back arrow

SPORT

DwhW #20: Liverpool - Arsenal in de schijnwerpers!

Laatste update 21-12-2023

5 min leestijd

promotional image

De twintigste editie van ‘Dit wordt het weekend’ staat in teken van de Premier League, Keuken Kampioen Divisie en La Liga op zaterdag 23 december 2023. De volgende wedstrijden worden in deze rubriek editie uitgelicht: Liverpool - Arsenal, Helmond Sport - Roda JC & Atlético Madrid - Sevilla.

Het idee

Wekelijks lichten wij voor jullie 3 wedstrijden uit, waar een betslip uit komt rollen. Elk weekend lichten wij voor jullie 3 elementen uit: de Wedstrijd van de Week, de verrassing van het weekend en het zekerheidje.

Wedstrijd van de Week

Onze Wedstrijd van de Week speelt zich af in de Premier League. In de achttiende speelronde van het hoogste niveau van Engeland staat namelijk een kraker van jewelste op het programma: Liverpool - Arsenal. Voor deze clash staat een €10 Free Bet op jou te wachten.
The Gunners gaan na 17 competitiewedstrijden in de Premier League aan kop met 39 punten, terwijl The Reds op slechts één punt volgen. De bookmakers hebben Liverpool op Anfield tegen Arsenal als de (lichte) favoriet aangewezen, maar wij durven geen winnaar aan te wijzen.
Wij verwachten dat Liverpool ten minste 5 keer op doel zal gaan schieten tegen 1.77 keer je inzet. Anfield is wekelijks namelijk een ware schiettent. In de laatste 11 thuisduels van Liverpool was deze bet winnend. In de laatste 5 thuiswedstrijden schoot de formatie van Jürgen Klopp 48 (!) keer op doel. Dit komt neer op een gemiddelde van liefst 9,6 keer per duel. Check hier wat een schot op doel precies inhoudt.

Verrassing

Van Engeland pakken we door in ons eigen kikkerlandje. Niet de Eredivisie of de KNVB Beker, maar de Keuken Kampioen Divisie is het podium voor deze weddenschap. Onze verrassing speelt zich namelijk af in Helmond.
In het GS Staalwerken Stadion ontvangt Helmond Sport Roda JC. De laatstgenoemde is in onze ogen een van de grote verrassingen in de Eerste Divisie. Met liefst 38 punten zijn de bezoekers op een keurige tweede plek terug te vinden, 4 punten achter koploper Willem II.
Wij verwachten dat Roda JC ten koste van Helmond Sport de 3 punten gaan pakken, tegen liefst 2.25 keer je inzet. De Limburgers wisten 3 van de laatste 4 competitiewedstrijden te winnen. Ter vergelijking, Helmond Sport verloor 5 van de laatste 6 duels in de KKD. Eerder dit seizoen won Roda JC met 4-1 van Helmond Sport.

Zekerheidje

Tot slot een kraker in La Liga: Atlético Madrid - Sevilla. Een topper qua naam, maar de bezoekers kennen een teleurstellend seizoen. In de laatste speelronde werd Granada echter met 0-3 verslagen en in de Spaanse hoofdstad hoopt Sevilla tegen Atlético Madrid te kunnen stunten.
Dit lijkt het ideale moment om de formatie van Diego Simeone te pakken. De thuisploeg won slechts 2 van de laatste 5 wedstrijden. In de laatste 2 competitiewedstrijden wist Atlético Madrid slechts één punt te pakken: 3-3 vs. Getafe & 2-0 vs. Athletic Bilbao.
Wij voorzien in het Metropolitano Stadium ten minste één schot op doel van Youssef En-Nesyri. In liefst 6 van de laatste 7 wedstrijden wist de Marokkaan minimaal één doelpoging tussen de palen te lossen. Een quotering van 1.86 is dan ook gekkenwerk voor de spits van Sevilla.

Betslip

Als we alles onder elkaar zetten komen we op de volgende selecties uit:
  • Liverpool over 4.5 schoten op doel tegen Arsenal (1.77)
  • Roda JC wint van Helmond Sport (2.25)
  • Youssef En-Nesyri schiet op doel tegen Atlético Madrid (1.86)
Dit brengt de odds van deze betslip in totaal op 7.41!