back arrow

WEDTIPS

LiverpoolSouthampton

Opstelling Liverpool - Southampton

Op het historische Anfield bereiden Liverpool en Southampton zich voor op deze wedstrijd in de vijfde ronde van de FA Cup. Een plek in de kwartfinale van dit prestigieuze toernooi staat op het spel voor de grootmacht en de tweede divisionist.

Vanwege het zware programma van Liverpool en de spannende titelrace is er echter een goede kans dat het team van Klopp niet met zijn sterkste 11 aan de aftrap verschijnt en dat biedt mogelijk kansen voor Southampton. 

Bekijk hier onze verwachtingen & wedtips voor Liverpool - Southampton.

Voorspelling Liverpool - Southampton

De recente vorm van Liverpool

Op 25 februari 2024 toonde Liverpool veerkracht. Ze speelden tegen Chelsea tot een doelpuntloos gelijkspel in de EFL Cup finale op Wembley. Het was een spannende wedstrijd met flink wat kansen en controverse. Een doelpunt van Virgil van Dijk werd wegens buitenspel afgekeurd. Uiteindelijk brak hij de impasse met een beslissende kopbal in de verlenging. Deze overwinning was een bewijs van Liverpool's vastberadenheid ondanks een karrenvracht aan blessures. Het beëindigde Chelsea's indrukwekkende reeks van 16 thuiswedstrijden met doelpunten in het toernooi.

Voor hun EFL Cup zege genoot Liverpool van een sterke reeks in de Premier League. Ze behaalden een 4-1 overwinning op Luton Town in Anfield op 21 februari en een overtuigende 1-4 zege tegen Brentford uit op 17 februari. Deze overwinningen, met goals van van Dijk, Cody Gakpo, Luis Díaz, en een terugkerende Mohamed Salah, hielden Liverpool stevig in de titelrace. Ze toonden hun breedte in de selectie en vermogen om blessureproblemen te overwinnen.

De recente vorm van Southampton

De meest recente wedstrijd van Southampton op 24 februari eindigde in teleurstelling. Ze verloren van Millwall in de Championship. De wedstrijd, die thuis plaatsvond, eindigde in 1-2. Het resultaat was een tegenslag voor de Saints, die momentum wilden opbouwen in de race om promotie naar de Premier League.

In hun voorafgaande wedstrijden was de vorm van Southampton inconsistent. Op 20 februari stonden ze tegenover Hull thuis en was er opnieuw een nederlaag en opnieuw werd het 1-2. Hun uitwedstrijd tegen West Bromwich op 16 februari bood echter een sprankje hoop, aangezien ze een overwinning behaalden. Deze zege was ingeklemd tussen een andere nederlaag tegen Bristol City op 13 februari en een overwinning tegen Huddersfield op 10 februari. Dit benadrukte de onvoorspelbare aard van hun recente vorm.

Liverpool - Southampton Head to Head

De laatste clash tussen Liverpool en Southampton was een doelpuntrijke affiche, eindigend in een 4-4 gelijkspel op 28 mei 2023 in de Premier League. In hun laatste 10 onderlinge wedstrijden heeft Liverpool gedomineerd met 8 overwinningen, terwijl Southampton slechts 1 zege wist te behalen. Slechts 1 duel eindigde in een gelijkspel, wat de duidelijke superioriteit van Liverpool in recente ontmoetingen onderstreept.

Liverpool - Southampton Doelpunten

Met de recente vorm van Liverpool dat sterk is in de aanval en de neiging van Southampton om doelpunten tegen te krijgen, biedt de meer dan/minder dan doelpuntenmarkt interessante opties. De odds voor meer dan 2.5 doelpunten op 1.42 lijken in lijn met de historische trend van doelpuntrijke ontmoetingen tussen deze 2 teams. Vooral gezien het feit dat 8 van de laatste 10 H2H-wedstrijden meer dan 2.5 doelpunten zagen. Echter, voor diegenen die op zoek zijn naar meer risico en beloning, zou meer dan 3.5 doelpunten op 2.12 wedders kunnen verleiden. Gezien de 4-4 thriller in hun laatste ontmoeting en de consistente scores van Liverpool thuis tegen Southampton.

De BTS-markt staat op 1.55 voor 'Ja' en 2.33 voor 'Nee'. Aangezien beide teams in de laatste 3 opeenvolgende wedstrijden tussen Liverpool en Southampton het net hebben gevonden, lijkt 'BTS: Ja' de meer waarschijnlijke uitkomst. Echter, vanwege de sterke verdediging van Liverpool thuis tegen Southampton, waarin de topploeg in 5 van de laatste 6 thuisontmoetingen de nul hield, biedt 'BTS: Nee' waarde voor diegenen die geloven dat Liverpool hun verdedigende degelijkheid vast kan houden.

Liverpool - Southampton Opstellingen

Vermoedelijke opstelling Liverpool: Kelleher; Bradley, Quansah, Van Dijk, Tsimikas; Endo, Clark, Mac Allister; Díaz, Gakpo, Elliot

Vermoedelijke opstelling Southampton: Bazunu; Stephens, Harwood-Bellis, Bednarek, Walker-Peters; Aribo, Smallbone, Armstrong; Brooks, Adams, Fraser

Vlak voor de wedstrijd zullen hieronder de definitieve opstellingen verschijnen.

Liverpool - Southampton Topscorers

Als de thuisploeg het veld betreedt, is hun doelpuntenmaken een collectieve inspanning geweest dit FA Cup seizoen, want na 2 wedstrijden hebben een aantal spelers 1 keer gescoord. Virgil van Dijk, Diogo Jota, Curtis Jones, Ryan Gravenberch, en Darwin Núñz hebben 1 keer het net gevonden. Verder zijn bij afwezigheid van Luis Díaz en Nuñez de gevaarlijkste mensen geweest bij afwezigheid van Mo Salah. 

Aan de andere kant hebben de bezoekers een meer geconcentreerde bron van doelpunten. Sekou Mara leidt hun aanval met een mooi totaal van 3 goals. Middenvelder Ryan Fraser en aanvaller Che Adams hebben beide 2 goals toegevoegd, waardoor hun aanvalsopties dieper worden. Stuart Armstrong sluit de lijst van doelpuntenmakers af met een enkel doelpunt.

Populaire odds

Beide teams scoren

Ja

1.53

Nee

2.43

Reguliere speeltijd

Liverpool

1.45

Gelijk

4.60

Southampton

6.75

totaal aantal doelpunten

Meer dan 4.5

3.65

Minder dan 4.5

1.29

advertisement
advertisement
advertisement
Onze promoties
BetCity Millions
BETCITY MILLIONS
Hét EK-spel van deze zomer: BetCity Millions. Win jij €1.000.000?!
Hoogste Odds Toernooi
DAGELIJKS EK TOERNOOI
Doe mee en maak elke speeldag kans op een prijzenpot van €1.000!
EK Profit Boost
25% PROFIT BOOST
Pak 25% extra winst op elke wedstrijd van het EK 2024 en Copa América!
BetCity Spinner
BETCITY SPINNER
Maak iedere dag gratis kans op prijzen bij de BetCity Spinner!
Roulette Toernooi
ROULETTE TOERNOOI
Doe mee aan het Roulette Toernooi en ga voor prijzen tot €1.500!
NIEUW: BETCITY APP
Vanaf nu heb je het beste Sportsbook en het leukste Casino van Nederland in de palm van je hand!