back arrow

WEDTIPS

ChelseaLeeds United

Opstelling Chelsea - Leeds

Op Stamford Bridge bereiden Chelsea en Leeds United zich voor op deze spannende confrontatie in de vijfde ronde van de FA Cup. Leeds is in bloedvorm, maar speelt wel een niveau lager, terwijl Chelsea na een zware verloren League Cup finale tegen Liverpool op zoek gaat naar eerherstel in dit prestigieuze bekertoernooi.

Bekijk hier onze verwachtingen & wedtips voor Chelsea - Leeds United.

Wedtip Chelsea - Leeds

De recente vorm van Chelsea

De recente vorm van Chelsea was een achtbaan. Hun laatste optreden in de EFL Cup-finale tegen Liverpool eindigde in een doelpuntloos gelijkspel na de reguliere speeltijd. De wedstrijd op Wembley, op 25 februari 2024 was een prachtige strijd. Beide teams konden de patstelling niet doorbreken totdat Liverpool's Virgil van Dijk het beslissende doelpunt scoorde in de extra tijd. Ondanks dat ze een goede kans hadden, werd Chelsea's indrukwekkende reeks van 16 thuiswedstrijden met goals in de EFL Cup gestopt. Ze slaagden er niet in om het net te vinden tegen een sterk Liverpool.

Voor de teleurstelling in de EFL Cup toonde Chelsea's vorm in de Premier League tekenen van inconsistentie. Op 17 februari speelden ze mooi met 1-1 gelijk tegen Manchester City in het Etihad, met een doelpunt van Raheem Sterling voor de Blues voordat Rodri voor City gelijkmaakte. Dit gelijkspel volgde op een overtuigendere 1-3 overwinning op Crystal Palace op 12 februari. Conor Gallagher's dubbelslag en Enzo Fernández's late doelpunt zorgden voor de 3 punten voor Chelsea. Deze reeks resultaten weerspiegelen een Chelsea dat nog steeds op zoek is naar stabiliteit in hun prestaties. Ze navigeren door een uitdagende periode in hun seizoen.

De recente vorm van Leeds

Leeds United's meest recente optreden op 23 februari 2024 zag hen een spannende 3-1 overwinning behalen op Leicester in het Championship. Op eigen veld liep Leeds lang achter de feiten aan, totdat de ploeg de wedstrijd in het laatste kwartier helemaal omdraaide tegen de koploper in de Championship, waardoor de ploeg nog volop mee blijft doen om rechtstreekse promotie naar de Premier League. 

Voor deze overwinning genoot Leeds van succes met opeenvolgende uitoverwinningen. Op 17 februari overwonnen ze Plymouth met een solide 0-2 overwinning in het Championship. Daarvoor was er een nog indrukwekkendere 0-4 zege op Swansea op 13 februari in dezelfde competitie. Deze resultaten weerspiegelen een team in uitstekende vorm, vooral buitenshuis. Hun aanvalslinie scoort volop en de verdediging zit ook goed in elkaar.

Chelsea - Leeds Head to Head

In hun laatste ontmoeting op 4 maart 2023 won Chelsea nipt van Leeds met een 1-0 overwinning op Stamford Bridge in de Premier League. In hun laatste 10 onderlinge wedstrijden heeft Chelsea gedomineerd met 7 overwinningen. Leeds heeft slechts een enkele overwinning behaald, en de resterende 2 wedstrijden eindigden in gelijke spelen. Dit geeft duidelijk aan dat Chelsea de overhand heeft in deze confrontatie.

