back arrow

SPORT

Wat is Boxing Day?

Laatste update 08-12-2023

5 min leestijd

promotional image

Boxing Day. Op deze dag wordt er in de Nederlandse cultuur Tweede Kerstdag gevierd, wat in ons land een officiële feestdag is. Boxing Day kent echter een andere betekenis en historie. Waar komt de naam Boxing Day vandaan? En waarom wordt het gelinkt aan het Engelse voetbal? Wij zochten het voor jou uit.

Boxing Day betekenis

Boxing Day is een traditionele feestdag die voornamelijk in het Verenigd Koninkrijk, maar ook in Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en Canada gevierd wordt op 26 december, één dag na Kerstmis. Boxing Day heeft zijn naam gekregen van de traditie waarbij werkgevers dozen (boxes) met geschenken, voedsel en bonussen gaven aan hun werknemers. Ze werden ook aan de armen verdeeld, zoals bedelaars en dienstverleners. Deze geschenkdozen werden vaak opengemaakt op de dag na Kerstmis, Boxing Day. Sinds 1958 is Boxing Day ook een term binnen het Engelse voetbal.
In Engeland is Boxing Day dan ook een vrije dag. Vele winkels spelen hierop in, zo is dit de dag waarop je de beste deals kunt scoren.

Boxing Day voetbal

Boxing Day valt op Tweede Kerstdag. Op deze dag zit je ongetwijfeld met je (schoon)familie opgescheept en voetbal is hiervoor de ideale afleiding. De Eredivisie ligt stil vanwege de winterstop, maar in Engeland wordt er 'gewoon' gevoetbald.
Op 26 december wordt er in de Premier League en Championship flink gevoetbald. Op het hoogste niveau van Engeland staan er 6 duels op het programma: Newcastle United - Nottingham Forest, AFC Bournemouth - Fulham, Sheffield United - Luton Town, Burnley - Liverpool en tot slot 's avonds om 21:00 uur Nederlandse tijd de topper tussen Manchester United - Aston Villa. De voorbeschouwingen voor al deze potjes vind je op Club BetCity.
In de Championship worden er op Tweede Kerstdag liefst 12 wedstrijden afgewerkt, waaronder de clash tussen Ipswich Town en Leicester City. Kortom, je hoeft je niet te vervelen op Boxing Day.

Wedden op de Premier League

Wil je wedden op de Premier League? Dan ben je bij BetCity op het juiste adres. Bij deze Amsterdamse bookmaker zijn namelijk de hoogste odds beschikbaar.
Ook op Boxing Day is het mogelijk om bij BetCity een weddenschap af te sluiten. Daarnaast zijn er op deze datum ongetwijfeld Speel Slimmer-bets en interessante promoties beschikbaar, dus houd onze kanalen in de gaten!
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!