back arrow

SPORT

DwhW #17: Met onze GOTW Newcastle - Man United!

Laatste update 14-03-2024

5 min leestijd

promotional image

De zeventiende editie van ‘Dit wordt het weekend’ staat in teken van clubvoetbal op zaterdag 2 december 2023. De volgende wedstrijden worden in deze rubriek editie uitgelicht: Newcastle United - Manchester United, Girona - Valencia & Arsenal - Wolverhampton Wanderers.

Het idee

Wekelijks lichten wij voor jullie 3 wedstrijden uit, waar een betslip uit komt rollen. Elk weekend lichten wij voor jullie 3 elementen uit: de Wedstrijd van de Week, de verrassing van het weekend en het zekerheidje.

Wedstrijd van de Week

Onze Wedstrijd van de Week speelt zich opnieuw af in de Premier League. Zaterdagavond staat de volgende kraker namelijk op het programma: Newcastle United - Manchester United. Om 21:00 uur Nederlandse tijd wordt er op St. James’ Park afgetrapt.
Het verschil op de ranglijst tussen deze ploegen bedraagt slechts één punt, in het voordeel van de bezoekers wel te verstaan. Manchester United is met 24 punten op de zesde plek terug te vinden, terwijl Newcastle United momenteel genoegen moet nemen met de zevende positie.
Wij durven in Newcastle dan ook geen winnaar aan te wijzen. Wij voorzien tegen het Manchester United van Erik ten Hag geen doelpoging tussen de palen van Bruno Guimarães. In de laatste 7 duels wist de Braziliaan geen schot op doel te lossen. Tegen The Red Devils, die in de Premier League in een uitstekende vorm verkeren (15 punten uit de laatste 6 wedstrijden), verwachten wij een hoge kans van slagen voor deze bet.

Verrassing

De verrassing van het seizoen 2023/24 speelt zich ongetwijfeld af in Spanje. Na 14 speelrondes gaat Real Madrid, zoals verwacht, aan kop in La Liga. De Koninklijke delen de koppositie echter met Girona. Ja, je leest het goed. Check hier het succesverhaal van Girona.
Na 14 competitiewedstrijden staat de teller voor Girona op liefst 35 punten. De voorsprong op nummer 5 Athletic Bilbao bedraagt 10 punten en zo lijken de Catalanen een serieuze kans te maken op een ticket voor de UEFA Champions League. Maar liefst 11 van de 14 duels in La Liga dit seizoen werden gewonnen. 6 van de laatste 7 wedstrijden werden door Girona in een overwinning omgezet.
Met Valencia treft Girona de nummer 10 van La Liga. Het verschil op de ranglijst tussen deze ploegen bedraagt maar liefst 16 punten. Valencia wist slechts 2 van de laatste 9 wedstrijden in La Liga te winnen. Alleen Cádiz en Granada werden in deze reeks verslagen. Vorig seizoen ging Valencia ook al onderuit op bezoek bij Girona. Laat staan wat de thuisploeg in deze vorm weet te presteren. Een zege van de gedeelde koploper staat genoteerd op liefst 1.71 keer je inzet.

Zekerheidje

Tot slot keren we terug naar Engeland. In de veertiende speelronde van de Premier League ontvangt Arsenal in de eigen thuisbasis Wolverhampton Wanderers. The Gunners zijn sinds de laatste speelronde de koploper van het hoogste niveau in Engeland, terwijl de Wolves met 15 punten in de middenmoot zijn terug te vinden.
Wij voorzien in het Emirates Stadium de nodige doelpunten. Wij verwachten dat beide ploegen namelijk het net weten te vinden. Wolverhampton Wanderers zag in de laatste 11 (!) wedstrijden Beide Teams Scoren - Ja. Tegen ploegen als Tottenham Hotspur, Newcastle United, Manchester City en Liverpool was deze bet ook winnend in deze reeks. Arsenal incasseerde in 3 van de laatste 6 duels ten minste één tegentreffer.

Betslip

Als we alles onder elkaar zetten komen we op de volgende selecties uit:
  • Bruno Guimarães under 0.5 schoten op doel (1.56)
  • Girona wint van Valencia (1.71)
  • Beide Teams Scoren - Ja bij Arsenal - Wolverhampton Wanderers (2.04)
Dit brengt de odds van deze betslip in totaal op 5.44!