back arrow

SPORT

Salarissen Eredivisie

Laatste update 09-04-2024

10 min leestijd

promotional image

In de voetbalwereld gaan enorme bedragen rond, zo ook in de Eredivisie. In dit artikel bespreken wij de salarissen van elke Eredivisieclub, inclusief enorme bedragen die spelers als Jordan Henderson, Steven Bergwijn en Hirving Lozano verdienen.

Salaris Ajax spelers

Het verbaast je ongetwijfeld niet dat Ajax de hoogste salarissen van Nederland uitkeert. De 36-voudig landskampioen heeft met de salarissen een jaarlijkse kostenpost van maar liefst €38.930.000. Onder Sven Mislintat hebben de Amsterdammers het salarisplafond omlaag gebracht, maar Ajax is nog altijd - veruit zelfs - de ploeg die in Nederland het meeste geld uitgeeft aan salarissen.
Dit is echter niet meer dan logisch, zo heeft Ajax de hoogste begroting van de Eredivisie. Lees hier de begrotingen van alle clubs in de Eredivisie.

Salaris Henderson Ajax

Jordan Henderson is de speler bij Ajax met het hoogste salaris. Niet alleen het hoogste van Ajax, maar Henderson verdient het hoogste salaris van de Eredivisie. De Engelsman verdient maar liefst €90.000 per week, wat neerkomt op een indrukwekkend salaris van €4.680.000 per jaar. De oud-middenvelder van Liverpool werd in de winter transfervrij overgenomen van het Saudische Al-Ettifaq, waardoor Henderson een flink bedrag in de Nederlandse hoofdstad kon vragen.

Salaris Bergwijn Ajax

Steven Bergwijn - de aanvoerder van Ajax - volgt Henderson op een haartje. De Amsterdammers legden in de zomer van 2022 €31,25 miljoen op tafel voor de diensten van de Nederlands international. Bergwijn verdient bij Ajax maar liefst €4.600.000 per jaar. Alleen Henderson verdient in de Eredivisie meer dan de linksbuiten, al is dit verschil slechts €80.000 op jaarbasis.

Salaris Berghuis Ajax

Steven Berghuis koos in de zomer van 2021 voor een vertrek bij Feyenoord. De linkspoot stapte over naar aartsrivaal Ajax. De Rotterdammers waren allesbehalve blij met het vertrek van hun aanvoerder, maar voor Berghuis was het een logische stap. Een stap omhoog binnen de Eredivisie + een aantrekkelijk salaris.
Bij Ajax verdient Berghuis €4.000.000 per jaar. Alleen Ajax-collega's Jordan Henderson (€4.680.000) en Steven Bergwijn (€4.600.000) verdienen meer dan de spelmaker op de rechterflank.

Salaris Brobbey

Brian Brobbey doorliep de gehele jeugdopleiding van Ajax en maakte in 2020 zijn debuut voor het eerste van de Amsterdammers. Slechts één jaar later vertrok de centrumspits transfervrij uit de Johan Cruijff ArenA, het grootste stadion van Nederland. Brobbey koos voor een dienstverband bij RB Leipzig, maar kwam al snel met knikkende knieën terug naar zijn jeugdliefde.
Ajax legde €16.350.000 neer voor de diensten van de Nederlandse spits en dient Brobbey jaarlijks een salaris van €3 miljoen toe. Slechts 4 spelers in de Eredivisie verdienen meer dan de veelbelovende Ajax-aanvaller: Jordan Henderson (€4.680.000), Steven Bergwijn (€4.600.000), Steven Berghuis (€4.000.000) en PSV-aanvaller Hirving Lozano (€3.530.000).
Recent won een BetCity-speler maar liefst €4.205,82 dankzij een late treffer van Brobbey. Check hier deze Big Win.

