Spotlight: Ion Nicolaescu

Artikel • • Leestijd 3 min

Spotlight: Ion Nicolaescu

In 2023 versterkte sc Heerenveen zich met Ion Nicolaescu, een Moldavische spits geboren op 7 september 1998 in Chisinau. Nicolaescu maakte de overstap van Beitar Jeruzalem naar de Friese club en wist al snel een basisplaats te veroveren. Hier lees je meer over zijn bijzondere carrière.

Persoonlijke informatie

Naam:
Ion Nicolaescu
Geboortedatum:
7 september 1998
Geboorteplaats/land:
Chisinau / Moldavië
Lengte:
1.84m
Positie:
Spits
Voet:
Rechts
Nationaliteit:
Moldavisch
Huidige club:
sc Heerenveen
Contract tot:
30 juni 2026

Jeugdopleiding bij Zimbru Chișinău

Nicolaescu sloot in 2014 aan bij de jeugdopleiding van Zimbru Chișinău, waar hij twee jaar later zijn debuut maakte in het eerste elftal. In 25 wedstrijden voor de club wist de spits vijf keer te scoren. Door zijn talent trok Nicolaescu veel aandacht van clubs uit zowel binnen- als buitenland.

Nicolaescu in Wit-Rusland

De spits speelde in de tweede helft van het seizoen 2019/2020 op huurbasis bij FK Vitebsk in Wit-Rusland. Hier wist hij indruk te maken door in 18 wedstrijden 9 doelpunten te maken. Zijn prestaties in Wit-Rusland openden de deur voor een transfer naar Slowakije.

Transfer naar DAC 1904 Dunajská Streda

In 2020 tekende Nicolaescu bij het Slowaakse DAC 1904 Dunajská Streda, waar hij meteen van waarde was. Enkele dagen na zijn komst scoorde hij tweemaal in een Europa League-wedstrijd tegen Jablonec (5-3), waardoor DAC zich kwalificeerde voor de derde voorronde van het toernooi. Ondanks zijn veelbelovende start bleef het aantal doelpunten in Slowakije beperkt; Nicolaescu speelde 39 wedstrijden en scoorde slechts vijf keer. Tijdens zijn periode bij de club werd hij kort verhuurd aan Maccabi Petach Tikwa.

Nieuw avontuur in Israël

Voor het seizoen 2022/2023 maakte Nicolaescu een definitieve overstap naar Beitar Jerusalem in Israël. Daar beleefde hij een uitstekend seizoen, met vijftien doelpunten in 27 wedstrijden. Bovendien won hij met de club het nationale bekertoernooi, waarbij hij vijf keer scoorde, inclusief een belangrijke goal in de finale tegen Maccabi Netanya.

Nicolaescu bij sc Heerenveen

In de zomer van 2023 maakte Nicolaescu de overstap naar sc Heerenveen in de Eredivisie, waar hij een driejarig contract tekende. Slechts vijf dagen na zijn contractondertekening scoorde hij direct in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk (3-1). In zijn eerste seizoen voor de Friese club wist hij vijf doelpunten te maken.

Moldavisch voetbalelftal

Nicolaescu debuteerde in september 2018 op 20-jarige leeftijd in het nationale elftal van Moldavië. Sindsdien speelde hij 42 interlands, waarin hij vijftien keer wist te scoren. De doelpuntenmaker is nog altijd een vaste waarde in de nationale selectie.
Promoties
Bekijk alle

type

BETCITY MILLIONS

type

EEN JAAR GRATIS WEDDEN

type

21 JACKPOT