back arrow

SPORT

Spotlight: Florian Wirtz

Laatste update 08-05-2024

5 min leestijd

promotional image

Florian Wirtz is een van de grootste talenten in de hedendaagse voetbalwereld. De smaakmaker van Bayer Leverkusen staat in de belangstelling van de absolute wereldtop, maar wie kan de linkspoot betalen? Wij zetten Florian Wirtz in de spotlight.

Jeugd(opleiding) Florian Wirtz

Florian Wirtz is geboren op 3 mei 2003 in Pulheim, Duitsland. Dat de linkspoot een groot talent was, dat werd al snel duidelijk. Florian Wirtz begon zijn voetbalcarrière bij SV Grün-Weiss Brauweiler, maar werd op 7-jarige leeftijd opgepikt door 1. FC Köln. Tot een debuut in het eerste van FC Köln kwam het niet voor Florian Wirtz. In 2020 maakte de Duitser de overstap naar aartsrivaal Bayer Leverkusen. In hetzelfde kalenderjaar maakte Florian Wirtz zijn debuut in de Bundesliga, onder de hoede van PSV-trainer Peter Bosz. Het talent van Bayer Leverkusen werd met zijn 17 jaar en 15 dagen de derde jongste Bundesliga-debutant ooit, na Nuri Sahin (16 jaar, 11 maanden en 1 dag) en Yann Aurel Bisseck (16 jaar, 11 maanden en 28 dagen).

Debuut Die Mannschaft

Op 2 september 2021 maakte Florian Wirtz zijn debuut voor het nationale elftal van Duitsland. In de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Liechtenstein kwam de middenvelder van Bayer Leverkusen in de 82e minuut binnen de lijnen voor Bayern München-speler Joshua Kimmich. Florian Wirtz is een van de namen om in de gaten te houden op het EK 2024. Behoren Duitsland en Florian Wirtz tot jouw favorieten voor het Europees Kampioenschap?

Zware blessure

In het seizoen 2021/22 liep Florian Wirtz een zware blessure op. In de derby tegen 1. FC Köln greep de Duitser naar zijn linkerknie en na een MRI-scan werd de ernst van de blessure al snel duidelijk. De linkspoot scheurde zijn voorste kruisband en speelde maar liefst 9 maanden geen wedstrijd. Wirtz is echter sterker teruggekeerd dan ooit tevoren. In het seizoen 2023/24 was de spelmaker onder leiding van Xabi Alonso samen met teamgenoot Jeremie Frimpong de aanjager in de eerste titel in de geschiedenis van Bayer Leverkusen.

Statistieken voor Florian Wirtz

De 21-jarige Duitser begon zijn profcarrière bij Bayer Leverkusen en is dé absolute uitblinker bij de kampioen van Duitsland. Wij zetten de statistieken van Florian Wirtz voor jou op een rijtje.
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!