back arrow

SPORT

Ronde van Vlaanderen voorbeschouwing & wedtips

Laatste update 27-03-2024

5 min leestijd

promotional image

Na een aantal semi-klassiekers die prachtige wedstrijden en mooie winnaars opleverden, is het tijd voor het echte werk. Aanstaande zondag, Eerste Paasdag, staat de Hoogmis van de Vlaamse wielrennen op het programma. Vlaanderens Mooiste: de Ronde van Vlaanderen.

De Ronde van Vlaanderen geldt als een van de monumenten op de wielerkalender. De eerste editie werd verreden in 1913. Pol Deman was de eerste winnaar. Aankomende zondag wordt de 108ste editie van deze wedstrijd verreden. Traditioneel combineert de Ronde van Vlaanderen ook dit jaar de kasseistroken van West-Vlaanderen met de heuvels van de Vlaamse Ardennen in Oost-Vlaanderen.

Parcours Ronde van Vlaanderen

De Ronde van Vlaanderen keert dit jaar terug naar Antwerpen. Daar vindt de start van deze editie plaats. De Ronde van 2024 is 270 kilometer lang en voert de renners over zeventien heuvels. Op de meeste heuvels liggen kasseien. Daarnaast zijn er ook nog zeven vlakke kasseistroken in het parcours opgenomen. In de laatste 25 kilometer van de wedstrijd krijgen de renners de Kruisberg, de Oude Kwaremont en de Paterberg voor de wielen. Vooral die laatste klim kan met een gemiddeld stijgingspercentage van dik 12% een scherprechter zijn.

Winnaars Ronde van Vlaanderen

Het parcours van De Ronde van Vlaanderen verandert ieder jaar wel iets, maar de finish is al sinds 2012 in Oudenaarde. Vorig jaar kwam Tadej Pogacar alleen aan en won. Mathieu van der Poel werd zestien seconden later tweede en Mads Pedersen - die afgelopen weekend Gent - Wevelgem won - werd derde. Een zestal renners won de Ronde drie keer. Van hen zullen de namen van Johan Museeuw, Tom Boonen en Fabian Cancellara je wellicht het bekendst in de oren klinken. Mathieu van der Poel kan zich dit jaar bij winst in dat rijtje recordhouders fietsen. Hij won de kasseienklassieker eerder in 2020 en 2022. MvdP werd daarnaast in 2021 en 2023 tweede. De Ronde van Vlaanderen werd twaalf keer gewonnen door een Nederlander. De eerste landgenoot die de Ronde won was Wim van Est in 1953. Naast Mathieu van der Poel is Jan Raas de enige Nederlander die de wedstrijd twee keer won. In 1989 was Adrie van der Poel, de vader van Mathieu, de beste in Vlaanderens Mooiste.

Ronde van Vlaanderen 2024

De Ronde van Vlaanderen krijgt dit jaar een andere winnaar dan vorig jaar. Tadej Pogacar keert immers niet terug om zijn titel te verdedigen. De Sloveen heeft voor zichzelf andere doelen gesteld dit seizoen. Dat maakt de weg vrij voor anderen om zich te tonen. Geheel in lijn met de wedstrijden die de afgelopen dagen verreden zijn, zal de finale vroeg beginnen. Het team van Alpecin - Deceuninck heeft met Mathieu van der Poel en Jasper Philipsen twee topfavorieten in de ploeg. In de E3 Classic en vooral in Gent - Wevelgem toonde het team LIDL Trek dat het ook een hele sterke ploeg heeft. Renners als Jonathan Milan, Jasper Stuyven en - vooral - Mads Pedersen behoren ook tot de favorieten.

BetCity partner Visma | Lease a Bike

En dan is daar natuurlijk ook nog onze ploeg. De afgelopen wedstrijden hebben we de prestaties van vorig seizoen niet kunnen herhalen. Christophe Laporte is ziek geweest en kan ook niet starten in de Ronde. Wout van Aert heeft op de E3 Classic getraind. Wout heeft zichzelf tot doel gesteld om dit seizoen zijn eerste monument te winnen. Van Aert heeft zijn zinnen gezet op winst in de Ronde van Vlaanderen en/of winst in Parijs - Roubaix. Het is aan de ploeg om hem daarin te ondersteunen. Met Matteo Jorgensen is er een sterke renner bij onze klassieker ploeg aangesloten. Jan Tratnik, Tiesj Benoot en Dylan van Baarle moeten hem onderweg bijstaan. Het zal niet gemakkelijk worden, maar het wordt tijd dat het kwartje weer eens onze kant op valt. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Wout de Ronde van Vlaanderen gaat winnen! Ben je benieuwd naar al onze samenwerking? Hier lees je alle partnerships van BetCity.

Onze tips voor de Ronde van Vlaanderen

Een wielerwedstrijd zoals deze voorspellen is lastig. Omdat er geen vast omkaderd wedstrijdverloop bestaat, is alles mogelijk. We verwachten een wedstrijd waarbij de favorieten al redelijk snel in hun kaarten laten kijken. Daardoor wordt het een echte afvalrace. In de laatste fase van de wedstrijd zal er een elitegroep overblijven. Die zal op de Oude Kwaremont en de Paterberg voor vuurwerk gaat zorgen. Wij hebben 3 value bets voor jou op een rijtje gezet.
  • Tip 1: Mathieu van der Poel wint (odds 2.50)
  • Tip 2: Wout van Aert wint (odds 3.25)
  • Tip 3: Mads Pedersen wint (odds 7.00)
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!