Spotlight: Hugo Bueno

Laatste update 04-09-2024

4 min leestijd

promotional image

Feyenoord versterkte zich met de komst van Hugo Bueno. De Rotterdamse club zocht een vervanger voor de zwaar geblesseerde Quilindschy Hartman en kwam uit bij de jonge Spanjaard. Bueno kwam op huurbasis over van Wolverhampton Wanderers. De verdediger moet in Rotterdam de concurrentiestrijd aangaan met de andere nieuwkomer Gijs Smal. Ontdek hieronder meer over de carrière van Hugo Bueno.

Persoonlijke informatie

Naam: Hugo Bueno Geboortedatum:  18 september 2002Geboorteplaats/land:  Vigo / SpanjeLengte: 1.80mPositie: linker vleugelverdedigerVoet: linksNationaliteit: SpaansHuidige club: Feyenoord Contract tot: 30 juni 2025

Jeugdopleiding van Wolverhampton Wanderers

Bueno begon met voetballen bij de Spaanse club CD Areosa. In 2019 werd de talentvolle speler weggepikt bij de club door Wolverhampton Wanderers. Drie jaar lang mocht de Spanjaard meespelen in de jeugdteams van de Engelse voetbalclub. Bueno werd gezien als één van de grootste verdedigende talenten van de club.

Debuut in de Premier League

Op 15 oktober 2022 was het grote moment daar voor Bueno. De speler uit Vigo mocht debuteren in het eerste elftal. Bueno kreeg speeltijd in de wedstrijd tegen Nottingham Forest (1-0). Een jaar later verlengde het talent zijn contract bij Wolverhampton tot de zomer van 2028. In maart 2024 wist Bueno voor de allereerste keer tot scoren te komen in het betaalde voetbal. De Spaanse mandekker scoorde in de FA Cup wedstrijd tegen Coventry City. Ondanks zijn doelpunt ging Wolverhampton Wanderers met 3-2 onderuit in de kwartfinale van het Engelse bekertoernooi.

Transfer naar Feyenoord

In augustus 2024 werd bekend dat Bueno de overstap zou gaan maken naar Feyenoord. De snelle vleugelverdediger tekende een huurcontract voor één seizoen bij de Rotterdamse club. Op 18 augustus debuteerde Bueno in het eerste elftal van Feyenoord. De verdediger was in de wedstrijd tegen PEC Zwolle (5-1) direct belangrijk met een assist. Bueno kan bij Feyenoord wellicht zijn debuut gaan maken in de vernieuwde Champions League.

Bueno in het Spaanse elftal

Bueno speelde nog nooit een interland voor het Spaanse voetbalelftal. De verdediger speelde wel interlands voor Spanje onder de 18 en Jong Spanje. Bueno staat ook niet op de shortlist bij de Spaanse bondscoach, maar hoopt daar bij Feyenoord verandering in te gaan brengen.

Alle statistieken van Hugo Bueno

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!