back arrow

SPORT

Girona: het verhaal achter het succes!

Laatste update 22-11-2023

5 min leestijd

thumbnail

Girona heeft een zeer indrukwekkende start van het seizoen 2023/24 achter de rug. Na 13 competitiewedstrijden gaan de Catalanen in La Liga met maar liefst 34 punten aan kop. De vergelijking met Leicester City wordt - logischerwijs - veelvuldig gemaakt.

La Liga stand

13 competitiewedstrijden, 34 punten. Dit zijn de indrukwekkende cijfers waarmee Girona de interlandbreak in gaat. De voorsprong op achtervolger Real Madrid bedraagt 2 punten, terwijl Barcelona 4 punten achter staat op de streekgenoot. Atlético Madrid staat op 28 punten, maar heeft nog één wedstrijd te goed.
Girona wist dit seizoen maar liefst 9 van de 11 competitiewedstrijden te winnen. In deze reeks werden onder meer Sevilla (1-2) en Villarreal (1-2) verslagen, terwijl alleen Real Madrid (0-3) van Girona wist te winnen. De laatste 6 duels in alle competities werden allemaal gewonnen. Hoe ver weet Girona het dit seizoen te schoppen?! Een eventueel kampioenschap staat momenteel genoteerd op 34.00 keer je inzet.

City Football Group

In 2017 werd Girona overgenomen door City Football Group, die ook de eigenaren zijn van Manchester City. Zo'n 6 jaar geleden verkocht Girona 44,3% van de aandelen aan deze partij.
Het is dan ook geen verrassing te noemen dat er zeer regelmatig huurlingen van The Citizens in Estadi Montilivi terug te vinden zijn. Dit seizoen komt Manchester City-huurling Yan Couto uit voor de Spaanse koploper. Daarnaast beschikt Girona ieder seizoen over een redelijk potje met geld, wat terug te zien is in de aankopen van de afgelopen zomer.

Eredivisie-inbreng

Sinds medio 2023 staan er 2 oud-Eredivisie-spelers onder contract bij Girona. Oud-PSV'er Sávio werd in de zomer naar La Liga gehaald. In Eindhoven wist de Braziliaan nauwelijks indruk te maken, maar bij Girona doet de linkspoot het geweldig. In de eerste 13 competitiewedstrijden van het seizoen 2023/24 was de 19-jarige aanvaller bij maar liefst 8 treffers betrokken: 4 doelpunten & 4 assists.
Daarnaast gaat er met Girona ook een Nederlander in La Liga aan kop. Na Ajax, FC Groningen (op huurbasis), Manchester United, opnieuw Ajax en Bayern München kwam Daley Blind in Girona terecht. De keuze van de linkspoot werd als een verrassing beschouwd, maar Blind bewijst deze mensen momenteel het ongelijk. De oud-Ajacied is bij Girona een vaste basisspeler en krijgt het volledige vertrouwen van Miguel Ángel Sánchez Muñoz.

Het nieuwe Leicester City?

In het seizoen 2014/15 eindigde Leicester City slechts 6 punten boven de degradatiestreep. Lange tijd werd het als onmogelijk beschouwd, maar slechts één seizoen later wist het de Premier League te winnen. Vanwege de underdog positie wordt Girona veelvuldig vergeleken met Leicester City.

Wedden op Girona

Alle wedstrijden van Girona in La Liga 2023/24 worden pre-match en live aangeboden bij BetCity. In de eerstvolgende speelronde ontvangt de koploper van Spanje in de eigen thuisbasis Athletic Bilbao. Voor een zege van Girona krijg je maar liefst 2.32 keer je inzet terug.