back arrow

SPORT

Spotlight: Noa Lang

Laatste update 14-03-2024

5 min leestijd

promotional image

Feyenoord, Ajax & PSV. Op jonge leeftijd heeft Noa Lang al voor de traditionele top 3 van de Eredivisie gespeeld. Daarnaast maakt de linksbuiten van de Eindhovenaren ook carrière als rapper en komt de Nederland veelvuldig in het nieuws vanwege zijn uitspraken. Eerder in deze rubriek werden onder meer Carlos Forbs en Lamine Yamal in de spotlight gezet. Ditmaal lichten wij PSV-dribbelaar Noa Lang uit.

Noa Lang zijn veelbewogen jeugd

Noa Lang is op 17 juni 1999 geboren in Capelle aan den IJsel, Nederland. Op 4-jarige leeftijd begon de aanvaller met voetballen, bij het Rotterdamse RSV HION. Slechts 2 jaar speelde Lang in de jeugdopleiding van deze club voordat Feyenoord hem oppikte.
Maar liefst 8 jaar was de linksbuiten actief in de jeugd van de Rotterdamse topclub, voordat hij de stap naar Frankrijk (Nantes FC) maakte. Zijn stiefvader Nordin Boukhari kwam als profvoetballer uit in Frankrijk en later Turkije, waardoor Lang vervolgens uitkwam voor Besiktas. In 2013 keerde de Nederlander terug naar zijn geboorteland, maar hij koos niet voor een terugkeer bij Feyenoord.
Lang kwam op 14-jarige leeftijd naar Ajax. De aanvaller was als kind al fan van de Amsterdammers en dit was voor hem dan ook een droom die uitkwam. In 2018/19 was het dan eindelijk zover: het debuut in het eerste van Ajax. In de bekerwedstrijd tegen HVV Te Werve, waarin hij na de rust in het veld kwam voor David Neres (0-7).

Lang debuut in de Eredivisie

13 maart 2019 was het zover, het debuut van Lang in de Eredivisie. In dit duel gaf de linksbuiten de assist op de beslissende 2-1 van Daley Blind, een cruciale overwinning in de strijd om de landstitel. In hetzelfde jaargang kreeg Lang zijn eerste basisplaats op het hoogste niveau van Erik ten Hag. In de 2-5 overwinning op FC Twente speelde de rechtspoot een cruciale rol met een hattrick. Lang was na Henk Groot in 1959 de tweede Ajacied die bij zijn basisdebuut een hattrick wist te scoren.

Verhuurperiode FC Twente

Geliefd was Lang in Enschede na zijn hattrick in de Grolsch Veste absoluut niet, maar hier kwam snel verandering in. In de tweede seizoenshelft van het seizoen 2019/20 verhuurde Ajax Lang aan FC Twente. In dienst van de Twentenaren kwam de linksbuiten tot 7 duels, voordat de competitie werd stopgezet door de coronataferelen.

Noa Lang naar België

Bij Ajax had Lang geen perspectief op een basisplek en de Ajacied koos eieren voor zijn geld. Club Brugge zag de potentie in de Nederlander en legde €6 miljoen neer voor de diensten van Lang. Het bleek voor zowel de Belgen als Lang een gouden slag. Speler van het jaar, 32 doelpunten en een kampioenschap zijn tekenend voor zijn tijd bij Club Brugge.

Lang terug in Nederland

Lang was rijp voor een vertrek bij Club Brugge en een stap naar een van de topcompetities lag voor het grijpen. De Nederlanders-international koos echter bewust voor de stap naar PSV. Onder Peter Bosz is Lang met zijn dribbels niet te stoppen. In zijn eerste 3 competitiewedstrijden was de oud-Ajacied trefzeker en de PSV-fans sloten Lang direct in hun hart.
Weet de oud-speler van Club Brugge zich in het seizoen 2023/24 te kronen tot de topscorer van de Eredivisie? Dit levert je maar liefst 21.00 keer je inzet op.

Noa Lang Rapcarrière

Zit een rapcarrière er in voor Lang? 15 september 2023 dropte de linksbuiten van PSV zijn eerste track: 7K Op Je Feestje. Het nummer ging direct viraal en het is wachten op de volgende track van Lang…
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!