RomaAC Milan

Stadio Olimpico

TeamGSW|G|VDV|DTDSP

1

Slavia Praag

Slavia Praag

6

5|0|1

17|4

13

15

2

Roma

Roma

6

4|1|1

12|4

8

13

3

Servette

Servette

6

1|2|3

4|13

-9

5

4

Tiraspol

Tiraspol

6

0|1|5

5|17

-12

1

Opstelling Roma - AC Milan

In de schaduw van het Colosseum bereidt AS Roma zich voor op een cruciale confrontatie in de UEFA Europa League. Roma won de eerste wedstrijd in Milaan met 0-1 en is daardoor de favoriet om de volgende ronde te bereiken. De ploeg kreeg afgelopen weekend echter wel een flinke schok toen Evan Ndicka tijdens de wedstrijd tegen Udinese zonder bal naar de grond ging met gezondheidsproblemen. De wedstrijd werd direct gestaakt. De verdediger maakt het een dag later naar omstandigheden goed, dus kan de focus weer op voetbal.

Bekijk hier onze verwachtingen & wedtips voor AS Roma - AC Milan.

Wedtip Roma - AC Milan

De recente vorm van Roma

Roma's recente vorm is goed, met een cruciale 0-1 overwinning op AC Milan in de UEFA Europa League op 11 april. Mancini's kopbal, na een voorzet van Dybala, bleek doorslaggevend in een spannende wedstrijd. Deze overwinning, tegen de verwachtingen in, toonde Roma's veerkracht en tactische discipline onder druk.

Voorafgaand daaraan behaalde Roma een 1-0 overwinning op Lazio in Serie A. Mancini scoorde ook in die wedstrijd. Verder was er een doelpuntloos gelijkspel met Lecce. Deze resultaten weerspiegelen een team dat manieren vindt om resultaten te behalen, vooral thuis. Dit kan cruciaal zijn in hun aankomende wedstrijd.

De recente vorm van AC Milan

AC Milan's laatste wedstrijd op 14 april eindigde in een spannend 3-3 gelijkspel tegen degradatiekandidaat Sassuolo in Serie A. Het gelijkspel kenmerkte veel doelpunten, maar nadat Milan teruggekomen was van een 3-1 achterstand kwam geen winnaar meer uit de bus.

Voorafgaand daaraan leed Milan een nipte 0-1 nederlaag tegen Roma in de UEFA Europa League op 11 april. Daarvoor volgde een overtuigende 3-0 overwinning op Lecce in Serie A op 6 april. Deze resultaten tonen hun wisselvallige vorm in recente wedstrijden.

Roma - AC Milan Head to Head

In hun laatste ontmoeting op 11 april 2024 behaalde Roma een nipte 0-1 overwinning op AC Milan in de UEFA Europa League. In de laatste 10 ontmoetingen heeft AC Milan met 6 overwinningen de overhand gehad tegen slechts 1 van Roma, terwijl 3 wedstrijden in een gelijkspel eindigden. Dit benadrukt Milan's voordeel in deze rivaliteit.

Roma - AC Milan Doelpunten

Gezien de historische head-to-head data en recente vorm, lijkt minder dan 3.5 doelpunten tegen odds van 1.37 een verstandige keuze. 11 van de laatste 13 wedstrijden tussen Roma en AC Milan zagen minder dan 3.5 doelpunten. Beide teams zijn sterk, met Roma dat 24 van hun laatste 26 thuiswedstrijden niet verloor en AC Milan dat 8 van hun laatste 9 wedstrijden niet verloor. Dit wijst op een mogelijk terughoudende wedstrijd, al moet Milan wel winnen om nog een kans te houden op de halve finale. 

De odds voor "BTS: Ja" staan op 1.67. Dit weerspiegelt de waarschijnlijkheid van beide teams om het net te vinden, zoals in 11 van de laatste 13 ontmoetingen tussen deze teams. Gezien Roma's consistente scoren in 18 van hun laatste 20 wedstrijden tegen AC Milan, en met beide teams die goed in vorm zijn, lijkt de "BTS: Ja" optie een aantrekkelijke weddenschap voor diegenen die willen profiteren van de trend van wederzijds scoren in deze confrontatie.

Roma - AC Milan Opstellingen

Vermoedelijke opstelling Roma: Mile Svilar, Mehmet Zeki Celik, Chris Smalling, Gianluca Mancini, Leonardo Spinazzola, Stephan El Shaarawy, Bryan Cristante, Leandro Paredes, Lorenzo Pellegrini, Paulo Dybala, Romelu Lukaku.

Vermoedelijke opstelling AC Milan: Marco Sportiello, Alessandro Florenzi, Simon Kjær, Malick Thiaw, Theo Hernández, Yacine Adli, Yunus Musah, Samuel Chukwueze, Ruben Loftus-Cheek, Rafael Leao, Luka Jovic.

Vlak voor de wedstrijd zullen hieronder de definitieve opstellingen verschijnen.

Roma - AC Milan Topscorers

Romelu Lukaku leidt de aanval van het thuisteam met 7 goals in de UEFA Europa League. Hij wordt ondersteund door Andrea Belotti die 3 keer het net vond. Middenvelders Lorenzo Pellegrini en Bryan Cristante, samen met verdediger Gianluca Mancini, dragen elk met 2 goals bij aan het totaal.

Voor de bezoekers valt Ruben Loftus-Cheek op met 4 goals, terwijl Rafael Leao net daarachter zit met 3 doelpunten. Christian Pulisic heeft er 2 gemaakt, en zowel Olivier Giroud als Tijjani Reijnders hebben elk een goal bijgedragen in de competitie.

Onze promoties
Bekijk alle

type

BETCITY MILLIONS

type

EEN JAAR GRATIS WEDDEN

type

21 JACKPOT

type

BETCITY SPINNER

Populaire odds