Salaris Kenneth Taylor

Zijn boezemvriend Kenneth Taylor verdient bij Ajax op jaarbasis €1.200.000. De Nederlandse middenvelder doorliep - net als Brobbey - de hele Ajax-jeugdopleiding en tekende in 2022 een vijfjarig contract bij de recordkampioen van Nederland. De vriend van influencer Jade Anna strijkt sindsdien jaarlijks een interessant bedrag op.
Taylor schoot Ajax in de zestiende finale van de UEFA Europa Conference League ten koste van Bodo/Glimt naar de volgende ronde. Wil jij naar de finale van de UECL? Dat kan! Wij geven 6 VIP-tickets weg voor de finale van de UEFA Europa Conference League.

Jorrel Hato salaris

Tot 12 maart 2024 liep Jorrel Hato bij Ajax rond met een jeugdcontract, maar de 18-jarige centrale verdediger heeft zijn contract tot 2028 verlengt. De linkspoot gaat bij Ajax ruim één miljoen euro per jaar verdienen.

Salaris PSV spelers

Na Ajax verdienen de spelers bij PSV het meest. De Eindhovenaren delen op jaarbasis €27.570.000 uit aan hun spelers. Hirving Lozano is de absolute grootverdiener bij PSV, terwijl Patrick van Aanholt (€2.240.000) verrassend genoeg meer verdient dan Luuk de Jong.

Salaris Lozano

In de zomer van 2023 legde PSV €15 miljoen op tafel voor de diensten van Hirving Lozano. De Mexicaan werd met hoge verwachtingen van Napoli overgenomen, maar de rechtspoot kan hier vooralsnog nog niet aan voldoen.
Desondanks strijkt Lozano jaarlijks een riant salaris op. De pijlsnelle rechtsbuiten verdient op jaarbasis bij PSV €3.530.000 en is hiermee de speler van de Eindhovenaren met het hoogste salaris.

Salaris Luuk de Jong

Luuk de Jong - de aanvoerder van PSV verdient bij PSV €1.980.000. Spelers als Patrick van Aanholt (€2.240.000) en directe concurrent Ricardo Pepi (€2.350.000) verdienen verrassend genoeg meer dan de topscorer van de Eredivisie. De Jong verlengde zijn contract sinds zijn komst naar PSV in 2022 nog niet en zou bij een eventuele verlenging ongetwijfeld een hoger bedrag gaan opstrijken. Wist je dat Luuk de Jong in de top 10 topscorers aller tijden van de Eredivisie is terug te vinden? In dit artikel lees je alles omtrent de topscorers van de Eredivisie.

Noa Lang salaris

Noa Lang verdient bij PSV jaarlijks €1.600.000. Bij de Eindhovenaren verdienen 7 spelers een hoger bedrag dan de oud-Ajacied. Lang heeft bij PSV een contract voor 5 jaar getekend en ligt nog tot 30 juni 2028 vast in het Philips Stadion.

Joey Veerman salaris

In de winter van 2022 maakte Joey Veerman van sc Heerenveen de overstap naar PSV. Sindsdien tekende de absolute spelmaker van de Eindhovenaren nog geen nieuw contract en dit is te zien aan zijn salaris. Veerman verdient bij PSV 'slechts' €800.000 per jaar. Het is echter de vraag hoe lang Veerman dit salaris nog blijft verdienen, zo lijkt de rechtspoot klaar voor een stap hogerop.

Johan Bakayoko salaris

Na Joey Veerman volgt Johan Bakayoko bij PSV in de pikorde, als het gaat om salarissen. De Belgisch international verdient bij de ploeg uit Eindhoven op jaarbasis €720.000. Dat de linkspoot een mooie toekomst tegemoet gaat, dat lijkt duidelijk. In 2023 werd Bakayoko beloond vanwege zijn uitstekende prestaties met een nieuw contract. Net als Veerman is het echter de vraag hoe lang we nog van Bakayoko op de Nederlandse velden mogen genieten.

