Champions League statistieken

Artikel • Champions League • Leestijd 4 min

Champions League statistieken

De Champions League is de grootste en bekendste voetbalcompetitie ter wereld. Alleen de beste Europese voetbalclubs mogen deelnemen aan de UEFA Champions League. Het toernooi bestaat al sinds 1955 en kreeg in 1992 zijn huidige naam. Sommige voetbalclubs en spelers wisten eeuwige roem te vergaren door geweldige statistieken te noteren. Slimme spelers checken goed de statistieken voordat ze een weddenschap plaatsen. Jij dus ook! Bekijk hieronder de statistieken van de UEFA Champions League. Let op: omdat het nieuwe seizoen nog niet begonnen is, vind je hier de data van het afgelopen seizoen.
De Champions League is de grootste en bekendste voetbalcompetitie ter wereld. Alleen de beste Europese voetbalclubs mogen deelnemen aan de UEFA Champions League. Het toernooi bestaat al sinds 1955 en kreeg in 1992 zijn huidige naam. Sommige voetbalclubs en spelers wisten eeuwige roem te vergaren door geweldige statistieken te noteren. Slimme spelers checken goed de statistieken voordat ze een weddenschap plaatsen. Jij dus ook!Bekijk hieronder de statistieken van de UEFA Champions League. Let op: omdat het nieuwe seizoen nog niet begonnen is, vind je hier de data van het afgelopen seizoen.

Topscorers Champions League

De Champions League is het ultieme podium voor voetballers. Het toernooi haalt het beste bij de spelers naar boven en dat zorgt voor doelpuntrijke wedstrijden. Het hoge aantal doelpunten in de CL-wedstrijden valt op. De spitsen kunnen een voetbalwedstrijd compleet op zijn kop gooien. Check hieronder de topscorers in de Champions League:

Top assists 

Een doelpuntenmaker is belangrijk in alle teams, maar de spits moet wel voorzien worden van goede voorzetten en slimme steekpassen. De assists zijn minstens zo belangrijk. De speler kan met een succesvolle assist voor het grote verschil zorgen. Bekijk de lijst met welke spelers de meeste assists wisten te noteren in de Champions League: 

Meeste gele kaarten 

Een team moet alles doen voor de punten in de UEFA Champions League en soms kan een speler enkel met een overtreding nog een aanval teniet doen. Zeker in spannende knock-outwedstrijden, zoals de kwartfinales of een halve finale is de spanning om te snijden. Een gele kaart neemt de speler dan op de koop toe. Ontdek hieronder welke voetballers de meeste gele kaarten hebben gekregen in de Champions League: 

Veelgestelde vragen over de UEFA Champions League

Bekijk hieronder enkele veelgestelde vragen over de UEFA Champions League: 

Welke club bereikte het vaakst de finale van de Champions League?

Real Madrid is de succesvolste voetbalclub in de Champions League. De Spaanse grootmacht is ieder seizoen weer een grote kanshebber. Real Madrid mocht zichzelf al 14x de titelhouder noemen in de Champions League. 

Hoeveel halve finales in de Champions League speelde Ajax?

Ajax speelde negen keer in de halve finales van de Champions League. De Amsterdammers wist zesmaal de finale van het grote Europese toernooi te bereiken. De laatste halve finale wedstrijd van Ajax in de Champions League dateert uit 2019. 

Wanneer won Bayern München voor het laatst de Champions League?

Bayern München won in het seizoen 2019/2020 voor het laatst de UEFA Champions League. In dat seizoen werd de spannende finale tegen Paris Saint-Germain met 0-1 gewonnen. Het winnende doelpunt werd gescoord door de Fransman Kingsley Coman. 

Hoeveel Nederlandse clubs zijn direct geplaatst voor de Champions League?

In het seizoen 2024/2025 zijn er twee Nederlandse clubs direct geplaatst voor de Champions League. Dankzij de behaalde punten van de Nederlandse clubs in het verleden mogen PSV en Feyenoord zich opmaken voor een avontuur in de groepsfase van de Champions League. De clubs zijn zeker van een groot aantal wedstrijden. 

Kan ik ook wedden op de Champions League wedstrijden?

Ja, er kan bij BetCity worden ingezet op alle wedstrijden in de Champions League. Inzetten kan op alle teams die uitkomen in het miljardenbal. Ga naar de Sportsbook pagina en bepaal zelf op welk treffen jij inzet. Let op, deelnemen kan alleen wanneer een speler 18 jaar of ouder is. Speel bewust! 
Promoties
Bekijk alle

type

EEN JAAR GRATIS WEDDEN

type

21 JACKPOT

type

BETCITY SPINNER