back arrow

SPORT

Spotlight: Sem Steijn

Laatste update 14-03-2024

5 min leestijd

promotional image

Sem Steijn is momenteel een van de uitblinkers bij FC Twente. De 22-jarige aanvallende middenvelder was naast Nederland ook al actief in de Verenigde Arabische Emiraten. Wij zetten de zoon van oud-Ajax-trainer Maurice Steijn in de spotlight.

Jeugd(opleiding) Sem Steijn

Sem Steijn is geboren op 12 november 2001 in Den Haag, Zuid-Holland, Nederland. De zoon van oud-Ajax trainer Maurice Steijn begon in 2009 met voetballen, bij SV KMD. Al snel werd duidelijk dat Sem aardig tegen een balletje kon trappen en zijn dienstverband bij SV KMD werd beperkt tot slechts 2 jaar.
In 2011 werd Sem Steijn opgepikt door ADO Den Haag. Sem zou de hele jeugdopleiding van de Hagenezen doorlopen, totdat hij in 2018/19 werd verhuurd aan VVV-Venlo. Zijn vader werd namelijk trainer bij de Venlonaren.

Sem Steijn Debuut in de Eredivisie

Onder leiding van zijn vader Maurice Steijn maakte Sem Steijn zijn debuut in de Eredivisie. Hij maakte zijn debuut als invaller in De Kuip tegen Feyenoord. Sem Steijn werd de jongste debutant van VVV-Venlo ooit in de Eredivisie. Een kleine 3 maanden eerder maakte hij zijn debuut in het eerste van VVV-Venlo in het KNVB Beker toernooi. De pas 16-jarige Sem Steijn kwam destijds in de 0-3 gewonnen wedstrijd tegen Westlandia binnen de lijnen voor Danny Post.

Verenigde Arabische Emiraten

Medio 2019 vertrok Sem Steijn verrassend genoeg naar het Midden-Oosten. Papa Steijn werd namelijk trainer bij Al-Wahda en zijn zoon volgde. Opnieuw werd Sem Steijn dus verhuurd door ADO Den Haag, ditmaal aan Al-Wahda uit de Verenigde Arabische Emiraten.
Zijn dienstverband in de Verenigde Arabische Emiraten werd echter beperkt tot slechts een aantal maanden. In het eerste elftal van Al-Wahda speelde Steijn zelfs geen enkele minuut. Begin oktober van hetzelfde jaar werd Maurice Steijn alweer ontslagen bij Al-Wahda. Sem Steijn keerde terug naar ADO Den Haag en verlengde hij zijn contract met 2 jaar.

FC Twente

Begin 2022 klopte FC Twente aan in Den Haag. Sem Steijn was in de Keuken Kampioen Divisie bezig aan een indrukwekkend seizoen, zo eindigde de Nederlandse middenvelder uiteindelijk het seizoen op 15 treffers. De Twentenaren hadden genoeg gezien en haalde de 'nummer 10' transfervrij naar Enschede.
Dit is voor zowel FC Twente als Sem Steijn is deze stap een gouden slag gebleken. Steijn bleef zich in de Grolsch Veste verder ontwikkelen, terwijl de Twentenaren een toptalent transfervrij aan zich wist te binden. In de Eredivisie zijn er slechts 3 grotere stadions dan de Grolsch Veste. Check hier de grootste stadions van Nederland.
Tijdens zijn debuutseizoen voor FC Twente was Sem in 27 competitiewedstrijden goed voor 6 treffers. In het seizoen 2023/24 heeft Sem Steijn dit aantal - na slechts 12 duels - al overtroffen. Na 12 wedstrijden in de Eredivisie staat de teller op maar liefst 8 doelpunten. Met dit aantal is Steijn de topscorer van FC Twente. Sterker nog, alleen topspitsen Luuk de Jong (10), Vangelis Pavlidis (14) en Santiago Giménez (16) waren dit seizoen vaker trefzeker dan Sem Steijn.
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!