back arrow

SPORT

Dit was het weekend #13: Europese topploegen laten steekjes vallen!

Laatste update 21-11-2023

5 min leestijd

thumbnail

Een nieuwe editie van 'Dit was het weekend'. Veel topploegen in Europa lieten punten liggen, terwijl Ajax onder John van 't Schip de weg omhoog lijkt te hebben gevonden. We hebben opnieuw meer dan genoeg te bespreken.

Borussia Dortmund - Bayern München

Onze Wedstrijd van de Week speelde zich af in de Bundesliga. Op het hoogste niveau van Duitsland stond de ontmoeting tussen Borussia Dortmund en Bayern München gepland. Voorafgaand aan deze kraker leek het een spannende wedstrijd te gaan worden, maar niks bleek minder waar.
Bayern München liet Borussia Dortmund alle hoeken van het veld zien. Binnen 9 minuten stond de regerend landskampioen in het Signal Iduna Park op een 0-2 voorsprong. Dayot Upamecano opende de score en liet de rest van het werk over aan Harry Kane. De Engelsman was in Dortmund verantwoordelijk voor een hattrick en bepaalde de eindstand op 0-4.

Eredivisie speelronde 11

PSV (0-6 vs. Heracles Almelo) en Feyenoord (1-2 vs. RKC Waalwijk) lieten geen steekje vallen, maar de concurrenten deden dit wel. Zowel AZ als FC Twente moest genoegen nemen met een gelijkspel. De Alkmaarders kwamen tegen Excelsior niet verder dan 1-1, terwijl FC Twente met dezelfde uitslag de punten deelden in Utrecht.
Ajax weet onder leiding van John van 't Schip weer wat winnen is. 10 opeenvolgende duels werden niet gewonnen, maar de eerste 2 wedstrijden onder de interim-trainer werden gewonnen. Ditmaal werd sc Heerenveen met 4-1 verslagen. Luuk Brouwers kon de blijdschap van de Ajacied echter niet waarderen. 'Alsof ze de Champions League gewonnen hebben. Daar stoor ik me enorm aan', aldus de doelpuntenmaker na afloop.
Overige uitslagen:
  • Sparta Rotterdam 1-2 Almere City
  • NEC 3-3 FC Volendam
  • PEC Zwolle 2-0 Fortuna Sittard
  • Go Ahead Eagles 5-1 Vitesse

Over de grens

Een hoop topploegen lieten dit weekend punten liggen. Naast Borussia Dortmund wisten in Spanje Real Madrid (0-0 vs. Rayo Vallecano) en Atlético Madrid (2-1 vs. Las Palmas) niet te winnen. FC Barcelona wist met een treffer in de blessuretijd van Ronald Araújo op bezoek bij Real Sociedad (0-1) te profiteren van het puntverlies van de concurrenten. Girona gaat dankzij het gelijkspel van Real Madrid verrassend genoeg in La Liga aan kop.
Ook in Engeland lieten 2 topploegen punten liggen. Arsenal ging met 1-0 ten onder op bezoek bij Newcastle United, terwijl Liverpool gelijkspeelde tegen notabene Luton Town (1-1). Oud-Feyenoorder Tahith Chong tekende namens de promovendus voor de openingstreffer, terwijl uitgerekend Luis Díaz de gelijkmaker en einduitslag op het scorebord wist te zetten.

Terugblik betslip

Zowel Bayern München als Girona won, maar Vangelis Pavlidis stak een stokje voor een tweede rake betslip op een rij. De Griek wist in de eerste 10 competitiewedstrijden van het seizoen 2023/24 te scoren, maar flikte dit - helaas - niet nog een keer tegen notabene Excelsior.
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!