Salaris Feyenoord spelers

Na Ajax en PSV volgt Feyenoord. De Rotterdammers hebben onder Arne Slot enorme stappen gezet, ook op financieel gebied. Dit is ook terug te zien in de salarissen die Feyenoord uitdeelt. Jaarlijks is algemeen directeur Dennis te Kloese €25.150.000 aan salarissen kwijt.

Salaris Arne Slot

Arne Slot is grotendeels verantwoordelijk voor het succes van de Rotterdammers. De oefenmeester kwam tekende in de zomer van 2021 een contract bij Feyenoord, nadat hij eerder trainer was bij AZ. Jaarlijks verdient de oefenmeester van de regerend landskampioen zo'n €2 miljoen.

Justin Bijlow salaris

De Feyenoord-doelman is de grootverdiener bij de Rotterdammers. De blessuregevoelige keeper verdient wekelijks €56.538. Dit komt neer op een jaarsalaris van maar liefst €2.940.000. De Feyenoorder in hart en nieren heeft bij Feyenoord nog een contract tot de zomer van 2026, dat hij eind 2023 tekende.

Salaris Geertruida

Bij afwezigheid van Justin Bijlow en Gernot Trauner is Lutsharel Geertruida de aanvoerder van Feyenoord. Op basis van salaris hoeft Geertuida slecht één speler aan zich voorbij te laten gaan: Bijlow. De veelbelovende centrumverdediger annex rechtsback verdient bij Feyenoord op jaarbasis €2.550.000.

Salaris Gimenez

Santiago Giménez is bij Feyenoord de speler met de hoogste transferwaarde, aldus Transfermarkt.com. De Mexicaan vertegenwoordigt namelijk een transferwaarde van maar liefst €50.000.000. Zijn salaris komt echter niet in de buurt van dit bedrag. Bij Feyenoord verdienen 4 spelers meer dan Giménez. De clubtopscorer verdient - net als Ramiz Zerrouki - €1.760.000 per jaar bij de Rotterdammers.

Salaris Hartman Feyenoord

Quilindschy Hartman is dit seizoen een van de sterkhouders van Feyenoord. Dit is echter niet terug te zien in het salaris van de bikkelharde verdediger. De linksback van de Rotterdammers verdient op jaarbasis €720.000 bij Feyenoord. Directe concurrent Marcos López verdient bij Feyenoord hetzelfde bedrag als Hartman. Bij de Nederlandse grootmacht zijn er maar liefst 12 spelers die meer verdienen dan Quilindschy Hartman.

Calvin Stengs salaris

Calvin Stengs is een van deze spelers. De linkspoot verdient bij Feyenoord maar liefst €2.450.000. Alleen Justin Bijlow en Lutsharel Geertruida verdienen meer dan de oud-speler van AZ. Na mislukte avonturen in het buitenland (OGC Nice en Royal Antwerp) besloot Arne Slot Stengs terug te halen naar de Eredivisie. Feyenoord legde afgelopen zomer €6 miljoen op tafel voor de diensten van de schoonzoon van Frank de Boer.

Gernot Trauner salaris

Gernot Trauner is sinds zijn komst naar Feyenoord een vaste kracht geweest in de verdediging, maar de Oostenrijker kampt dit seizoen met het nodige blessureleed. De rechtspoot is echter geruisloos vervangen door de 22-jarige Thomas Beelen.
Bij Feyenoord zijn er 9 spelers die jaarlijks een hoger bedrag opstrijken dan Trauner. De Oostrijks-international verdient wekelijks €17.308 bij Feyenoord. Jaarlijks komt dit neer op een 9 ton.

