Spotlight: Bertrand Traoré

Laatste update 28-08-2024

3 min leestijd

promotional image

Guess who’s back! In de zomer van 2024 verraste Ajax door een oude bekende terug te halen naar de club. De aanvaller Bertrand Traoré maakte transfervrij de overstap van Villarreal naar de Amsterdamse club. Traoré werd op 6 september 1995 geboren in Burkina Faso. De spits kwam eerder uit voor verschillende topclubs in de Premier League, Ligue 1 en de La Liga. Hoogtijd om de doelpuntenmaker eens in de schijnwerpers te zetten!

Traoré bij Chelsea

De voetballer uit Burkina Faso speelde in de jeugdopleiding van AJ Auxerre. Het avontuur bij de Franse club duurde niet lang. In 2010 waren diverse topclubs uit Engeland in de race voor het aanvallende talent. Traoré koos uiteindelijk voor een nieuw avontuur bij Chelsea. Drie jaar later mocht de spits debuteren in het eerst elftal van de topclub. De aanvaller speelde 10 wedstrijden voor de Londense club en kwam daarin tweemaal tot scoren. Desondanks mocht Traoré begin 2014 op huurbasis vertrekken naar Vitesse.

Clubtopscorer in Arnhem

In januari 2014 mocht Traoré debuteren in het eerste elftal van Vitesse. Het duurde tot eind maart voordat de spits zijn eerste doelpunt mocht aantekenen voor de Arnhemse club. Vitesse besloot om de aanvaller nog een seizoen te huren en dat was een geweldige keuze. Traoré scoorde 13 doelpunten en werd de clubtopscorer in het seizoen 2014/2015.

Huurperiode bij Ajax

Traoré maakte een bijzonder sterk seizoen door bij Vitesse. Dat bleef niet onopgemerkt. In het seizoen 2016/2017 maakte de spits op huurbasis de overstap naar Ajax. Traoré speelde 24 wedstrijden voor de Amsterdamse topclub en noteerde daarin 9 doelpunten. Desondanks keerde de doelpuntenmaker weer terug naar Chelsea, al was dat voor een hele korte tijd.

Transfer naar Olympique Lyon

De Franse topclub Olympique Lyon zag het wel zitten in de spits. De club betaalde €10 miljoen voor de talentvolle doelpuntenmaker. In zijn debuutseizoen bij Olympique Lyon kwam Traoré tot 18 goals en 7 assists. En ook in zijn tweede seizoen in Frankrijk was de aanvaller belangrijk. Traoré scoorde 11 doelpunten en was goed voor 4 assists.

Nieuw avontuur in Engeland

In de zomer van 2020 tekende Traoré een vierjarig contract bij de voetbalclub Aston Villa. De Engelse middenmoter betaalde een bedrag van €18,4 miljoen voor de spits. De aanvaller speelde twee seizoenen voor de club uit de Premier League. Traoré scoorde slechts 9 doelpunten in 55 wedstrijden voor Aston Villa. Tussendoor kwam de spits een half seizoen op huurbasis uit voor het Turkse Istanbul Basaksehir.

Teleurstellende prestaties bij Villarreal

In februari 2024 vertrok Traoré transfervrij bij Aston Villa. De spits tekende een nieuw contract bij de Spaanse club Villarreal. In een half seizoen kwam de doelpuntenmaker slechts tot één treffer in 11 wedstrijden.

Terugkeer in Amsterdam

In juli 2024 maakte Ajax bekend zich te hebben versterkt met Traoré. De oud-speler keerde transfervrij terug in Amsterdam. Traoré moet bij Ajax de concurrentiestrijd aangaan met de ervaren Brian Brobbey. Natuurlijk is het bij BetCity mogelijk om te wedden op Ajax, zoals op doelpunten van de nieuwkomer Traoré!

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!