tallon Griekspoor de derde ronde te bereiken, waarin hij uiteindelijk nipt tekortkwam tegen Alexander Zverev (2-3).

Veelgestelde vragen Libéma Open (FAQ)

Bekijk hieronder de antwoorden op de veelgestelde vragen omtrent het tennistoernooi Libéma Open.

Waar is Libéma Open?

Het tennistoernooi Libéma Open vindt plaats in Rosmalen. Het is een jaarlijks terugkerend toernooi dat wordt gespeeld op de grasbanen van het Autotron in Rosmalen, Nederland.

Waar kan ik tickets kopen voor Libéma Open?

Tickets voor Libéma Open koop je via de organisatie van het tennistoernooi. De kaarten starten vanaf €20,00 voor de kwalificatie, terwijl de tickets voor het hoofdtoernooi beginnen vanaf €25,00. Parkeertickets zijn verkrijgbaar op de website vanaf €12,00. Voor de prijzen van Premium en Hospitality seats kun je informeren op de website van Libéma Open.
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!