back arrow

WEDTIPS

LazioRoma

Wedtips Lazio - Roma

In de kwartfinale van de Coppa Italia verwelkomt Lazio aartsrivaal Roma in een felbevochten Romeinse derby, die gepland staat voor woensdag 10 januari 2024 om 18:00 uur.

De 2 stadsgenoten strijden om een plek in de halve finale en de gelijkopgaande odds weerspiegelen de inzet en evenwichtige aard van deze ontmoeting, waarbij Lazio hoopt te profiteren van het thuisvoordeel, terwijl Roma ernaar streeft de thuisploeg te verrassen om een plek bij de laatste 4 veilig te stellen.
Bekijk hier onze verwachtingen & wedtips voor Lazio - Roma.

Lazio Recente resultaten

De recente vorm van Lazio thuis is indrukwekkend. De laatste wedstrijd op 7 januari 2024 tegen Udinese in de Serie A die eindigde in een overwinning, een uitkomst die overeenkwam met de verwachtingen van bookmakers.

Daarvoor domineerden ze Frosinone met 3-1 in het Stadio Olimpico met doelpunten van Castellanos, Isaksen en Patric. Deze overwinning volgde op een belangrijke uitzege tegen Empoli, waar Guendouzi en Zaccagni het net vonden (0-2). De reeks positieve resultaten, vooral de klinkende prestatie tegen Frosinone, onderstreept de consistente vorm van Lazio, die in alle 3 de ontmoetingen overeenkwam met de voorspellingen.

Speel slimmer wedtips

Roma Recente resultaten

De recente vorm van AS Roma is wisselvallig geweest, met hun laatste 3 wedstrijden die verschillende resultaten opleverden. Op 7 januari 2024 stonden ze thuis tegenover Atalanta in een Serie A duel, die eindigde in een gelijkspel (1-1). José Mourinho ontving in de blessuretijd van de tweede helft met een rode kaart.

Daarvoor genoten ze van een moeizame overwinning op Cremonese in de Coppa Italia, een winst die overeenkwam met de voorspellingen, maar pas laat tot stand kwam (2-1). Buitenshuis ging Roma echter met 1-0 ten onder, al is dit absoluut geen schande tegen Juventus, de nummer 2 van de Serie A.

Lazio - Roma Head to Head

De laatste ontmoeting tussen Lazio en Roma eindigde in een doelpuntloos gelijkspel op 12 november 2023 in de Serie A. In hun laatste 10 onderlinge wedstrijden heeft Lazio met 5 overwinningen de overhand gehad tegen Roma's 2 zeges, terwijl de resterende 3 wedstrijden in een gelijkspel eindigden, wat duidt op een licht voordeel voor de thuisploeg in recente derby's.

Over de laatste 5 Romeinse derby's zijn er gemiddeld 2.4 doelpunten per wedstrijd gescoord, met slechts 1 van die ontmoetingen waarin beide teams het net vonden. Een opvallende trend is het vermogen van Lazio om in de 3 meest recente wedstrijden de nul te houden, wat hun defensieve veerkracht in deze rivaliteit tentoonspreidt.

Lazio - Roma Reguliere speeltijd

In de Coppa Italia kwartfinale clash tussen Lazio en Roma staan de odds op 2.75 voor een overwinning van Lazio, 3.00 voor een gelijkspel en 2.70 voor een zege van Roma.

Gezien Lazio's recente vorm met 3 overwinningen in hun laatste 5 wedstrijden en een historisch voordeel met 5 winstpartijen in hun laatste 10 onderlinge ontmoetingen, kunnen ze ondanks de odds toch als lichte favoriet geacht worden. De e veerkracht van Roma mag echter niet over het hoofd worden gezien, vooral omdat Lazio belangrijke spelers zoals Luis Alberto en Ciro Immobile mist door blessures.

Lazio - Roma Meer/minder doelpunten

In de felbevochten Coppa Italia kwartfinale tussen Lazio en Roma biedt de markt voor meer/minder dan 2.5 doelpunten interessante opties. Historische H2H-ontmoetingen hebben een wisselvallig aantal doelpunten laten zien, met wedstrijden zoals de 3-2 thriller in september 2021 die potentieel voor een doelpuntrijk duel suggereren.