Chelsea - Leeds Doelpunten

Gezien de recente vorm van zowel Chelsea als Leeds, met Chelsea's laatste 5 wedstrijden die een gemiddelde van meer dan 2.5 doelpunten opleverden en Leeds United's laatste 5 wedstrijden die ook neigden naar hogere scores, biedt de meer dan/minder dan wedmarkt enkele interessante opties. De meer dan 2.5 doelpunten op odds van 1.61 lijken in lijn met de aanvallende intenties van beide kanten. Vooral gezien dat 5 van de laatste 7 onderlinge ontmoetingen deze drempel hebben overschreden. Aan de andere kant zou de minder dan 2.5 doelpunten op 2.25 degenen kunnen verleiden die een meer terughoudende typische bekerwedstrijd verwachten. Maar met Chelsea's consistente scoren thuis tegen Leeds, kan de markt voor meer dan 2.5 doelpunten meer aantrekkingskracht hebben.

De BTS-markt is ingesteld op 1.68 voor 'Ja' en 2.08 voor 'Nee'. Dit weerspiegelt een lichte voorkeur voor beide teams om het net te vinden. Chelsea's record van scoren in hun laatste 7 thuiswedstrijden tegen Leeds ondersteunt de waarschijnlijkheid van doelpunten van hun kant. Leeds' recente vorm suggereert dat ze zeker ook kunnen scoren. Echter, met Leeds dat een niveau lager actief is en nu dus veel meer tegenstand krijgt dan in de vorige wedstrijden, kunnen wedders geneigd zijn naar de 'BTS: Nee' optie.

Vermoedelijke opstellingen Chelsea - Leeds

Vermoedelijke opstelling Chelsea: Petrovic, Gusto, Disasi, Colwill, Chilwell, Caicedo, Fernadez, Palmer, Gallagher, Sterling, Jackson.

Vermoedelijke opstelling Leeds United: Meslier, Gray, Rodon, Ampadu, Firpo, Gruev, Kamara, Gnonto, Rutter, Summerville, Piroe.

Vlak voor de wedstrijd zullen hieronder de definitieve opstellingen verschijnen.

Chelsea - Leeds Topscorers

Terwijl de thuisploeg zich voorbereidt om het veld te betreden, is hun aanvallende kracht volop getoond gedurende de FA Cup-campagne. Middenvelder Enzo Fernandez leidt de dans in dit toernooi met een totaal van 2 doelpunten. Hij toont zijn vermogen om vanuit het hart van het veld het net te vinden. Raheem Sterling, Thiago Silva, Conor Gallagher en Armando Broja hebben elk ook een doelpunt gemaakt. Dit benadrukt de diverse aanvallende dreigingen waar tegenstanders voor moeten oppassen.

Aan de kant van de bezoekers zijn de goals in dit toernooi redelijk gelijk verdeeld onder de selectie. Verdediger Ethan Ampadu is verrassend naar voren gekomen als topscorer met 2 doelpunten. Hij toont een dreiging tijdens spelhervattingen. De aanvallende groep, bestaande uit Crysencio Summerville, Georginio Rutter, Jaidon Anthony en Patrick Bamford, hebben allemaal hun rekening geopend met een doelpunt. Dit zorgt ervoor dat de verdediging van de thuisploeg het druk zal hebben om meerdere bronnen van dreiging te beteugelen.

Populaire odds

Beide teams scoren

Ja

1.66

Nee

2.17

Reguliere speeltijd

Chelsea

1.50

Gelijk

4.60

Leeds United

5.80

totaal aantal doelpunten

Meer dan 1.5

1.17

Minder dan 1.5

5.30

advertisement
advertisement
advertisement
Onze promoties
BetCity Millions
BETCITY MILLIONS
Hét EK-spel van deze zomer: BetCity Millions. Win jij €1.000.000?!
BetCity Spinner
BETCITY SPINNER
Maak iedere dag gratis kans op prijzen bij de BetCity Spinner!
GAME OF THE WEEK
Claim een €5 voor onze Wedstrijd van de Week, die altijd bol van de spanning en sensatie staat. Welke wedstrijd is het dit keer?
Roulette Toernooi
ROULETTE TOERNOOI
Doe mee aan het Roulette Toernooi en ga voor prijzen tot €1.500!
NIEUW: BETCITY APP
Vanaf nu heb je het beste Sportsbook en het leukste Casino van Nederland in de palm van je hand!