Spotlight: Bobby Adekanye

Artikel • • Leestijd 3 min

Spotlight: Bobby Adekanye

Habeeb Omobolaji ‘Bobby’ Adekanye is één van de gevaarlijkste aanvallers uit de selectie van Go Ahead Eagles. De Nederlands-Nigeriaanse voetballer werd op 14 februari 1999 geboren in Ibadan en staat bekend om zijn flitsende acties op het veld. Adekanye heeft ondanks zijn jonge leeftijd al een bijzondere carrière achter de rug. Ontdek hieronder meer informatie over de carrière van Bobby Adekanye!

Persoonlijke informatie

Naam: Habeeb Omobolaji AdekanyeGeboortedatum: 11 februari 1999Geboorteplaats/land: Ibadan / NigeriaLengte: 1.75mPositie: vleugelaanvaller (rechts & links) Voet: linksNationaliteit: Nederlands/NigeriaansHuidige club: Go Ahead EaglesContract tot: 1 juli 2025 (optie extra jaar)

Jeugdopleiding van Adekanye

Adekanye begon met voetballen bij de amateurvereniging VV Alphia. Het talentje werd al op een jonge leeftijd gescout door Ajax. Desondanks stapte Adekanye regelmatig over naar een andere club. De aanvaller speelde bijvoorbeeld ook in de jeugdopleiding van FC Barcelona, PSV en Liverpool FC. Adekanye tekende bij de Engelse topclub zijn eerste profcontract.

Transfervrij naar SS Lazio

In de zomer van 2019 liep het contract van Adekanye bij Liverpool FC af. De doelpuntenmaker koos ervoor om de club te verlaten en vertrok transfervrij naar SS Lazio. In september 2019 debuteerde Adekanye in het eerste elftal van de Italiaanse topclub. De piepjonge aanvaller kreeg speelminuten in de Europa League wedstrijd tegen CFR Cluj. Enkele weken later mocht Adekanye ook zijn debuut maken in de Serie A. In februari 2020 noteerde de speler zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal tegen SPAL 2013 (5-1).

Huurperiode bij Cádiz CF

In 2020 vertrok Adekanye op huurbasis naar Cádiz CF. De aanvaller kreeg bij de promovendus de kans om zich te bewijzen in de La Liga. Adekanye beleefde een zeer teleurstellend seizoen in Spanje. De vleugelaanvaller kwam slechts tot 5 wedstrijden in het shirt van Cádiz CF. In de winterstop besloot de Spaanse club om de huurperiode vroegtijdig te beëindigen.

Nieuwe kans bij ADO Den Haag

In januari 2021 maakte Adekanye de overstap naar ADO Den Haag. De doelpuntenmaker kreeg bij de Haagse club wel voldoende speeltijd. In 14 wedstrijden noteerde de speler een tweetal doelpunten. Desondanks degradeerde ADO Den Haag uit de Eredivisie en keerde Adekanye weer terug naar Rome.

Adekanye bij F.C. Crotone

Begin 2022 mocht Adekanye opnieuw zijn geluk elders gaan beproeven. De spits mocht zich bij de selectie van F.C. Crotone voegen. Adekanye wist zich niet te onderscheiden en kwam slechts tot vier invalbeurten in de competitie.

Transfer naar Go Ahead Eagles

Adekanye vertrok transfervrij bij SS Lazio en tekende een contract bij Go Ahead Eagles. De club uit Deventer gaf de aanvaller direct een kans in het eerste elftal. In de eerste wedstrijd van het seizoen 2022/2023 stond Adekanye meteen in de basisopstelling tegen AZ. Een maand later noteerde Adekanye zijn eerste doelpunt in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam (3-2). Adekanye groeide bij Go Ahead Eagles uit tot een basiskracht. De speler heeft al meer dan 60 wedstrijden achter zijn naam staan voor de Nederlandse club en kwam 7 keer tot scoren.

Statistieken Bobby Adekanye

Promoties
Bekijk alle

type

BETCITY MILLIONS

type

EEN JAAR GRATIS WEDDEN

type

21 JACKPOT