De laatste 3 ontmoetingen waren echter minder spectaculair, met in totaal slechts 2 goals. Lazio's recente vorm geeft blijk van een solide verdediging, met 3 opeenvolgende overwinningen en slechts één doelpunt tegen. Roma's wisselvallige resultaten, waaronder een gelijkspel met Atalanta, suggereren een voorzichtige aanpak.
De odds van de bookmakers weerspiegelen dit met "meer dan 2.5" doelpunten geprijsd op 2.55 en "minder dan 2.5" goals op 1.49. Gezien de defensieve kracht van beide kanten in recente wedstrijden, biedt de "minder dan 2.5" treffers op 1.49 een interessante optie voor spelers die een matige, tactische strijd verwachten.

Lazio - Roma Beide teams scoren

In de Coppa Italia kwartfinale clash tussen Lazio en Roma, zijn de odds voor BTS: Ja op 2.07 en voor BTS: Nee op 1.68. Historische gegevens van hun laatste 10 onderlinge ontmoetingen onthullen een lage frequentie van beide teams die scoren, want dat gebeurde in slechts 3 ontmoetingen.

Lazio's recente thuisvorm toont een gemengde trend met 2 van hun laatste 5 thuiswedstrijden waarin beide teams scoorden. Aan de andere kant zijn de prestaties van Roma eveneens inconsistent, met beide teams die scoorden in 2 van hun laatste 5 uitwedstrijden.
Gezien het patroon van tegenvallende wedstrijden, met weinig goals in recente derby's en de druk van een knock-outronde, komt de 'BTS: Nee' op 1.68 naar voren als de meest waarschijnlijke uitkomst voor wedders in deze zwaarbevochten Romeinse confrontatie.

Lazio - Roma Opstellingen

Vermoedelijke opstelling Lazio: Provedel; Marusic, Patric, Gila, Pellegrini; Guendouzi, Rovella, Kamada; Isaksen, Castellanos, Zaccagni

Vermoedelijke opstelling AS Roma: Patrício; Karsdorp, Mancini, Huijsen, Kristensen, Zalewski; Cristante, Pellegrini, Bove; Dybala, Lukaku

Lazio - Roma Topscorers

Terwijl het thuisteam het veld betreedt, valt de schijnwerper op Matteo Guendouzi, de middenvelder die dit seizoen scoorde in de enige Coppa Italia wedstrijd tot nu toe van Lazio. 

Aan de kant van de bezoekers wist zowel Paulo Dybala als Romelu Lukaku een doelpunt te maken tegen Cremonese, waardoor de 2 aanvallers die sowieso veel scoren, ook in dit toernooi aan de leiding gaan voor AS Roma.

Voorspelling Lazio - Roma

Populaire odds

Beide teams scoren

Ja

2.32

Nee

1.57

Reguliere speeltijd

Lazio

2.85

Gelijk

2.95

Roma

2.65

totaal aantal doelpunten

Meer dan 0.5

1.12

Minder dan 0.5

6.50

advertisement
advertisement
advertisement
Onze promoties
BetCity Millions
BETCITY MILLIONS
Hét EK-spel van deze zomer: BetCity Millions. Win jij €1.000.000?!
Hoogste Odds Toernooi
DAGELIJKS EK TOERNOOI
Doe mee en maak elke speeldag kans op een prijzenpot van €1.000!
EK Profit Boost
25% EK PROFIT BOOST
Pak 25% extra winst op elke wedstrijd van het EK 2024!
BetCity Spinner
BETCITY SPINNER
Maak iedere dag gratis kans op prijzen bij de BetCity Spinner!
Roulette Toernooi
ROULETTE TOERNOOI
Doe mee aan het Roulette Toernooi en ga voor prijzen tot €1.500!
NIEUW: BETCITY APP
Vanaf nu heb je het beste Sportsbook en het leukste Casino van Nederland in de palm van je hand!