back arrow

SPORT

Deze landen hebben zich geplaatst voor het EK 2024

Laatste update 14-03-2024

5 min leestijd

promotional image

21 van de 24 landen die op het EK 2024 actief zullen zijn, zijn inmiddels bekend. De overige 3 landen zullen begin 2024 via de play-offs bekend worden. Welke landen zien we terug op het Europees kampioenschap van komende zomer in Duitsland? Wij zetten ze voor jou op een rijtje.

Topfavorieten

Topfavorieten Engeland en Frankrijk stelden in de EK-kwalificatie geen teleur en wisten zich met 2 vingers in de neus te plaatsen voor het Europees kampioenschap in Duitsland. Spanje, een van de favorieten voor het EK 2024, wist zich samen met Schotland in Groep A te plaatsen voor het EK voetbal. Gaat één van de favorieten er met de titel vandoor? Dan staat er een serieus potje met prijzengeld klaar!
In Groep B gingen Frankrijk en Nederland er met de EK-tickets vandoor. De Fransen wisten in 8 duels maar liefst 22 punten te bemachtigen, terwijl Ons Oranje diep moest gaan voor deelname aan het Europees kampioenschap. Verwacht jij dat het Nederlands elftal een serieuze kans maakt op de eindzege in Duitsland? Dat zou je maar liefst 17.00 keer je inzet opleveren.
In Groep C pakte Engeland de poulewinst, maar Italië moest alle zeilen bijzetten om een EK-ticket te veroveren. In de laatste speelronde werd dit ticket op discutabele wijze - ten opzichte van Oekraïne - bemachtigd. In Groep D hebben Turkije en Kroatië zich verzekerd van deelname aan het Europees kampioenschap. Wales valt in deze poule nipt buiten de boot.

Verrassingen

Zoals altijd zijn er een aantal verrassingen, zo ook in de kwalificatiecyclus voor het EK 2024. Albanië wist in Groep E verrassend genoeg de poulewinst te bemachtigen. Tsjechië volgt op de tweede plek, terwijl Polen genoegen moest nemen met een ticket voor de play-offs. Georgië, Griekenland, Oekraïne, Wales, Estland, Finland, Kazachstan, Israël, Luxemburg, IJsland en Bosnië & Herzegovina maken ook kans op deelname aan het Europees kampioenschap via de play-offs in het voorjaar.
In Groep F gingen België en Oostenrijk er met de EK-tickets vandoor. Zweden wist in 8 wedstrijden slechts 10 punten te pakken en de Scandinaviërs zien we niet terug op het Europees kampioenschap in Duitsland. In Groep G wisten Hongarije en Servië zich te plaatsten voor het EK 2024, terwijl in Groep H 22 punten voor Denemarken en Slovenië voldoende was voor een EK-ticket.
Tot slot was er met de poulewinst van Roemenië in Groep I nog een verrassing te aanschouwen. Zwitserland wist de tweede plek te bemachtigen in deze poule. In Groep J bleef Portugal met 30 punten uit 10 foutloos. De Portugezen wisten samen met Slowakije in deze poule de EK-tickets te veroveren.

Loting EK 2024

De loting voor het Europees kampioenschap vindt op 2 december 2023 plaats om 18:00 uur in Hamburg, Duitsland. Ons Oranje is in Pot 3 ingedeeld met Schotland, Slovenië, Slowakije, Tsjechië en Kroatië. Deze landen zullen dus niet in de poule van het Nederlands elftal terug te vinden. Een groep met Frankrijk, Denemarken en Italië behoort tot de mogelijkheden, maar er is ook kans op een poule met Duitsland, Albanië en Zwitserland. Edit: inmiddels heeft de loting plaatsgevonden! Het complete speelschema lees je hier.
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!