Manchester CityManchester United

Wembley Stadium

Opstelling Manchester City - Manchester United

Manchester City en Manchester United bereiden zich voor op deze wedstrijd op het iconische Wembley. Het is meer dan alleen een wedstrijd: de Manchester derby, en er is al meteen een prijs te winnen, namelijk de Community Shield. Uiteraard is deze ontmoeting onze Wedstrijd van de Week.

Bekijk hier onze verwachtingen & wedtips voor Manchester City - Manchester United.

Wedtip Manchester City - Manchester United

Manchester City Recente resultaten

Manchester City's laatste wedstrijd op 3 augustus zag hen met 4-2 winnen van Chelsea in een vriendschappelijk duel. De wedstrijd zag een hattrick van Erling Haaland. Dit bevestigde een sterke prestatie in Columbus, Ohio die verwacht werd.

De voorgaande wedstrijden schetsten echter een gemengd beeld. Op 31 juli werd City op een 2-2 gelijkspel gehouden door FC Barcelona. Een nipte 2-3 nederlaag tegen AC Milan op 27 juli wees op enkele defensieve kwetsbaarheden, maar zo voor de start van het seizoen zegt dat verder nog niet veel.

Manchester United Recente resultaten

De laatste oefenwedstrijd van Manchester United was een 0-3 nederlaag tegen Liverpool, ook in de Verenigde Staten. De ploeg was niet kansloos, maar de eeuwige rivaal ging veel beter met de kansen om. 

Daarvoor was er een 3-2 overwinning op Real Betis en een 1-1 gelijkspel tegen Arsenal, ook in oefenduels ter voorbereiding op dit seizoen.

Manchester City - Manchester United Head to Head

In hun laatste ontmoeting op 25 mei 2024 pakte Manchester United een verrassende 1-2 overwinning op Manchester City in de FA Cup finale. Ook dit was op Wembley. In de laatste 10 H2H-ontmoetingen heeft Manchester City gedomineerd met 7 overwinningen. Manchester United heeft er 3 veiliggesteld, zonder dat er gelijke spelen waren tussen de rivalen.

Manchester City - Manchester United Doelpunten

De laatste 10 H2H-duels hadden een gemiddelde van 3.3 doelpunten per wedstrijd. Dit suggereert een neiging naar doelpuntrijke wedstrijden. Met Manchester City's sterke aanval en United's recente goals, lijkt "meer dan 2.5 doelpunten" op odds van 1.46 aantrekkelijk voor wedders. "Minder dan 3.5 doelpunten" op 1.60 biedt een veiligere, zij het minder lucratieve, weddenschap.

De BTS-markt staat op 1.57 voor "Ja" en 2.30 voor "Nee". Dit weerspiegelt de waarschijnlijkheid dat beide teams scoren. Gezien de aanvallende kracht van City en United, samen met het belang van de Community Shield finale, lijkt "BTS: Ja" op 1.57 een plausibele weddenschap. De druk van de gelegenheid kan het echter ook afwachtend maken. Dit maakt "BTS: Nee" op 2.30 een verleidelijke keuze voor risiconemers.

Manchester City - Manchester United Opstellingen

Vermoedelijke opstelling Manchester City: Stefan Ortega, Rico Lewis, Manual Akanji, Nathan Aké, Josko Gvardiol, Nico O'Reilly, Mateo Kovačić, Kevin De Bruyne, Oscar Bobb, Jack Grealish, Erling Haaland.

Vermoedelijke opstelling Manchester United: André Onana, Aaron Wan-Bissaka, Jonny Evans, Victor Lindelöf, Harry Amass, Casemiro, Mason Mount, Bruno Fernandes, Jadon Sancho, Marcus Rashford, Amad Diallo.

Vlak voor de wedstrijd zullen hieronder de definitieve opstellingen verschijnen.

Manchester City - Manchester United Topscorers

Met de start van het Community Shield toernooi worden de doelpunten verwacht van de topscorers. Erling Haaland is uiteraard de belangrijkste troef van City, terwijl United bij het mogelijk ontbreken van Rasmus Højlund hoopt op de goals van Marcus Rashford. 

Onze promoties
Bekijk alle

type

EEN JAAR GRATIS WEDDEN

type

SUPER SPINNER

type

21 JACKPOT

type

WEDSTRIJD VAN DE WEEK

Populaire odds