back arrow

SPORT

Prijzengeld Tour de France 2024

Laatste update 02-07-2024

5 min leestijd

Prijzengeld Tour de France 2024

De Tour de France, ook wel de Ronde van Frankrijk genoemd, is van start. De totale prijzenpot van de Tour de France bedraagt €2.290.000, een kleine 2,3 miljoen euro. In dit artikel op Club BetCity lees je verdeling van het prijzengeld van de Tour de France.

Tour de France prijzengeld

In totaal wordt er aan de renners van de Tour de France €2.290.000 aan prijzengeld uitgekeerd. Wij zetten de verdeling van het prijzengeld van de Tour de France op een rijtje.

Prijzengeld gele trui Tour de France

Het grootste deel van dit bedrag wordt toegekend aan de winnaar van de gele trui: €500.000. Dit komt neer op zo'n twintig procent van de totale prijzenpot. De laatste twee edities van de Ronde van Frankrijk ging Jonas Vingegaard van onze partner Team Visma | Lease a Bike er met dit bedrag vandoor.

Prijzengeld eindklassement Tour de France

De winnaar van de gele trui is echter niet de enige renner die op basis van het eindklassement een geldbedrag ontvangt. De nummer twee van de ranglijst ontvangt €200.000, de nummer drie €100.000. Dit geldbedrag neemt vervolgens af tot de nummer twintig van het klassement, die een bedrag van 1.000 euro ontvangt.

Prijzengeld groene trui Tour de France

Punten voor de groene trui zijn te verdienen bij tussensprints onderweg en bij de finish. De laatste twee edities van de groene trui werden gewonnen door Belgen: Wout van Aert en Jasper Philipsen. Jan Janssen was de laatste én enige Nederlander die de groene trui wist te winnen. In 1964, 1965 en 1967 was onze landgenoot de snelste sprinter. De winnaar van de groene trui mag na de Tour de France €25.000 bijschrijven.

Prijzengeld bolletjestrui Tour de France

De bolletjestrui is een onderscheiding voor het bergklassement. Hoe zwaarder de klim, hoe meer punten er voor het oprapen liggen. De bolletjestrui herken je aan het witte shirt met rode stippen. Aan het eind van de Tour de France ontvangt de winnaar van het bergklassement €25.000.

Prijzengeld witte trui Tour de France

De witte trui is in het leven geroepen voor renners van 25 jaar of jonger. De laatste vier edities van de witte trui in de Tour de France werden gewonnen door Tadej Pogačar. Dit jaar krijgt dit klassement een andere winnaar, aangezien de Sloveen inmiddels te oud is om in aanmerking te komen voor de witte trui. De winnaar van de witte trui ontvangt een mooie bonus. De eindwinnaar van dit klassement mag namelijk 20.000 euro bijschrijven.

Prijzengeld ploegenklassement Tour de France

In tegenstelling tot de andere klassementen is het ploegenklassement niet op individuele basis, maar het is een maat voor de best presterende wielerploeg als geheel. De beste ploeg tijdens de Tour de France 2024 ontvangt €50.000.

Prijzengeld Souvenir Henri Desgrange

De Souvenir Henri Desgrange wordt jaarlijks in de Tour de France uitgereikt aan de renner die als eerste het hoogste punt in de rittenkoers rondt. Deze prijs is vernoemd naar Henri Desgrange, de eerste directeur van de Ronde van Frankrijk. De winnaar van Souvenir Henri Desgrange mag €5.000 bijschrijven. Een zeer mooi bedrag.

Prijzengeld strijdlust Tour de France

Tot slot heb je ook de prijs van de strijdlust. Tijdens elke etappe van de Tour de France wordt deze prijs uitgekeerd. Een jury van oud-renners wijst dagelijks een winnaar aan, meestal een aanvaller die de hele dag op kop heeft gereden. De strijdlustigste renner van de dag ontvangt €500. Op de laatste dag van de Tour de France wordt een eindwinnaar gekozen door de jury en publieksstemmen. De eindwinnaar mag €20.000 bijschrijven. Wist je dat je voor allerlei prijzengelden bij BetCity aan het juiste adres bent? Wat dacht je van de Copa América, Roland Garros, EK 2024, Champions League, Libéma Open of Wimbledon? Voor ieder wat wils.

Veelgestelde vragen Tour de France (FAQ)

Bekijk hieronder de antwoorden op de veelgestelde vragen omtrent omtrent de Tour de France.

Waar wordt de Tour de France uitgezonden op TV?

De Tour de France 2024 is op TV op twee kanalen te volgen. Op NPO 1, 2 of 3 en Eurosport wordt de Tour de France dit jaar uitgezonden.

Hoe lang duurt de Tour de France?

De Tour de France is gestart op zaterdag 29 juni in Florence, Italië. Op 21 juli, ruim drie weken later, is de finish in Nice. Normaliter is de finish van de Tour de France in Parijs op de Champs-Élysées, maar deze is dit jaar verplaatst vanwege de Olympische Spelen in de Franse hoofdstad. Ben je benieuwd wanneer de Olympische Spelen 2024 beginnen? Lees dan dit artikel op Club BetCity.

Welke Colombiaan won de Tour de France 2019?

Egan Bernal won in 2019 de Tour de France. Bernal is de allereerste Colombiaan en Latijns-Amerikaan die de Tour de France wist te winnen. Hij won ook het jongerenklassement en was de jongste renner na de Tweede Wereldoorlog die de Tour de France wist te winnen.

Welke Spanjaard won vijf keer op rij de Tour de France?

Miguel Indurain won de Tour de France in 1991, 1992, 1993, 1994 en 1995. De Spanjaard is hiermee de enige renner ooit die de Tour de France vijf opeenvolgende keren wist te winnen. Samen met Bernard Hinault, Eddy Merckx en Jacques Anquetil is Indurain de recordhouder van de Tour de France met vijf eindzeges.
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!