back arrow

WEDTIPS

Team tshirtTeam tshirt

Wedtips Wigan - Manchester United

In de 32ste finale van de FA Cup zijn Wigan Athletic en Manchester United aan elkaar gekoppeld. Het DW Stadium is het podium voor deze ontmoeting, een knock-outwedstrijd die de formatie van Erik ten Hag absoluut niet mag verliezen.

Bekijk hier onze verwachtingen & wedtips voor Wigan Athletic - Manchester United.

Wigan Recente resultaten

De recente vorm van Wigan Athletic is wisselvallig in de League One, het 3e niveau in Engeland en de ploeg staat laag in de middenmoot en moet zelfs uitkijken voor degradatie naar de League Two.

Op 1 januari 2024 behaalden zij een gelijkspel tegen Barnsley in een uitwedstrijd (1-1). Daarvoor genoten ze van een thuisoverwinning tegen Carlisle op 29 december 2023 (2-0), een resultaat dat werd verwacht door de bookmakers. Op Boxing Day leden ze een nederlaag tegen Derby, op eigen veld, met een resultaat dat in lijn lag met de verwachtingen.

Speel slimmer wedtips

Manchester United Recente resultaten

De vorm van Manchester United is zorgwekkend met 2 nederlagen in hun laatste 3 uitwedstrijden. Op 30 december gingen The Red Devils - ondanks een doelpunt van Marcus Rashford - tegen degradatiekandidaat Nottingham Forest met 2-1 ten onder.

Daarvoor leden ze een 2-0 nederlaag tegen West Ham, wat de zorgen over het scorend vermogen voortzette. Tussen deze nederlagen door behaalden ze een zwaarbevochten 3-2 overwinning thuis tegen Aston Villa, dankzij 2 doelpunten van Alejandro Garnacho en een winnende goal van Rasmus Højlund, zijn eerste in de Premier League.

Wigan - Manchester United Head to Head

De laatste ontmoeting tussen Wigan en Manchester United vond plaats op 29 januari 2017, waarbij United een simpele 4-0 overwinning behaalde in de FA Cup.

In hun laatste 10 onderlinge wedstrijden heeft Wigan slechts 1 keer gewonnen tegenover 9 overwinningen voor Manchester United, wat de dominantie van The Red Devils in deze confrontatie benadrukt.
In de geschiedenis van deze ontmoeting hebben de laatste 5 wedstrijden gemiddeld 3.2 doelpunten gezien, waarbij Wigan in geen van deze ontmoetingen wist te scoren. Enkele H2H-feiten om te overwegen: de teams hebben meer dan 6 jaar niet samen op het veld gestaan en de odds van bookmakers weerspiegelen het voordeel van Manchester United op basis van niveau en kracht met een uitoverwinning geprijsd op 1.25.

Wigan - Manchester United Reguliere speeltijd

In het DW Stadium zijn de odds voor een thuisoverwinning van Wigan Athletic duidelijk als underdog geprijsd op 11.00, terwijl een gelijkspel op 5.25 staat en een zege van Manchester United op 1.25.

Gezien het dominante record van The Red Devils met 9 overwinningen in hun laatste 10 onderlinge ontmoetingen, en het feit dat Wigan Athletic tegenwoordig moeite heeft om op het 3e niveau te blijven zijn de odds sterk in hun voordeel, ondanks hun uitgebreide blessurelijst.

Wigan - Manchester United Meer/minder doelpunten

De bookmakers verwachten ten minste 3 doelpunten in Wigan. De odds voor 3 of meer goals zijn vastgesteld op 1.57 keer je inzet. De thuisploeg ziet wekelijks een zeer gering aantal doelpunten en de bezoekers weten de laatste maanden nauwelijks het net te vinden.

Maximaal 2 doelpunten bij Wigan - Manchester United levert je liefst 2.33 keer je inzet op. De thuisploeg zag in 7 van de laatste 8 duels under 2.5 goals. The Red Devils zagen in 7 van de laatste 8 wedstrijden maximaal 3 treffers, wat je maandagavond 1.49 keer je inzet zou opleveren.

Wigan - Manchester United Beide teams scoren

In het FA Cup duel tussen Wigan en Manchester United biedt de BTS-markt interessante opties, met odds op 1.97 voor "Ja" en 1.77 voor "Nee". Historische gegevens tonen aan dat Wigan in hun laatste 10 H2H-ontmoetingen moeite had om te scoren, wat wijst op een voorkeur voor "BTS: Nee", zeker gezien het feit dat Wigan 2 competities lager speelt.

Historische trends afwegend tegen de huidige vorm, lijkt "BTS: Nee" op 1.77 de meest waarschijnlijke uitkomst te zijn, hoewel een verrassing op Wigan's eigen veld dit zou kunnen onderschatten.

Wigan - Manchester United Opstellingen

Vermoedelijke opstelling Wigan Athletic: Tickle; Clare, Hughes, Morrison, Sessegnon; Shaw, Adeeko, Lang; Godo, Jones, Magennis

Vermoedelijke opstelling Manchester United: Bayindir; Wan-Bissaka, Varane, Evans, Dalot; Mainoo, Eriksen, Fernandes; Rashford, Garnacho, Højlund

Wigan - Manchester United Topscorers

In het thuiskamp zijn de doelpuntenmakers gelijk verdeeld onder de gelederen aan het begin van het toernooi. Verdediger Steven Sessegnon, middenvelder Thelo Aasgaard en aanvaller Stephen Humphrys hebben elk eenmaal het net gevonden. 

Voor de bezoekers is dit de eerste wedstrijd in het toernooi, maar omdat Ten Hag wel eens voor wat jeugdspelers kan kiezen, om bijvoorbeeld Marcus Rashford fit te houden, zijn er veel kanshebbers voor goals.

Voorspelling Wigan - Manchester United

Populaire odds

Beide teams scoren

Ja

2.08

Nee

1.68

Reguliere speeltijd

Wigan Athletic

16.00

Gelijk

7.50

Manchester United

1.16

totaal aantal doelpunten

Meer dan 4.5

3.45

Minder dan 4.5

1.29

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
Aankomende wedstrijden

Coventry City

5.75

Gelijk

4.60

Manchester United

1.52

Onze promoties
BETCITY SPINNER
Maak iedere dag gratis kans op prijzen bij de BetCity Spinner!
21 JACKPOT
Speel gratis mee met 21 Jackpot en maak kans op €5.000!
GAMESHOW TOERNOOI
Doe mee aan het Gameshow Toernooi en ga voor prijzen tot €1.500!
DE HOOGSTE ODDS
Pak tot 25% extra winst op de topwedstrijden!
GAME OF THE WEEK
Claim een €5 voor onze Wedstrijd van de Week, die altijd bol van de spanning en sensatie staat. Welke wedstrijd is het dit keer?
NIEUW: BETCITY APP
Vanaf nu heb je het beste Sportsbook en het leukste Casino van Nederland in de palm van je hand!