back arrow

SPORT

Spotlight: Vangelis Pavlidis

Laatste update 07-12-2023

5 min leestijd

promotional image

Vangelis Pavlidis werd op 21 november 1998 geboren in Thessaloniki en staat te boek als één van de beste spitsen uit Griekenland. De aanvaller van AZ wist in het seizoen 2023/2024 direct geschiedenis te schrijven. Pavlidis scoorde in de eerste acht competitiewedstrijden en evenaarde het record van Pétur Pétursson uit 1979. De IJslander wist ook in de eerste acht wedstrijden tot scoren te komen voor Feyenoord. Aankomend weekend kan Pavlidis het record overnemen door een doelpunt te scoren tegen sc Heerenveen!

Pavlidis in Duitsland

Pavlidis speelde tussen 2004 en 2014 voor de Griekse club Bebides 2000. In 2015 kwam de jonge aanvaller in de jeugdopleiding terecht van het Duitse VfL Bochum. In mei 2016 debuteerde de Griek in het eerste elftal van de club. Echter mocht het talent in het seizoen 2017/2018 geen enkele minuut spelen en werd de speler verhuurd aan Borussia Dortmund. Het grote Borussia Dortmund zocht namelijk nog een extra spits voor het tweede elftal. Uiteindelijk speelde Pavlidis een jaar bij Borussia Dortmund II in de Regionalliga West. De spits noteerde slechts 6 doelpunten in 32 wedstrijden.

Verhuurperiode bij Willem II

Pavlidis keerde terug bij VfL Bochum, maar mocht wederom aan de zoektocht beginnen naar een andere werkgever. Begin 2019 tekende Pavlidis een contract bij Willem II. De spits wist een goede indruk te maken in Tilburg en scoorde 6 doelpunten in 17 wedstrijden. Willem II besloot de aanvaller definitief over te nemen van de Duitse voetbalclub. Een goede keuze, want een seizoen later was Pavlidis goed voor 11 doelpunten in de Eredivisie. De Griekse spits werd in het seizoen 2020/2021 zelfs genomineerd voor de Puskás Award, dankzij een waanzinnig solodoelpunt tegen Fortuna Sittard. Echter ging de individuele prijs naar Erik Lamela van Tottenham Hotspur.

Vangelis Pavlidis naar AZ

In de zomer van 2021 werd er geluisterd naar de vertrekwens van Pavlidis. Willem II verkocht de talentvolle aanvaller aan AZ voor een bedrag van rond de €2,5 miljoen. De Alkmaarse club heeft geen seconde spijt gehad van de miljoenenaankoop. Pavlidis kwam in zijn eerste seizoen bij AZ tot 25 doelpunten in 51 wedstrijden. En ook in het seizoen 2022/2023 was de spits weer belangrijk. Pavlidis noteerde 12 doelpunten en 8 assists in 25 competitiewedstrijden.

Pavlidis maakt jacht op het record van Cruijff

De Griek richt zich niet alleen op het record van Pétursson, maar kan ook jacht maken op een record van Johan Cruijff. De legendarische voetballer kwam voor Ajax in 14 opeenvolgende Eredivisiewedstrijden tot scoren in het seizoen 1966/1967. Pavlidis moet in de komende 6 competitiewedstrijden scoren om op gelijke hoogte te kunnen komen met Cruijff.

Wedden op de topscorerstitel

Je kan bij BetCity natuurlijk altijd wedden op een doelpunt van Pavlidis. Echter maakt de spits ook kans op de topscorerstitel in de Eredivisie. De quotering voor de individuele titel bedraagt €3,00! Dat komt door de geweldige start van Santiago Gimenez bij Feyenoord. De Mexicaan scoorde al 12 doelpunten, terwijl de teller van Pavlidis momenteel op de 10 doelpunten staat.
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!