KroatiëPolen

Opus Arena

TeamGSW|G|VDV|DTDSP

1

Portugal

Portugal

2

2|0|0

4|2

2

6

2

Kroatië

Kroatië

2

1|0|1

2|2

0

3

3

Polen

Polen

2

1|0|1

3|3

0

3

4

Schotland

Schotland

2

0|0|2

3|5

-2

0

Opstelling Kroatië - Polen

Thuisploeg Kroatië staat na 1 wedstrijd op de vierde plaats in groep 1 van de hoogste divisie van de Nations League na de nederlaag tegen Portugal. Ze zoeken hun eerste punten. Polen won in Schotland en staat daarmee voorlopig bovenaan in de groep. Ze hopen hun goede start voort te zetten.

Bekijk hier onze verwachtingen & wedtips voor Kroatië - Polen.

Wedtip Kroatië - Polen

Kroatië Recente resultaten

In hun meest recente wedstrijd op 5 september 2024 leed Kroatië een 1-2 nederlaag tegen Portugal in de Nations League. Deze uitkomst was in lijn met de verwachtingen van de bookmakers. Het enige doelpunt van Kroatië was een koddig eigen doelpunt van Diogo Dalot. 

Voorafgaand aan deze wedstrijd speelde Kroatië tegen Italië op het Europees kampioenschap. Dat was een 1-1 gelijkspel, waardoor ze al in de groepsfase uitgeschakeld waren. Hun wedstrijd tegen Albanië eindigde ook in een gelijkspel, ditmaal met 2-2.

Polen Recente resultaten

In hun meest recente wedstrijd op 5 september 2024 verraste Polen met een 2-3 overwinning op Schotland in de Nations League. Dit resultaat overtrof de verwachtingen van de bookmakers. Goals van Szymanski, Lewandowski en een winnende penalty diep in blessuretijd van Zalewski zorgden voor de zege. 

Voorafgaand hieraan speelde Polen op 25 juni 2024 gelijk tegen Frankrijk (1-1) op het Europees kampioenschap. Lewandowski maakte de score gelijk uit een penalty, maar Polen was toen al uitgeschakeld. Op 21 juni leed Polen echter een 1-3 nederlaag tegen Oostenrijk op hetzelfde toernooi.

Kroatië - Polen Head to Head

De laatste confrontatie tussen Kroatië en Polen was op 16 juni 2008 tijdens het Europees kampioenschap van dat jaar. Kroatië won met 0-1. In hun 3 ontmoetingen hebben beide teams 1 overwinning behaald en 1 keer eindigde het in een gelijkspel. Dit duidt op een zeer gelijkmatige strijd tussen de 2 landen.

Kroatië - Polen Doelpunten

Kroatië had in hun laatste 5 wedstrijden 4 keer een duel met meer dan 2.5 doelpunten. Polen zag ook in 4 van hun laatste 5 wedstrijden meer dan 2.5 doelpunten. Met een quotering van 1.81 voor meer dan 2.5 doelpunten en 1.96 voor minder dan 2.5 doelpunten, lijkt de optie voor meer dan 2.5 doelpunten aantrekkelijk. De H2H-statistieken met een totaal van slechts 2 goals in de 3 onderlinge duels lijken echter meer naar minder dan 2.5 doelpunten te neigen. 

Wat betreft de BTS-markt, bieden de bookmakers 1.77 voor 'ja' en 1.93 voor 'nee'. Gezien de wisselende resultaten van beide teams in recente wedstrijden en het feit dat ze elkaar voor het eerst in 16 jaar ontmoeten, kan de 'nee' optie op 1.93 een interessante gok zijn. Dit is voor degenen die verwachten dat 1 van de teams niet zal scoren.

Kroatië - Polen Opstellingen

Vermoedelijke opstelling Kroatië: Dominik Livakovic, Josip Sutalo, Marin Pongracic, Josko Gvardiol, Kristijan Jakic, Mario Pasalic, Mateo Kovačić, Martin Baturina, Borna Sosa, Luka Modrić, Andrej Kramaric.

Vermoedelijke opstelling Polen: Marcin Bulka, Jan Bednarek, Pawel Dawidowicz, Jakub Kiwior, Przemyslaw Frankowski, Sebastian Szymanski, Piotr Zielinski, Kacper Urbanski, Nicola Zalewski, Krzysztof Piatek, Robert Lewandowski.

Vlak voor de wedstrijd zullen hieronder de definitieve opstellingen verschijnen.

Kroatië - Polen Topscorers

De aanval van het thuisland wordt dit jaar gedomineerd door middenvelder Lovro Majer met 4 treffers. Aanvaller Andrej Kramaric volgt met 3 doelpunten. Luka Modrić, Mario Pasalic en Bruno Petkovic vonden elk 2 keer het net.

Voor de bezoekers heeft aanvaller Robert Lewandowski 3 keer gescoord dit jaar. Middenvelders Nicola Zalewski en Sebastian Szymanski ook. Piotr Zielinski en Krzysztof Piatek hebben beiden 2 doelpunten op hun naam staan.

Onze promoties
Bekijk alle

type

EEN JAAR GRATIS WEDDEN

type

21 JACKPOT

type

BETCITY SPINNER

type

WEDSTRIJD VAN DE WEEK

Populaire odds

Beide teams scoren

Nee

1.92

Ja

1.78

Reguliere speeltijd

Kroatië

1.66

Gelijk

3.90

Polen

5.10

totaal aantal doelpunten

Minder dan 1.5

3.80

Meer dan 1.5

1.25

Aankomende wedstrijden
footbal

Voetbal / UEFA Nations League

Do, 10 okt, 18:45

Israël

Israël

Frankrijk

Frankrijk

Geen odds beschikbaar
footbal

Voetbal / UEFA Nations League

Do, 10 okt, 18:45

Finland

Finland

Ierland

Ierland

Geen odds beschikbaar
footbal

Voetbal / UEFA Nations League

Do, 10 okt, 18:45

Engeland

Engeland

Griekenland

Griekenland

Geen odds beschikbaar