Salaris FC Utrecht

Op ruimte afstand van Feyenoord volgt niet AZ of FC Twente, maar FC Utrecht. De Utrechters delen jaarlijks €10.520.000 uit aan salaris. Rangers-huurling strijkt in de Galgenwaard het meest op: €1.200.000 per jaar. Los van de huurlingen heeft Mike van der Hoorn het hoogste salaris. De oud-Ajacied verdient op jaarbasis €740.000.
Op basis van de prestaties lijken talenten Taylor Booth en Othman Boussaid (beiden €110.000) op korte termijn op een salarisverhogingen te kunnen rekenen. Sterkhouders Jens Toornstra en Nick Viergever verdienen per jaar respectievelijk €360.000 en €350.000 bij FC Utrecht.

Salaris AZ spelers

Na FC Utrecht volgt. De ploeg uit Noord-Holland is jaarlijks €9.660.000 kwijt aan salarissen. Denso Kasius - veelal bankzitter in Alkmaar - is met een jaarsalaris van €880.000 de grootverdiener bij AZ. De Nederlandse vleugelverdediger verdient meer dan onder andere Jordy Clasie (€840.000), Dani de Wit (€580.000) en Vangelis Pavlidis (€570.000).
De Griek tekende echter sinds zijn komst naar AZ nog geen nieuw contract en is hierdoor (nog) niet de absolute grootverdiener. Het contract van Pavlids loopt af in de zomer van 2025.

Salaris FC Twente

De kostenpost wat betreft spelerssalarissen bij FC Twente is op jaarbasis als volgt: €7.890.000. Myron Boadu is de absolute grootverdiener bij de subtopper uit de Eredivisie. De huurling van AS Monaco verdient maar liefst €1.410.000 per jaar. De oud-AZ-spits verdient bij FC Twente dan ook bijna 3 keer zoveel als achtervolgers Youri Regeer, Michel Vlap en Carel Eiting (allen €520.000).

Sem Steijn salaris

Sem Steijn is dit seizoen een van de uitblinkers bij FC Twente, maar dit is niet terug te zien in zijn salaris. De aanvallende middenvelder strijkt in Enschede jaarlijks een bedrag van €180.000 op. Dit komt neer op een bedrag van €3.462 per week. Spelers als Mitchell van Bergen (€420.000) en Alfons Sampsted (€240.000) verdienen meer dan Sem Steijn en het lijkt dan ook een kwestie van tijd dat de Nederlander kiest voor een vernieuwd contract met een hoger salaris, of een stap hogerop.

Salaris Vitesse

Na deze topploegen en subtoppers volgt verrassend genoeg Vitesse. De Arnhemmers zijn bezig aan een dramatisch seizoen en alles wijst erop dat we Vitesse volgend seizoen niet meer in de Eredivisie terug zien. Eloy Room werd opgepikt in de Amerikaanse Major League Soccer en is bij Vitesse de absolute grootverdiener: €980.000.
In totaal dient Vitesse jaarlijks €7.690.000 uit aan salarissen. Marco van Ginkel (oud-Chelsea) strijkt ook een aardig bedrag op (€540.000), terwijl AZ-huurling Mexx Meerdink 3 ton per jaar op zijn rekening mag bijschrijven.

Salaris Fortuna Sittard

Fortuna Sittard is in dit klassement op de achtste plek terug te vinden. Ondanks het vertrek van grootverdiener Burak Yilmaz keert de ploeg uit Limburg in het seizoen 2023/24 maar liefst €7.570.000 uit aan salarissen.
Oud-Ajacied Mitchell Dijks is dit seizoen de grootverdiener bij Fortuna Sittard. De linksback verdient op jaarbasis €590.000. Kaj Sierhuis, die ook een Ajax-verleden heeft, volgt op één ton met €490.000.

Salaris NEC

De jaarlijkse salariskostenpost van NEC is als volgt: €7.250.000. Een fiks bedrag voor de ploeg uit Nijmegen.
Verbazingwekkend is dat slechts één van de 4 grootverdieners bij NEC basisklant is: Bram Nuytinck. Na een transfervrije overstap van Sampdoria naar de Eredivisie-middenmoter kon de centrale verdediger een aardig salaris aanvragen. Nuytinck verdient op jaarbasis een kleine miljoen euro bij NEC. Grootverdieners Lars Olden Larsen (€780.000), Mathias Ross (€780.000) en Bas Dost (€490.000) hebben onder Rogier Meijer geen vaste basisplaats.

