back arrow

SPORT

Spotlight: Michael van Gerwen

Laatste update 22-12-2023

5 min leestijd

promotional image

De spanning stijgt in Ally Pally, want het WK Darts 2024 is in volle gang! Bij het denken aan darten, komt natuurlijk direct de naam Michael van Gerwen naar boven. Met zijn kenmerkende groene shirt is hij al jaren dé nummer 1 darter van Nederland. ‘Mighty Mike’ werd geboren op 25 april 1989 in de Brabantse plaats Boxtel en is sinds 2007 niet meer weg te denken uit de Professional Darts Corporation (PDC). Wij zetten Michael van Gerwen in de spotlight.

Doorbraak Michael van Gerwen

Op slechts 17-jarige leeftijd liet Michael van Gerwen al zien dat hij een buitengewoon dartstalent was. In 2006 gooide hij al een negendarter op nationaal niveau en in hetzelfde jaar won hij de Winmau World Masters. Een jaar later bereikte hij de finale van de Lakeside WK Darts, waardoor hij naam maakte binnen de dartswereld. Zijn definitieve doorbraak vond plaats in 2012 toen hij de Grand Slam of Darts won.

3-voudig wereldkampioen

Michael van Gerwen stond in 2014 voor het eerst in de finale van de PDC WK Darts tegenover de excentrieke Peter Wright. Met een overtuigende 7-4 overwinning kroonde hij zich tot wereldkampioen, waarmee hij direct de jongste speler ooit werd die de wereldtitel op zijn naam schreef.
In 2017 en 2019 wist hij dit kunstje te herhalen, waardoor hij de op één na succesvolste darter is op dit toernooi. Alleen Phil Taylor staat boven hem, met 14 eindzeges staat de Engelsman op eenzame hoogte. Lukt het van Gerwen dit jaar om zijn vierde titel te pakken?

10 miljoen aan prijzengeld

Wie denkt dat pijltjes gooien slechts een hobby is van ‘De Groene Sloopkogel’, komt bedrogen uit. De Brabander wist in zijn carrière tot nu toe maar liefst 10 miljoen (!) euro aan prijzengeld bij elkaar weten te vergaren. Dit indrukwekkende bedrag heeft hij in 16 jaar bij elkaar gedart, waarmee hij de rijkste darter op aarde is geworden.En alsof dat nog niet genoeg is, zijn de grote sponsordeals hier nog niet eens bij meegerekend. Niet slecht voor een cafésport!

Legendarische leg WK 2023

Vorig jaar stond Michael van Gerwen in de WK Darts-finale tegenover ‘Bully Boy’ Michael Smith. De twee darters leverden een weergaloos hoog niveau, wat leidde tot een legendarisch moment. In de tweede set, bij een stand van 1-1 in legs, was van Gerwen slechts een haar verwijderd van een negendarter. Op het nippertje miste hij zijn laatste pijl op dubbel 12, waarna Michael Smith in dezelfde leg wel een negendarter gooide. Een uniek moment in de geschiedenis van het WK Darts.

Wedden op Michael van Gerwen

Uiteraard is het mogelijk om te wedden op Michael van Gerwen tijdens het WK Darts. Zoals ieder jaar behoort de Nederlander tot de grote favorieten, maar de concurrentie wordt ieder jaar groter. Vorig jaar verloor van Gerwen in de finale van Michael Smith, het werd 7-4 in het voordeel van de Engelsman. Mighty Mike zal ongetwijfeld gebrand zijn om dit jaar wel de winst binnen te slepen. Je kan pre-match en live wedden op het WK Darts 2024. Bekijk hier het speelschema van het WK Darts en plaats direct een weddenschap. Daarnaast bekijk je alle wedstrijden van het WK Darts live in ons Sportsbook!
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!