back arrow

SPORT

Wat zijn de kansen van Feyenoord & PSV in de UCL?

Laatste update 22-11-2023

5 min leestijd

thumbnail

Dit seizoen hebben we met Feyenoord én PSV 2 Nederlandse ploegen in de UEFA Champions League. Wat zijn de kansen op overwinteringen na de eerste 3 speelrondes en maken Feyenoord en PSV deze week een serieuze kans op een zege tegen respectievelijk Lazio en RC Lens?

Groep E

In deze poule zijn Feyenoord, Atlético Madrid, Lazio en Celtic aan elkaar gekoppeld. Na 3 groepswedstrijden zijn de Rotterdammers met 6 punten verrassend genoeg de koploper. Celtic (2-0) en Lazio (3-1) werden in De Kuip verslagen, terwijl Atlético Madrid in eigen land nipt met 3-2 te sterk was voor Feyenoord.
Atlético Madrid volgt op één punt van Feyenoord. Lazio is met 4 punten op de derde plek terug te vinden, terwijl Celtic met één punt de hekkensluiter van Groep E is. Ondanks de uitstekende papieren van de ploeg van Arne Slot, is Feyenoord bij de bookmakers niet de favoriet voor de poulewinst. Voor Atlético Madrid krijg je slechts 1.65 keer je inzet terug als ze Groep E weten te winnen, Feyenoord staat genoteerd op 3.75 keer je inzet. Mochten de Rotterdammers de volgende ronde weten te bereiken, dan krijg je slechts 1.40 keer je inzet terug. Dit geeft wel aan wat voor kansen Feyenoord heeft op een ticket voor de volgende ronde.

Lazio - Feyenoord

Voor Lazio en Feyenoord is dit een cruciale ontmoeting. Mochten de Rotterdammers in Stadio Olimpico winnen, dan lijkt het een ticket voor de achtste finale van de UEFA Champions League niet meer te kunnen ontlopen. Bij een gelijkspel behoudt Feyenoord goede papieren voor de knock-outfase, terwijl het bij een verliespartij een klus gaat worden in ook na de winterstop in het miljardenbal actief te blijven.
Feyenoord lijkt Lazio echter op het ideale moment te treffen. De Romeinen verloren afgelopen weekend namelijk met 1-0 van Bologna. Lazio verloor 2 van de laatste 3 duels, terwijl Feyenoord 4 van de laatste 5 wedstrijden wist te winnen. Wij hebben in de Italiaanse hoofdstad vertrouwen in een positief resultaat voor de koploper van Groep E.

Groep B

In deze poule strijden Sevilla, Arsenal, PSV en RC Lens om 2 tickets voor de knock-outfase van de UEFA Champions League. Voorafgaand waren de Londenaren de grote favoriet voor de groepswinst, terwijl Sevilla en PSV en eventueel ook de Fransen om plek 2 zouden strijden.
Niks is minder waar. RC Lens beschikt - naast Arsenal - over de beste papieren om de achtste finales te bereiken. De Engelsen staan na 3 groepswedstrijden op 6 punten, één meer dan achtervolger RC Lens. Sevilla en PSV staan na 3 duels op slechts 2 punten. De odds voor een plek in de volgende ronde zijn als volgt: Arsenal (1.05), RC Lens (1.50), Sevilla (3.25) & PSV (4.50).

PSV - RC Lens

Gezien de stand in Groep B is de ontmoeting met RC Lens voor PSV cruciaal. Tegen de Fransen tellen voor de Eindhovenaren dan ook alleen de 3 punten, maar het belooft een helse opgave te worden. In de eigen Eredivisie is PSV nog altijd foutloos, maar in de UEFA Champions League verkeert de ploeg van Peter Bosz in zwaar weer.
In het miljardenbal wacht PSV dit seizoen nog altijd op de eerste zege. Sterker nog, de laatste overwinning van de Nederlanders in de UEFA Champions League dateert van 8 december 2015 (2-1 vs. CSKA Moskou). RC Lens bleef in de laatste 9 wedstrijden ongeslagen en zal in het Phillips Stadion er alles aan doen om deze reeks te verlengen.