Salaris PEC Zwolle

Een promovendus op de tiende plek in dit klassement, dat is toch verrassend te noemen. Bij PEC Zwolle is het echter de werkelijkheid. Met Younes Namli en Lennart Czyborra (beiden €780.000) hebben de Zwollenaren 2 grootverdieners in huis gehaald.
Ook oud-Ajax en Feyenoord-keeper Kenneth Vermeer staat bij PEC Zwolle onder contract, al verdient Vermeer op jaarbasis 'slechts' €150.000. In totaal deelt de promovendus in het seizoen 2023/24 €6.100.000 uit aan salarissen.

Bram van Polen salaris

Hoewel Bram van Polen al sinds 2007 bij PEC Zwolle speelt, behoort hij niet tot de grootverdieners. Momenteel verdient Van Polen jaarlijks €240.000 bij PEC Zwolle. Bij de laatstgenoemde hebben 7 spelers een hoger salaris.

Salaris RKC spelers

Niet Michiel Kramer of Mats Seuntjens, maar Zakaria Bakkali is de speler uit de selectie van RKC Waalwijk met het hoogste salaris. Het oud-talent van PSV strijkt in Noord-Brabant jaarlijks €840.000 op. Hiermee is de Belg verantwoordelijk voor een groot deel van het bedrag dat RKC Waalwijk ieder jaar aan salarissen uitdeelt: €5.600.000.

Michiel Kramer salaris

Bakkali, Reuven Niemeijer, Seuntjens, Filip Stevanovic en oud-Chelsea-verdediger Jeffrey Bruma hebben allemaal een hoger salaris dan Kramer. De oud-Feyenoord-spits verdient jaarlijks bij RKC Waalwijk €240.000. De Nederlander heeft bij de Waalwijkers nog een contract tot 30 juni 2025.

Salaris Heerenveen

Bij SC Heerenveen is een oud-Ajacied de absolute grootverdiener: Ché Nunnely. Met een jaarsalaris €540.000 heeft de rechtsbuiten uitstekend voor elkaar, zo is Nunnely niet eens basisspeler in Friesland.
WK-ganger Andries Noppert, Pelle van Amersfoort en Ion Nicolascu volgen allen op €360.000 per jaar. Deze spelers zijn grotendeels verantwoordelijk voor het jaarlijkse bedrag dat sc Heerenveen aan salaris uitkeert: €4.970.000.

Salaris Sparta spelers

Dat Sparta Rotterdam de laatste jaren boven verwachting presteert, dat blijkt ook wel uit de salarissen die de Rotterdammers uitkeren. Maar liefst 12 ploegen in de Eredivisie keren jaarlijks een hoger bedrag aan salarissen uit dan Sparta Rotterdam.
Django Warmerdam is met een jaarsalaris van €450.000 de grootverdiener bij Sparta Rotterdam. Nick Olij verdient 'slechts' €190.000 per jaar, terwijl er nog één naam op een opvallende plek is terug te vinden.

Bart Vriends salaris

Sterkhouder Bart Vriends is namelijk een van de spelers in de selectie van Sparta Rotterdam met het laagste salaris. De verdediger, die je kan kennen van 'Slimste Mens' en ' Cor Potcast', verdient op jaarbasis bij Sparta €60.000.

Salaris Heracles

Heracles Almelo deelt in het seizoen 2023/24 €3.850.000 uit aan salarissen. Oud-PSV'er Jetro Willems strijkt hier het grootste deel van op. De linkspoot, die in Almelo genoegen moet nemen met een plek op de reservebank, verdient bij Heracles €300.000 per jaar. Smaakmaker Emil Hansson verdient €2.500 per week, wat neer komt op een jaarsalaris van €130.000.

