back arrow

SPORT

Favorieten Conference League

Laatste update 14-03-2024

5 min leestijd

promotional image

Ollie Watkins, Jonathan David, Moussa Diaby en Vangelis Pavlidis. Zomaar een aantal spelers die dit seizoen actief zijn in de Conference League. Wie heeft de beste papieren voor de derde editie van dit Europese eindtoernooi? Wij zetten alle favorieten voor de Conference League voor jou op een rijtje.

1. Aston Villa (4.50)

Voor het eerst sinds 2008/09 maakt Aston Villa deel uit van een Europees eindtoernooi en direct zijn de Engelsen de favoriet voor de eindzege. Vorig seizoen ging landgenoot West Ham United er met de trofee vandoor en Aston Villa zal dit seizoen alles op alles zetten om de eerste Europese prijs sinds 1982 te winnen. Met Unai Emery heeft Aston Villa de beschikking over een échte toernooitrainer. Eerder won de Spanjaard met Sevilla al 3 keer de Europa League, terwijl de oud-trainer van Arsenal ook met Villarreal deze competitie wist te winnen. In Groep E met AZ, Legia Warschau en Zrinjski is Aston Villa de torenhoge favoriet voor de groepswinst en een ticket voor de achtste finale van de Conference League.

2. Fiorentina (9.00)

Na Aston Villa hebben de bookmakers Fiorentina aangewezen als de grootste kanshebber. Niet meer dan terecht natuurlijk, zo wisten de Italianen vorig seizoen de finale van de Conference League te bereiken. Fiorentina vuurde meer dan 2 keer zoveel doelpogingen af als West Ham United, maar toch gingen de Engelsen ervandoor met de eindzege (1-2). Dit seizoen waagt Fiorentina een nieuwe poging om de finale van de Conference League te bereiken. Met spelers als Nicolás González, Dodô, Jonathan Ikoné en Arthur Melo hebben de Italianen - zeker voor Conference League begrippen - de beschikking over een uitstekende selectie. In Groep F is Fiorentina gekoppeld aan Ferencvaros, KRC Genk en Cukaricki, wat absoluut geen gemakkelijke poule is.

3. Eintracht Frankfurt (10.00)

Eintracht Frankfurt is de enige Duitse ploeg in dit rijtje. Vorig seizoen wist Eintracht Frankfurt nog de achtste finale van de Champions League te bereiken en in 2021/22 wonnen de Duitsers zelfs de Europa League. Het is dan ook niet meer dan logisch dat Eintracht Frankfurt als een van de potentiële kanshebbers op de Conference League wordt gezien. Mario Götze staat onder contract bij Eintracht Frankfurt. De laatstgenoemde beschikt dit seizoen niet over een echte ster, maar is wel een hecht team. In Groep G zijn de Duitsers gekoppeld aan PAOK, HJK Helsinki en Aberdeen en vanzelfsprekend is Eintracht Frankfurt de grote favoriet om deze poule te winnen.

4. Lille (12.00)

Jonathan David, Angel Gomes, Tiago Djaló en Benjamin André zijn de sterren van Lille. De Fransen zijn in de Conference League in Groep A gekoppeld aan Slovan Bratislava, Klasvik en Olimpija Ljubjani, waardoor een plek in de knock-outfase gegarandeerd lijkt. Deze ploegen zijn namelijk allemaal een klasse minder dan Lille. In de laatste jaren kwam Lille uit in de Champions League en Europa League en dus hebben de Fransen voldoende ervaring op het allerhoogste niveau. Mocht Lille een gunstige loting krijgen, dan is het absoluut niet uit te sluiten dat het een plek in minimaal de kwartfinale weet te halen.

5. Fenerbahce (17.00)

Dušan Tadić, Edin Džeko, Michy Batshuayi Fred, Sebastian Szymański, Jayden Oosterwolde en Ferdi Kadioglu. Zomaar een aantal spelers uit de selectie van Fenerbahce. In de voorrondes in aantocht naar de groepsfase van de Conference League werd onder meer FC Twente met grote cijfers aan de kant gezet (6-1) en de Turken lijken een serieuze poging te willen gooien naar de Conference League. In Groep H met FC Nordsjaelland, PFK Ludogorets en FC Spartak Trnava beschikt Fenerbahce over uitstekende papieren voor de poulewinst. Wat ons betreft is Fenerbahce een serieuze outsider voor de eindzege.

Nederlandse deelnemer

FC Twente verloor in de play-offs van de Conference League over 2 wedstrijden met 6-1 van Fenerbahce en dus is AZ dit seizoen de enige Nederlandse deelnemer van het Europese eindtoernooi. Vorig seizoen wisten de Alkmaarders de halve finale van de Conference League te bereiken en de bookmakers zien alleen Aston Villa, Fiorentina, Eintracht Frankfurt, Lille en Fenerbahce als grotere kanshebbers dan AZ. De Nederlanders zijn in Groep E gekoppeld aan topfavoriet Aston Villa. De verwachtingen is dat de Engelsen en AZ de volgende ronde zullen bereiken. Met de beschikking over spelers als Vangelis Pavlidis en Jordy Clasie hoopt de ploeg van Pascal Jansen opnieuw hoge ogen te gooien in Europa. De odds voor een eindzege zijn momenteel genoteerd op 19.00 keer je inzet.

Wedden op de Conference League

Je kan bij BetCity weddenschappen afsluiten op de Conference League wedstrijden, maar ook op outrights als de topscorer of groepswinnaar. Er kan in de Conference League pre-match en live worden ingezet op de duels. Het wedden op Conference League wedstrijden is ook mogelijk via de BetCity applicatie, die gratis te downloaden is in de App Store en de Google Play Store.
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!