Salaris Excelsior

De Rotterdammers begonnen uitstekend aan het seizoen 2023/24, maar zijn inmiddels ver weggezakt. Excelsior is jaarlijks €3.780.000 kwijt aan salaris, en Tottenham Hotspur-huurling Troy Parrott is hiervan met een jaarsalaris van €740.000 de absolute grootverdiener.
Op ruime afstand volgt Mike van Duinen - het broertje van Excelsior-technisch manager Niels van Duinen - met €190.000 per jaar. De aan PSV-gelinkte Couhaib Driouech verdient in Rotterdam op jaarbasis €180.000.

Salaris Go Ahead Eagles

Dat Go Ahead Eagles in het seizoen 2023/24 meedoet om een ticket voor de play-offs, is een klein wonder te noemen. De ploeg uit Deventer deelt namelijk een van de laagste salarissen uit. Alleen Excelsior, Almere City en FC Volendam kampen met een lagere salariskostenpost dan Go Ahead Eagles.
Jaarlijks is Go Ahead Eagles 'slechts' €3.500.000 kwijt aan salaris. Bas Kuipers is met €300.000 op jaarbasis de grootverdiener bij de club.

Salaris Almere City

Op korte afstand van Go Ahead Eagles volgt Almere City. De promovendus is in het seizoen 2023/24 €3.320.000 kwijt aan salarissen. Almere City doet het opvallend goed in de Eredivisie en de kans is zeer aannemelijk dat de formatie van Alex Pastoor ook volgend seizoen op het hoogste niveau van Nederland te aanschouwen is.
Bij Almere City zijn het de huurlingen die het meest verdienen. Théo Barbet is de speler die eigendom is van Almere City met het hoogste salaris: €240.000 per jaar. Sterspeler Thomas Robinet verdient €150.000 op jaarbasis.

Salaris Volendam spelers

FC Volendam is de club in de Eredivisie die het laagste salaris uitdeelt. Dit weerspiegelt zich ook in de ranglijst: FC Volendam bezet de laatste plaats op het hoogste niveau van Nederland. Alles wijst erop dat we de ploeg uit Volendam volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie mogen aanschouwen.
Jaarlijks is FC Volendam €3.180.000 kwijt aan salarissen, €140.000 minder dan Almere City. Het zal je niet verbazen, zo is Robert Mühren de speler in de FC Volendam-selectie met het hoogste salaris. De centrumspits verdient €320.000 per jaar.

Gemiddeld salaris Eredivisie

Het gemiddelde salaris in de Eredivisie is €372.990, op jaarbasis wel te verstaan. Ter vergelijking, het gemiddelde salaris verdienen in de Premier League levert je een heel ander bedrag op. Op het hoogste niveau van Engeland is het gemiddelde salaris zo'n €3.000.000 per jaar. Dit bedrag is ruim 8 keer zo hoog als dat in de Eredivisie.

Laagste salaris Eredivisie

Een voetballer in de Eredivisie heeft recht om een minimaal salaris van €1.800 per maand. Dit komt neer op een jaarsalaris van €21.600 per jaar. Er zijn slechts een aantal spelers in de Eredivisie die een minimum salaris verdienen, waaronder Eliano Reijnders van PEC Zwolle en Gyan de Regt van Vitesse. Deze spelers hebben dus automatisch het laagste salaris in de Eredivisie.
Het verplichte minimale salaris van non-EU-spelers - een niet Europese spelers - staat dit seizoen op €500.408.

Salaris scheidsrechter

In de Eredivisie ligt de wedstrijdpremie tussen de 2.500 en 3.500 euro. Op jaarbasis verdient een Eredivisie-scheidsrechter zo'n €50.000 tot 80.000 euro.
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!